Към съдържанието


Най-харесвано


#464322 Списък на срещите за MAXFIGHT-27

Posted by Topalski on 21 юни 2012 - 10:53

Аз само за едно ще вметна - публиката наистина трябва да се научи на уважение към спортиста! Стана ми много тъпо като освиркваха противника ми! Макар ,че не е българин, той е спортист и заслужава уважение!!! Добре , че не се пускаше чужд химн, че сигурно жестоко щяхме да се орезилим! Момчето е дошло в чужда страна да се бие с местен боец. Иска се смелост за това. 95% от тукашните бойци не им стиска, така че това момче заслужава уважение!
 • Master, Franky, BatGojko и 5 others like this


#462408 Пребиха национал по бокс, пропуска Олимпиадата

Posted by arlovski on 21 март 2012 - 18:49

pv, защо пишеш ангелът-хранител в кавички? Всеки, в/у който е извършено православно кръщене му се дава такъв ангел, без значение дали вярва в това. Grisha, прав си, че нещата идват или неидват понякога и без да дърпаш опашкта на рогатия, но повечето пъти ги предизвикваме и даваме повод. Едностранчиво е да се прави чисто практическа разбивка на ситуации и да разчитате на "късмет"(ето това е за кавички). Не искам да засягам вярата или неверието на никого, но само да споделя мнение следствие на личен опит. Когато човек жъне големи успехи, особенно в най-агресивните и атрактивни спортове, самочувствието и преценката за самия него се променят рязко, губи уважение към "обикновенните" хорица и струи агресия от думите, погледът, поведението му като цяло (М.Мусаши разглежда това излъчване на агресия, дори когато човек мълчи и е в покой). От друга страна, много хора пък злобеят и завиждат на славата и успехите му и тъй като не могат спортно да го преодолеят, по подъл начин се опитват да разрушат авторитета му. Нали знаете бухалът какво казал на светулката "пречиш ми защото светиш". Аз мисля, че липсата на смирение и наглото държание на някои от шампионите дразни хората, особенно по-комплексираните. Като пиша това съм сигурен, че на някои им изплуват лица на шампиони от "голямото доброутро", хора които виждат повечето около тях като мишки. Всяка критика приемат като плод на завист, възхищават се най-много на себе си. Това са тръните на славата. Има и други, които запазват човечността и не им порасват крила, познавам и такива. Разбира се много хора претърпяват подобни случки без да са постигнали големи успехи в живота, но ние незнаем защо се случва така и не е редно да изследваме, защото съдим само по външното и неможем да надзърнем в сърцето на човека. Това, което знам със сигурност е, че нищо не е случайно, всичко се дава за добро, но повечето пъти късно го разбираме или въобще не се замисляме. Роптаем и богохулстваме за това, че ни се развалят плановете и нещата не стават така както на нас ни се иска, че ни е засегнато нашето чувство на справедливост. Каквото има да се случи ще се случи, но важно е как ще реагираме на случващото се и да не предизикваме събитията. Познавах много силни личности и успешни спортисти на които вътрешното им лъжливо чувство за "неуязвимост" им изигра лоша шега. Живееха като "безсмъртни" нямаха страх и много интересно, опасностите винаги ги заобикаляха и това им даваше странната увереност, че винаги ще им се разминава. Бог да ги прости. Защо се дразните от липсата на чест и достойнство на улицата. Тя затова е улица за да могат озлобените от неуспеха си с помоща на лукавство, оръжия и числено превъзходство да блеснат доминирайки над шампионите, чийто успех и репутация ги боде в очите и ги смущава. На улицата е реалният бой без правила, стигащ до смърт понякога.
Не искам да ги мъдрувам повече работите, неискам да се правя на разбирател, просто споделям. На живота учи самия живот. Федор е олицитворение на истинското оръжие на боецът-смирението. Народът е казал "приклонена главица сабя не е сече", това не трябва да се тълкува като малодушно приклонена от страх глава, а за смирена глава осъзнала слабостите и недостатъците си, осъзнала, че светските отличия не го правят по-горна категория човек, глава която обича и помага на приятелите си. Ако човек сам не се смири, Бог го смирява, било чрез болести, травми, случки. Неискам да кажа, че във всяко нещо трябва да търсим скрит смисъл, но наистина случайности не съществуват, тази дума е излишна, както и "късмет". Истинската сила е човек да може да отстъпва, макар да е по-силен, да не иска на всяка цена да защитава суетната репутация, а да прощава. Да се премирява с хода на живота си, не да спре борбата, а да не насилва нещата в посока,в която не му се дава да върви. Не заради телесното здраве, а заради съвестта си. Но ако вадиш пари извън ринга с тази репутация влизаш в матрицата на безкрайното доказване.
Прощавайте ако съм засегнал или подразнил някой. Може да кажете "Ако те пребият друга песен ще запееш!" и може да сте прави. Пиша това защото не толирирам наложилите се напоследък правила на джунглата "Мачкай, за да не те мачкат", "По-добре хищник отколкото жертва" и т. нт. Ама ние не сме животни, а и в нашия свят, който, за съжеление все повече заприличва на джунгла, никога няма да сме на върхът на хранителната верига, но може да се качим на върхът на спортните постижения в даден спорт. Трябва не да генерираме агресия в тренировките, която избива на вънка, а чрез БИ да се научим да не смесваме емоциите с високото спортно майсторство, да се владеем и спортно да надделяваме само в ринга, да е няма тази превъзбуденост (Джон Джоунс е пример за това) Да не отвръщаме на злото със зло, защо то се побеждава само и единствено с добро. Всичко да прощаваме, лоша мисъл да не задържаме в сърцето си, защото каквито са мислите, такъв е и животът ни. Да не се надяваме само на себе си, а да осъзнаем немоща си и да се смирим, защото така даваме възможност истинската Сила да действа в нас. Не ви говоря басни, вижте Федор, вижте братята Кличко, те живеят в това за което аз само говоря.

ПО-ЛОШО НЕЩО ОТ ЧОВЕКЪТ НЯМА. НЕ ВСИЧКИ ШАМПИОНИ СА БОЛНИ ОТ ЗВЕЗДОМАНИЯ И НЕ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СА В СВЕТЛИНАТА НА ПРОЖЕКТОРА СА ЗАВИСТЛИВИ КОМПЛЕКСАРИ!

Евгени е силно момче, познавам го от лагери, ще се оправи скоро, гадно, че ще изтърве борбата за квотите, но можеше и да е по-гадно. Живота не свършва, гледай напред и не се отчайвай!

Макар да не съм в темата, искам да призова всички да се помолим за Благой! Няма смисъл да анализираме защо и как му навредиха, това няма да му помогне. Който е вярващ много ще му помогне ако запише литургии за негово здраве и да се споменава името му на проскомидия. Също и Маслосвет. Добро момче е, мъжкар, като близнаците, ГОЛЯМ ШАМПИОН, прославил многокртано майка България. Дай Боже да се оправя по-бързо! Вярвам, че скоро ще е на крака! Молете се само и ще видите, че всичко ще се оправи!


Какво стана, исках да редактирам една грешка, а си изтрих половината коментар. Явно нетрябва да пиша.
 • Alcek, BatGojko, hahaf и 5 others like this


#462663 Багата продължава да е в тежко състояние

Posted by Judoboy on 30 март 2012 - 14:11

След втората операция бъбреците спряха да работят, но както пише по-горе единия бъбрек е започнал да функционира . Преди два дни имаше температура , вчера са успели да я свалят. Отслабнал е , но не 30кг , теглото за което ми казаха е направо супер ,но може да са се объркали, затова няма да го помествам. Състоянието му действително беше критично , но поне днес има подобрение, Дано продължи във възходяща линия и да заработи и другия бъбрек и няма повече инфекции, тогава ще е може да се каже, че тръгва нагоре.
 • old_moon, Master, Змей Горянин и 4 others like this


#467519 Крав Мага - легитимни клубове и измамника Алекс Петров

Posted by Nezumi-Otoko on 30 юни 2013 - 16:27

  Хората които масово "потребяват" бойните изкуства винаги са ги възприемали първо като "лайв-стайл" и после като средство за защита. Умишлено не споменавам тези, които са надарени с войнски сърца и разбират БИ в цялата им комплексност - те в случая са икономически пренебрежимо малцинство.

  Затова и предлагащите "майстори"(тези от тях, които гледат на бойното изкуство по същия начин като масовия потребител-като начин да си прекарат приятно времето, да си почешат егото, пък и нещо друго ако почешат все е от полза и да изкарат пари от това) гледат да задоволят гладните за свеж БИ-продукт маси.

  В него (продукта) трябва да има мистика (необяснимото привлича) , легенди( за да ги преразказват на приятелите си), готини дрешки (за да изглеждат добре на снимки), много теория за по-ученолюбивите (за да има с какво да се занимават когато не са в залата), "забранени" техники (за да всяват ужас във враговете), малко пот, мускулни трески и тук-таме някоя синина (и никаква кръв - може да е фешънско, но повечето хора не понасят занимания от които им тече кръв!!!).

  По този начин обществото ни се сдобива с камари трениращи нещо като ролева игра на тема бойни изкуства. Има подходяща за целта бойна система която работи в залата (разбира се работи само там), провеждат се състезания (затворени) за да се стиковат системите между залите когато бизнеса се разрастне. Желанието на трениращите да се пробват срещу други БИ (или БИ-продукти) се подтиска с обяснения колко е смъртоносен стила и как техниките не били за нападение и как истинския войн рядко или никога не се възползвал от уменията си (не че не е вярно, но тук говорим за тренировки) и прочие често верни неща предстявени в невярна светлина.

  Колкото повече расте бизнеса обаче толкова повече системата започва да се клати, много хора от други стилове напират да я пробват на свободен двубой без протектори (което за кухарките е нещо като ядене на сандвич с лайна без хляб) и някой дори би си помислил че всичко ще се срине. Всъщност "потребителите на БИ" са си доволни от стила, от възможността му да им предостави среда (в удобно за тях време) в която те да се чувстват единствени и неповторими "обладатели" на бойни умения, носители на отличия за майсторство и.т.н. неща които познаваме от масовите онлайн ролеви игри. 

   На практика хората са доволни от такива "кухи" системи на които единствения недостатък е че са неприложими в истински бой. Та ти не можеш да ги накараш да ударят другарчето си в залата по-силно за да се научи да си пази чутурата а ще искаш да ходят като артритни хлебарки с насинени физиономии (АААААХ, САМО ЛИЦЕТО НЕ!!!) за да научат че истинския начин да доминираш със сила над себеподобните си се нарича "болка".

   Всичко това не важи 100% за всички, разбира се че трябва да направиш нещата привлекателни за хората, но поне се опитах да обясня също като Onimo защо ако могат да избират да тренират от всички БИ, то болшинството биха се записали на нинджуцу. Да обяснявам ли пак защо - готини черни дрешки, легенди за незнайни майстори, тайни техники..........няма край това, здраве да е!


 • red dragon, Onimo, Alcek и 3 others like this


#466402 "Размисли" на Mishoka на тема борба, бокс и физ.подготовка

Posted by Shamancho on 13 октомври 2012 - 00:42

Е сега какво ми ги пускате тия клипчета, те са очевидно нагласена китайска пропаганда. Пичове, вие май просто не можете да схванете как е устроен светът: боксът е по-добър от каратето и толкоз. Също както българите са по-добри бойци от японците, а православните българи са по-добри бойци от българите атеисти. Това е, защото и японците и атеистите са всъщност масони сатанисти с комунистически гей наклонности и бесовете в тях не им позволяват да се бият качествено. Сега стана ли ви ясно?
 • galio, Bloodwish, толерантния и 3 others like this


#463720 Определете значението на Бойно Изкуство ?!

Posted by Master on 29 май 2012 - 16:16

Като се замислих защо дразнят "философите", причината е проста - не могат нещата, които говорят :) Не ги могат. Това прави приказките им без покритие. И аз съм чел за дъртите майстори дето медитират в планината и после пребиват 100 човека, но не съм видял никой да го прави наистина. А тези дето претендират да владеят хиляди техники много често биват спирани от някой по-силен и по-бърз от тях без никаква техника. Виждал съм уж заключен и контролиран човек да си става с контролиращия го на гърба и да го изтръсква като мокро коте както и всякакви други такива примери.
За какво го пиша това. Бойните изкуства са една пирамида. На върха са философиите, енергиите и другите неща, дето изглеждат нереални. Но в основата е здрав гърч, пот, болка и практика. Без основата се градят пясъчни кули и те рухват при първото препятствие. Не можеш да построиш къща и да започнеш направо от покрива, не можеш и да решаваш интеграли без да си научил събиране и изваждане. Та който иска да стане джедай тъмен или светъл, да си наляга парцалите в залата, евентуално след време ще започне да му просветва за какво са писали хората в книгите.
И личното ми мнение е, че всеки от време на време е добре да отскача до някоя друга зала, където тренират нещо различно да провери дали това, което е научил работи или не. Няма нищо по-крехко и измамно от фалшивото самочувствие изградено върху непроверени умения.
 • Franky, Alcek, К.Т. и 3 others like this


#466733 Религиозни щуротии

Posted by Waldemar on 24 октомври 2012 - 16:02

Мишок, понеже си националист и последовател на хайдутите, прочети едно стихотворение, което звучи актуално и днес и на фона на което всичките ти религиозни догми изглеждат като купчина фъшкии... и дано се замислиш малко...

МОЯТА МОЛИТВА

"Благословен бог наш..."

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

Хр. Ботев
 • Master, Sinat, САМОТЕН ВЪЛК и 2 others like this


#466720 Религиозни щуротии

Posted by Shamancho on 24 октомври 2012 - 10:51

Шаманчо няма смъртен грях : суета. Има гордост, от която иде и суетата.

Суетата произлиза от гордостта, значи когато я проявяваш, всъщност си изложен на влиянието на смъртен грях. Нормално е да не знаеш такива неща от елементарна интелигентност. А догмата е писана от хора, не е директно от ръката на Бог. Което значи, че догмата е гордост и суета. Освен това бас държа, че няма догма да не се медитира, а това значи, че в медитацията няма нищо лошо. Щото то няма догми за много неща - примерно за писането по форуми. А ако следваме твоята "логика", излиза, че щом в догмата нищо не пише за писане по форуми, значи Бог е срещу него и значи ти в момента вършиш делата на Лукавия!

Ето ти една историйка и от мен:
веднъж един тибетски монах си вървял през едно село, където имало много православни християни. Видял, че в селото имало много болни и местният поп, заедно с цялото село се опитват да ги спасят с молитва. Тибетският монах поискал да помогне и също се присъединил към молитвата, защото не е малоумен идиот, който да дели хората на вярващи в еди какво си и невярващи в едищо си.
 • Борил Караиванов, Sinat, САМОТЕН ВЪЛК и 2 others like this


#464795 Удар с юмрук в уличен бой

Posted by Гост on 14 юли 2012 - 15:41

Аз не разбрах каква е вероятността да те нападне тухла? ....


Внимавай! Тухлите са подли, действат от засада, финтират и удрят безпощадно! А въженцето....ах въженцето - то ще те довърши! Тухлата е Го, въженцето е Джу; тухлата е Ян, въженцето - Ин, това е съвършеното оръжие! Напълно завършено, хармонично и самодостатъчно! Съвършен боец, овладял принципите на Дао, на "ти" с И-дзин! НЕ забравяй за Осемте триграми! Тухлата четворка символизира 4, а 4 Х 2 = 8! а въженцето е 1 - първичния животворящ принцип!
Сигурен съм, че Докторът може да обясни по-подробно!
Не посягай на тухла с въженце - с юмрук или длан! Ще пострадаш!
 • ISTORIK, Sinat, Енсифер и 2 others like this


#464714 Удар с юмрук в уличен бой

Posted by Гост on 11 юли 2012 - 17:02

Тук ще напиша стена от текст и доста ще се отклоня от темата, но това от доста време ми назрява и май е време да го напиша.

На първо място, живеем във време, в което сме залети от огромни количества информация от всевъзможни източници. Голяма част от тази информация е непълна, подвеждаща или напълно погрешна. Единственото, което може да направи един разумен човек в такава ситуация, е да подхожда от принципа на здравия разум и да се стреми да преценява всичко максимално трезво и рационално.

Относно боя и темата за "мистичните старчета", "ММА-бойците, които в реалния живот ядат бой" и т.н.:

1. Информацията, с която разполагам от всевъзможни спортни прояви и по-известни бойци, е недвусмислена:
- най-добрите обикновено са изключително здрави физически, при това не става дума за "вътрешна енергия", а за очевидна, груба сила. Примерите са безброй: Масутацу Ояма, Насахико Кимура, фамилията Грейси, всички шампиони по бокс/кикбокс/борба/самбо, да не говорим в днешно време в ММА какви добичета са. Един от най-пресните примери е 120-килограмовото анаболно добиче Алистър Оувърийм, което ги смазваше, докато не го хванаха с анаболи. Брус Ли не е бил много по-тежък от 60 килограма, но има предостатъчно информация за феноменалните му физически показатели. Доколкото знам, дори Морихей Уешиба, когото повечето хора свързват със снимките му на преклонна възраст с бялата брада, май е бил изключително силен и се е подлагал на фанатични физически тренировки. Даже за Миямото Мусаши, който все пак е боравел с катана, се пише, че е имал впечатляваща физика. Неслучайно във всички бойни спортове има категории по тегло. Аргументът, че спортните правилници налагат ограничения, а в реалния живот нещата са различни, изглежда правдоподобен, но е логически погрешен: няма абсолютно никаква причина един човек, който при ограничени правила смазва, да е слаб при липса на ограничения.

Накратко: повечето големи бойци, за които има надеждни източници, притежават изключителни физически качества.

От този момент нататък всякакви приказки за това как разни 60-килограмови, 70-годишни, кинта и петдесет високи майстори щели да унищожат някое говедо като, да кажем, 120-килограмовият бивш гребец и бияч Любо Чука, ми се виждат абсурдни.

2. Вече има достатъчно натрупан материал и опит от състезания по смесени бойни изкуства, където са добре дошли представители на всякакви стилове. Това, което се вижда и се повтаря непрекъснато, е: доминират простичките ударни техники, предимно кик/тай бокс, плюс хватови стилове (жиу-жицу, самбо, борба и т.н.). Достатъчно съм се ровил и търсил, за да видя ефективно приложение на някои визуално по-красиви и теоретически добре подплатени стилове, но всичко, което съм виждал, е било пълна трагедия. Хората, които се опитват да изпълняват тези сложни и красиви движения срещу що-годе прилични боксьори/борци/ММА бойци, биват размазвани от бой. Обратното: навсякъде, където има спортни състезания със здрав бой, едни доста сходни техники от най-различни исторически периоди и части на земното кълбо неизменно изплуват на повърхността и доминират. Още панкратиона на древните гърци изглежда изумително сходен с ММА в сегашния им вид (и шампионите по панкратион май са били доста здравички).

3. Не съм огромен експерт в тези среди, но познавам достатъчно от така наречените "биячи" - хора, които често и успешно се бият на митичното място, наречено "улицата". В ситуации от реалния живот. Един от тези мои познати през живота си не е влизал в зала, но се занимава с щанги и катерене и обикновено приключва всичко с един удар. Друг такъв мой познат е по професия хамалин, занимавал се е доста време с карате, сега тренира и жиу жицу. Абсолютно всички имат следните общи качества: физически здрави и със стабилна психика. Някои са тренирали и тренират бойни изкуства/стилове, други имат 0 часа тренировки.

4. Да, никой не е безсмъртен и няма човек, който да не може да си намери майстора. Нещо повече, всеки, който редовно се бие, понася и наранявания. Неизбежно е. Например, един такъв "бияч", с когото си говорих съвсем наскоро - таксиджия, як и дебел, не е тренирал никога нищо - е с множество избити и натрошени зъби, и т.н. Това, че някого са го заклали, набили или наранили, абсолютно нищо не казва за ефективността на еди-коя си бойна система или еди-кой си стил. Значи само, че не му е провървяло или че си го е търсел.

Така че, ако някой иска да говори за очевидно слаби и нетренирани физически хора, които са смъртоносни благодарение на висшите си и тайни техники, които се тренират по 20 години, за да ги овладееш: да предостави достатъчно убедителни доказателства. Темата за вътрешната енергия даже не искам да я започвам. Това, че в някой древен китайски ръкопис или в спомените на нечии съвременници от ТАЙНИТЕ му двубои еди-къде си обясняват как пребивал всичко живо с един пръст, изобщо не ме вълнува. Макар и скромните ми практически опит и познания говорят точно обратното. Достоверната информация от други източници говори обратното. Хайде със здраве. Не искам да започвам дискусии и да изпадам в полемики, просто казвам мнението си, което няма да променя в скоро време. Това сигурно ме превръща в дървен философ и кон с капаци, но - това е положението.
 • Sinat, MXM, stareca uan и 2 others like this


#462363 Пребиха национал по бокс, пропуска Олимпиадата

Posted by Хиената on 21 март 2012 - 01:40

Ако искат модераторите да ме режат но ще го напиша:
Дорияне много си ***!
Вярно е че на улицата не е съвсем същото като на ринга, обаче на улицата няма нищо общо с тия пръдни дето ги тренираш ти.
Даже не е правилно да пиша "тренираш. Щото ти не тренираш, ти си чешеш задника. А по-често си чешеш езика по форомите, щото и за задника се изисква некво натоварване.
Я да те попитам ТИ би ли се справил в някоя от гореописаните ситуацйи? Май не а? Да не ти припомням че един тъп , тъп, та чак по тъп и от тебе форумен герой преди години ти натроши манерката. Що тогова не го порази с някоя от твойте вътрешностомашни мълнйи?

П.С.
Това ти го написах в чата, ама ще ти го напиша и тук:
На смелите мъже им се случва да ги ударят , да ги наръгат , да ги набият. Войните умират в бой!
А на такиван жени като тебе най много да им се случи да ги *****! Така че не се притеснявай ! Слагай ***** в **** и спи спокойно!
 • Hirisuto, толерантния, SSSR и 2 others like this


#466630 "Размисли" на Mishoka на тема борба, бокс и физ.подготовка

Posted by Гост on 19 октомври 2012 - 05:09

Здравко Пеев има една страна Етиопия дето е пълна с православни негри. Чел ли си за хайдути ? Май не ! е те не са тичали, ама са правели невероятни преходи, та вземи прочети. Пък и не те разбрах, защо да не тичам.


Сега, виж, на негрите може много да им се иска и може много, ама много отдавна да си имат някаква църква, но истината е, че един негър никога не може да бъде православен, както и да бъде хайдутин. Ти чувал ли си за негър-хайдутин или пък виждал ли си в църквата нарисуван негър на някой стенопис?
Не - защото няма. Негрите тичат, негри можеш да видиш на олимпиядите, на състезания по лека атлетика и т.н. - защото това им е близо до бесовската природа, до животинското. То е много далеч от възвишеното, от духовното, до което се докосваш ти. На чернокожите не им е отредено да се доближават с всяка стъпка към Бога, както на теб. Това отличава негъра от Мишока.
 • valsodar, Franky, Твоят Гуру и 1 other like this


#465938 "Размисли" на Mishoka на тема борба, бокс и физ.подготовка

Posted by shodan on 27 септември 2012 - 18:09

Бойните изкуства не усъвършенстват , никакъв дух, даже съм забелязал че каратистите например, стават доста злобни. Веднъж един такъв позелянял от злоба го пребих жестоко на пазара Красно Село.


И какво, от една случка си правим генерални заключения? Ловим ли бас, че има не малко каратисти, които ще те разкрасят подобаващо преди изобщо да си разбрал какво се случва? Спри да пишеш дивотии по адрес на карате, след като никога не си се докосвал до него!
 • Sinat, толерантния, RUSEV и 1 other like this


#465641 Въпрос за възстановяване

Posted by Гост on 14 септември 2012 - 22:17

Оф, някои сенсеи си умират да мятат неподготвени хора на фулконтакт спаринг, щот така ставали "мъже", тук разни мечки взеха да изпълзяват и какви ли не митове и легенди. Никой не казва да не се тренира сериозно, но "сериозно" не бива да се бърка с "малоумно". Давайте по-кротко, сигурен съм че бърза работа нямате.
Всяка сутрин като се събуждам, докато се раздвижа се сещам за времето "га бях млад и тъп" и защо разни крайници не спират да ми го припомнят.
"No pain no gain" си го избийте от главата, сума талантливи момчета са прекъснали тренировките си ЗАВИНАГИ заради глупави контузии.
 • Sinat, толерантния, shadowseeker и 1 other like this


#464814 Удар с юмрук в уличен бой

Posted by Grisha on 15 юли 2012 - 19:42

Към Mad Bowman и останалите участници в тази странна тема:
Не знам защо намесихте социалния статус в споровете за удар с юмрук, но се зачудих следните въпроси:
- Защо якото трениране и високия социален статус да са несъвместими?! Това е доста плитка идея, лесна за оборване с проста статистика, дори и "нашенска"...
- Що си мислиш, че на някой всъщност му дреме кво бачкаш и кви пари изкарваш? Според мен от тази информация биха се интересували два вида хора: тези, които зависят от социалния ти статус (близки,семейство,други..) и тези, които биха имали апетит към това, което може да ти се вземе. Твоите самохвалебствия към коя група точно са адресирани?
- И накрая аз поне не разбрах - хубаво, бачкаш в хладен офис; жена-деца, туй-онуй; пари, проекти, ала-бала...;(дотук това хубаво, ама не е кой знае кво невиждано постижение, да ти кажа) - ама не стана ясно с юмрук можеш ли да удряш или не? Качена снимка Щото нали темата тъй се казваше май...?!
 • Franky, stareca uan, Хиената и 1 other like this


#464686 Удар с юмрук в уличен бой

Posted by Хиената on 10 юли 2012 - 00:31

Абе , само тук ли е такаКачена снимка ?
Във форумите за лов пишат ловци . във форомите за коли пишат шофьори , а тук в темата "удар сюмрук в уличен бой" най - активни са хора които не са се били никогаКачена снимка
 • Борил Караиванов, shodan, amateurpleven и 1 other like this


#464490 Удар с юмрук в уличен бой

Posted by Енсифер on 28 юни 2012 - 18:15

То,но този на клипчето не го харесвам, защото обяснява глупости за нещо, което е частично вярно. Ако хората си прибираха брадичката автоматично, защо боксьорите им трябва тренировки и време да се научат да го правят? Ако имам пистолет, какво правя на два метра от човека, биейки го с юмруци? И въпбще ваденето на нож в ръкопашен бой означава често тежка телесна повреда и сериозни проблеми със закона

Контекста на идеята за опасността от удряне с юмрук е факта, че говорим за хора, които не тренират редовно бойни изкуства, а искат да се запознаят с основи на самозащитата. Те нямат времето да се учат на правилния удар с ръка, който си иска усилени тренировки. Вярно е, че един неподготвен и не много трениран човек може лесно да си счупи ръката в нечия глава, даже и опитен човек. Но още повече ме забавляват доводите за това колко са безопасни дргуите удари - а именно липсата на доводи. Човек при силен удар може да си счупи и външния петакарпал на ръката, ако удря с чуков удар или с ръба, а при удар с отворена ръка мохе да си раздроби китката, или да нарани много сериозно меките тъкани от вътрешната страна на дланта.

Но шанса при неправилен удар с юмрук от счупване или тежко нараняване наистина е по-голям, просто този идиот не го обяснява както трябва. А ако човек е трениране и има практика, удара с юмрук може да е съвсем безопасен, ако не се целиш в най-твърдите части на главата. Иначе всички тези хора в последните няколко хиляди години според васслед всяко спречкване със счупена ръка ли са ходили?
 • BatGojko, Хиената, Безсмъртен... и 1 other like this


#464355 Известни WT бойци и техни победи

Posted by Гост on 22 юни 2012 - 16:42

Горният пост, каква точно теза застъпва!?

Човека иска да каже че Винг Чун системите в изчистения си вид (както ги познаваме) не работят. Е, ако не иска да каже това, то аз го казвам.
Всъщност проблема им е че са дизайнати за хора с тегло от 50 до 67 килограма (там някъде). От това тегло нагоре стават адски неефективни. Самите системи имат много добри принципи, които обаче при хора с по-голяма физическа сила и собствено тегло е безумие да бъдат прилагани по начина по който ги прилагат китайците. Има и един още по-голям проблем - тези системи са дизайнати не само за бойци с малко собствено тегло, но и за противници с малко собствено тегло. Затова и опитите да се прилагат неща от Винг Чун в турнири със смесени бойни изкуства в които участват не-китайци са така трагични.
Аз съм изучавал Винг Чун, който произлиза от виетнамския клон на изкуството. Въпреки приказките за разликите между отделните клонове (в стил по-по-най), всички те ползват едни и същи принципи в основата си. Големия проблем и голямата ми заблуда бяха, че нещата които изучавах работеха за мен. После разбрах че работят защото тежах 90 кг. И досега мога да се правя доста убедително на кунг-фу боец (там като ги започнеш стиловете от "орел с ориз" до "пияния с макарите") или на техничен Винг-Чунец и на обикновените хора ще им изглежда много ефектно и екзотично. Истината е че срещу човек с моите килограми (които сега са 120) който тренира "не-толкова-техничен-стил" като Киокушин, Муай-Тай или "обикновен кръчмарски бой" просто нямам никакъв шанс ако опитвам с хилавите техники с които основно разполага Винг Чун да го победя. Още по-смешно ми е треньори които са на моите килограми да правят инчови удари и пр. "техничарски пинизи" на маломерните си ученици и да им разправят велики приказки за "силата" - ми да, ръката ти като тежи 15 кг. на един 60 кг човек инчовия удар може да му се стори голяма работа.
Та така - много добра система, много е забавно да застанете две 100-килограмови говеда един срещу друг в стойка "пикаеща крава" и да си блокирате бутовете дето ги имате за ръце с едно мръдване на китката, ама нещата е по-добре да си останат само в залата.
 • BoneMan, MXM, Kalanag и 1 other like this


#463928 За блокирането изобщо,и специално в Айкидо

Posted by Judoboy on 04 юни 2012 - 12:49

И как точно попиваш мъдрост, и по какъв точно начин това ти помага? Едва ли трудовете на големите ще ти свършат каквато и да е работа в тренировките, освен да ти размътят мозъка. В повечето случаи, за да ти е полезна подобна информация, е необходимо да си се доближил поне малко до тяхното ниво. Все едно да си с аритметика 2 клас, да четеш Лобачевски и после да кажеш - ей, дигнах level-а.

Качена снимка Ми ,не си прав :0 Както казва Дон КоцеКачена снимка "Не е важно дали ти духат или духаш, важно е да водиш духовен живот"Качена снимка
След толкова години четене на "духовни мъдрости" в даото, осъзнах защо новодошлите в старите боксовите зали ги пребиват,. Ами щото не знаят дали това не е поредния фантазьор. Решат ли да го пазят и почват простотите от сорта: "-Да играл съм спаринг и въпреки ,че ми пречат ръцете , техниките видени от древен папирус ми свършиха работа" . Та поговорката "Пребий фантазьора, да е мирен форума" си е много вярна Качена снимка
 • Master, Kalanag, Проф и 1 other like this


#463249 Дискусия за мечове

Posted by Гост on 29 април 2012 - 00:13

Не драги, знанията почнах да ги получавам още от гимназиална възраст от едни много кофти книги, съвсем без картинки. Три пъти съм си прекарвал рожденния ден в командировка (вкл 18тия, голем фън е), компа чегърта по цела нощ, не мога да си намера котката от купчината листи, дето се стелят из хола... Все разни не-куул неща, от които не се оплаквам, щото съм си ги избрал сам. Обаче, няма да търпя човек, който ми разправя за мечове-каменотрошачки и астрални близнаци, все теми, признак на висока научна култура, да ми казва, че съм си получил знанията от телевизора.

Казваш, гледам, че практиката е най-добрия учител. Я да попитам, ти каква практика имаш със сеченето на камъни с меч? А с научната методология, по принцип, че да разправяш какво било доказано с нея? Ти тия експериментални доказателства повторил ли си ги? А чел ли си ги въобще? Методите какви са? Тестовете коректно ли са заслепени?

Или хайде, ако е по моему, щото аз ако и в бойните изкуства да съм практик, в науката съм теоретик основно, каква теоретична база в механиката, моделирането на физични процеси, металургията или нещо релевантно те накара да изцепиш това с камъка? Ако поискам от теб реферирана публикация, няма да дадеш. Щото си го чел някогаш, нейде, в научно-популярно списание. Т.е. нещо имащо достоверността на "птичка ми каза".

Не знам какви точно претенции имаш, но не са малки. Говориш с апломб. Е не подобава на човек с претенции в тая област, когато другите хора се мъчим да извадим боят с хладно оръжие от холивудските измишльотини, ти да разправяш небивалици от "Тигър и Дракон". При това казвам "не подобава" само за да не употребя много по-силна дума. А може би, всъщност ти имаш личен интерес да се стелят из информационното пространство врели-некипели, защото после наивните хлапета лесно се забаламосват с мистични приказки за легендарни оръжия. Надявам се да не е така, но кой знае...
 • Shamancho, Zdravko Peev, Хиената и 1 other like this