DaoBG форум: Интересни оръжия
Към съдържанието
Интересни оръжия

- информационен затъмнител
-
-
Група:
Милиционер
-
-
-
-
От:Неизвестно
-
БИ:Фри стик файтинг
Публикувано: 25 Юни 2007 - 12:12
Тук ще слагаме всякакви изчанчени,къстъм мейд или просто по-странни оръжия,които намериме из нет-пространството.
Да почна с това:
http://www.selfdefen...en/lipstick.htm
Внимавайте,когато някоя представителка на уж по-слабия пол,започне да си черви устните около вас...особено ако ви гледа странно ,това не винаги означава,че ви сваля
Freak/FsF:
Цитат
Борислав:
Цитат
pv:
Цитат http://www.teraaseke...anger_kukri.wvx
Кукри и някои номерца с него.
Взето от oragie.com
Според мен си е опасничко оръжие,никакво скрито носене не може да се осъществи с него,но пък за в кола става.И респекта,който ще всее мисля,че ще е задоволителен.Ако пък не всее респект-ще всее нещо друго,ма вие се сетете какво
L.A.:
Цитат
pv:
Цитат Това момче е учудващо...6 ножа си е направо арсенал за обир на банка Наистина трябва да се оглежда човек много внимателно с кого си има работа,защо и един скрит нож може да те изненада неприятно и фатално.
Варден,ножчетата от линка ми харесаха.Има някои ,които просто ти викат:Ела,вземи ме,ела!...Но като погледнеш цената и желанието ти минава,соленички са М/у другото видях някои остриета,които си бяха откровено за килинг.Повечето са твърде малки,но едно-две си бяха чисто нападателни-никва отбрана не можеш да реализираш с тях,като Twisty Dagger BladeArt# 02875 напр.Но пък размерите им позволяват да се накичиш като иглник без да те усети никой и да имаш поне едно 7-8 остриета под ръка.А и фаталните случаи при употребата им биха били наистина по-малко като се вземе предвид дължината им.
Мерси за линковете,почерпихме полезна информация.Ако се сетиш за още -давай ги насам.
Борислав:
Цитат Малко офтопик отивам, но може ли да попитам за какво служи дупката на карамбита?
ПП: Не съм много сигурен дали тия ножове се казваха карамбит, но мисля че идеята ми е ясна
Go6etoBate:
Цитат Много добри ножки! Направо ме радват. Борислав, дупката е, за да си мушнеш пръста в нея.
Freak/FsF:
Цитат http://www.sotisbg.c...cold_steel2.htm мда доста добри изпълнения!Ще имат бая приложение е малко са кофти тия незгаваемите,че трудно се крият но са респектиращи поне иначе другите са доста елегантни,особено ме накефи тоя дето от един излизат две остриета,а бе вие си преценете,но мен ме радват!
Вижте и първа страница да видите вие странни оръжия 
H.D.:
Цитат Цитат:
"Малко офтопик отивам, но може ли да попитам за какво служи дупката на карамбита?"
Основно за по-удобно изваждане на острието, доколкото съм чел за този нож. Иначе става и за да си счупиш пръста, при кофти удар или дисарминг.
pv:
Цитат Всъщност много хора твърдят,че използвайки тази дупка е лесно да се счупи пръста.Аз ,собствено,не съм проверявал,та ако някой може да посочи достоверен източник на тази хава за да се убедиме всички.Според мен ако дупката е отзад и се пъхне кутрето би могло да се счупи,но ако е отпред и е предназначена за показалеца, ще е доста по-трудно.
Някакви коментари?
L.A.:
Цитат
H.D.:
Цитат Не казвам, че съм задължително прав (щото не съм ), но просто споделих личното си мнение. Симулирал съм неправилни (куци ) удари с карамбит и трябва да кажа, че не е особенно приятно усещането. Особенно при обратните удари, 2-ка, 4-ка и при по-разхлабен хват, разбира се. Що се отнася до техники за обезоръжаване, които използват дупката на карамбита, честно казано не съм виждал и аз, но си мисля че всеки дисарминг, при който изпускаш ножа, може да се отрази зле на пръста, сложен в скобата на карамбита. Всъщност в тази ситуация не знам, кое е по-доброто .
Поздрави
pv:
Цитат H.D.,не съм искал да прозвуча като заядливец,ако така ти се е сторило ,просто аз не съм работил с карамбит и за това попитах А и повечето мнения за това острие са подобни на твоето,което не е лишено никак от логика.Но както сме се убедили,не винаги логиката и практическия опит вървят ръка за ръка,та...Наистина,при определени обезоръжавания е съвсем възможно да се получи счупване,но от друга страна ,с този сигурен захват-обезоръжаването е почти невъзможно,а и не смятам,че човек,който твърдо е решил да те затрие ще се впечатли от един счупен пръст,при условие,че ножа още му е в ръката.Не знам,има неясноти и за това ако някой им практически опит -нека сподели.
Пък в крайна сметка-ще взема да направя един учебен карамбит и да се поколяме с него,а?Определено имам амфинитет към този вид остриета.
L.A.,тва ме изкефи.Може и на ключодържател да го закачиш,от дърво да го направиш и да минеш през метал-детектор...Единствен(голям при това) минус е изключително късата дистанция на приложение.Слагам го в графа"Фаворити и опасни".
Onq:
Цитат тва гурка кукрито си го купих навремето ма не знаех че така се казва през зимата под якето е супер!
ми вий тренирате ли с таквиз остриета?
Не,за сега поне не тренираме с такова.Но скоро мисля да почнеме,не съм специалист на това острие,но знам хора от чужбинско,които с радост биха дошли да покажат как се коли човек с тва
А вие,господине ,използвалили сте го?Сподели някакво впечатление?
Onq:
Цитат оня ногу си пада по големи сатъри
за ползването...не е за тука
ше ми е интересно да видя как са работи по-технично с тва...
pv:
Цитат Ам,проблема при кукрито е,че е твърде голямо за носене и за това масовите материали за него са малко.Пък и малко хора тренират с такава"брадва" ,повечето предпочитата да се ограничават до карамбит...Но и аз съм мераклия и за това ще направиме скоро едно-две дървени такива и ще се поколяме
Onq:
Цитат че къв е проблема за носенето?в калъф под мишницата(кът патлак),на колана(ако одиш с шлифер)...
pv:
Цитат Тъй,харно го казваш,имах предвид скрито носене.Инак с изключение на лятото-спокойно може да се носи под якето.Просто повечето хора предпочитат по-малки и по-удобни остриета,които вършат работа по целите дет'си ги имат.
Аз,собствено,не съм носил такова и не зная до колко е удобно.Лично на мен би ми свършило работа у планината,но в рейса от Люлин до Надежда не бих го помъкнал ,от тая гледна точка казвам,че е неудобно за носене.
Ето нещо,което намерих на прима виста за него нож:
http://www.kukriknives.co.za
Тва си е военен нож,...не че и сгъваем АК-47 не можеш да сложиш под шлифера,но си е неудобно -по-добре .357 зиг.
Ма ако ми го извадиш туй -петите ми ще ударят темето докато ми гледаш задника в далечината 
Onq:
Цитат ми аз за скрито носене говоря ве!
па в рейса не го носи!носи си го в бмв-то 
pv:
Цитат Уф,де го тва БМВ-ве?За там съм съгласен Ма аз с рейса джиткам.Инак за колицата и други оръжия бих си наслагал...като танк ще я направя
Я ти по-добре кажи у Китайско и Джапанско с какви оръжия имаш право да се движиш без да те оключат?
Onq:
Цитат в жапан немаш право на никво оружие.ако та фанат с швейцарска чекийка могат да ти бият черния печат.за сметка на тва бейзбола е мноо популярен и на никой нема да направи впечатление ако бръмчиш с бата
китайците още ги проучваме,ма по непроверена информация масово бръмчат с сътъри 
pv:
Цитат Сатъри като това са много интересни и опасни оръжийца:

или това:

А батите нема кво да ги коментираме.
А в такъв случай в Япония ако тренирам кендо и отивам към залата и си нося меча с мен-проблем?
L.A.:
Цитат Притежаването на меч в Япония май е забранено. Освен ако не се извади разрешително и т.н. Явно има още самураи .
Иначе тъпа държава, за носене на нож да ти направят такъв проблем...
Onq:
Цитат кендо са тренира с бокен ва!
начи,за бокена неа проблем,ма с меча ако та фанат...не нам!питай бгжап от даото-той има некви данове по кендо и по знае как си ги пренасят за демонстрации...
баш за таквиз сатъри говоря!
L.A.написа:
"Иначе тъпа държава, за носене на нож да ти направят такъв проблем... "
брчет,ко поживеиш малко с тях ше разбЕриш що не им дават ножове в ръцете
L.A.:
Цитат Оръжие на деня:

Нещо като нашите палки, ама не точно . Ей с това са се трепали индианците в доброто старо време, не е било като сега, възпитано и културно .
Борислав:
Цитат Павка, а какво ше кажеш за това:

Аз съм му голям фен по принцип, но не мога да намеря кой да ми покаже нещо, различно от техниките с дълга тояга, които си стават перфектно.
pv:
Цитат Може би някой от ушуистите трябва да попиташ?Те работят с трисекционна тояга,поне съм ги виждал.
Борислав:
Цитат Мен ми беше интересно какво ще кажеш в контекста на ФСФ. Все пак две палки плюс допълнителна трета, с която винаги можеш да си предпазиш главата или тялото... Пробвал ли си някога такава тояга?
pv:
Цитат Не,не съм работил с такова нещо.За мен е нефункционално от гледна точка на пространството,което трябва да имаш за да го развъртиш.Тази пръчка в средата ще те ограничи доста за оползотворяването на дабъл стика примерно.Определено не съм фен.Сигурно си има някакви предимства,но аз не мога да ги видя поне от това,което съм гледал като демонстрации от ушуистите.
ФсФ е предимно на средна/къса дистанция предвид ситуациите,които могат да се случат в една по-реална обстановка.Трисекционната тояга,според мен като дилетант ,за да развие всичките си преимущества би следвало да се използва на дълга/ средна дистанция предимно и с обем от пространство около теб.Все неща,които са лукс 
water_rat:
Цитат Колеги, някой може ли да коментира ножовете от композитни сплави, дето не ги лови металодетектора!?
Щото за мен те са terra incognita, или по-скоро като честен политик - много съм слушал, но никога не съм виждал
pv:
Цитат http://www.coldsteel.com/nise.html
За това ли говориш?
Аз имам FGX KARAMBIT и съм си го закачил прилежно на стената в къщи за специални случаи
Дали ги лови детектор не съм изпитвал лично,но се твърди подобно нещо.Мога да ти го дам за да пробваш в работата ти дали ще мине Също така се твърди,че самолетите на 11 септември са отвлечени с такива ножове.
Стават за еднократна употреба и в никакъв случай за защита.Този,който имам не може да реже с острието,но за сметка на това върха му е много остър и реже висящ лист хартия много лесно.Пъш дагерите спокойно могат да убият човек.От другите нямам впечатления,макар че съм държал още един вид в ръцете си,но не съм го тествал.
В магазините на www.oragie.com се предлагаха до скоро,може би все още ги има и не са много скъпи.
L.A.:
Цитат
pv:
Цитат Ето го и превода на теста с ножовете,любезно представен от water_rat,за което му благодариме!
http://free-stick-fi.../knife_test.doc
Виждам,че ножлето,което съм си закупил така прилежно,се е представило най-зле на този тест.Но пък вида му е готин,това ми е успокоението
Идеята на пластмсовото оръжие е друга,да се защитиш там където не си допускан с хладно такова..или огнестрелно.Макар,че ако ти се налага да се защитаваш с оръжие на място където не би следвало да има оръжия....ммм,не знам
Определено не е конвекционално оръжие и определено е (поне според мен де)насочено към един друг вид потребители.
L.A.:
Цитат

Какво мислите за това нещо? Ако категоризираме видовете оръжия, би трябвало да попадне при металните боксове, но не ми се струва толкова опасно .
Според мен методите за използването му не биха били много по-различни от тези с нож, но не е толкова смъртоносно оръжие, освен това е доста по-леко и компактно от металната палка, не се лови от детектори за метал, а и лесно се импровизира подобен тип оръжие . Май си има определени предимства, особено ако телескопичната палка е неуместно да се мъкне по цял ден или на места, където е забранено да се носи.
water_rat:
Цитат На твърде подобни "устройства" съм попадал в книгата на А.Н. Медведев "1001 урок боя короткой палочкой", Москва ,1994, издадена от Оздравителния и научно-информационен център "Здоровье народа", който издава/ше?/ също и списанието БИП /"Боевое искусство планеты"/. Авторът е главен инструктор и създател на тоя център, "единственият европеец, посветен в тайните на древната кланова школа Шоу Дао /стила на "безсмъртните" или "спокойните"/. Това ме накара да настръхна, но после се успокоих - ушу, използващо уникални, нямащи аналог техника и принципи. Кой знае защо напълно идентични с принципите на Джийт Кун До Нищо ново под слънцето.
Късата пръчка я наричат "нокът на каменната птица" и се използват една или две. Книгата съдържа 846 рисунки, голяма част "заети" от други издания - "Кинжалы" на С. Г. Пучков, от едно книжле за Винг Чун и т.н.
L.A.:
Цитат Ами то си е старичко оръжие, просто напоследък се събуди интересът ми към него . Даже днес смятам да ходя да си купя, пък и жената може да остане доволна, знам ли . Дано не се налага да купувам второ .
Ето едно филмче от Крав Мага, които показват нагледно използването му
http://www.youtube.c...h?v=ZGJSY-tKP2w
Интересното е, че освен удари използват и доста особени болезнени задържания и ключове, но не съм сигурен доколко са ефикасни и дали ще проработят в реална обстановка. Но поне изглеждат добре .
Борислав:
Цитат Някъде из компа ми се мотае една книга за обучение на полицаи за използване на явара и има някои интересни неща. По-скоро е удачно за налагане на контрол и подчиняване, а не за самозащита - има доста техники с натискане на точка - между палеца и показалеца, в сгъвката на лакътя, ребрата, врата, подмишниците. Също доста помага за захват при извиване на ръка. Ако имате интерес да я изровя?
Съжалявам за закъснението:
http://onfire-bg.com/files/yawara.zip
Доста добре са показани точки за удари и натиск. За хардкор фенове - 31-ва страница и нечовешкия захват на чатала...
L.A.:
Цитат http://www.filipinof...masters-us.html
Някои известни майстори на филипински бойни изкуства. Страницата не е кой знае какво, но я пускам тук, защото за някои от тях има ножовете, които са създали или предпочитат да използват.
P.S. Тази Грасиела изглежда сериозна мацка . И оръжието й си го бива на всичкото отгоре.
Нещо зловещо
Търси човек разни неща и постоянно пекити търша изскача, започвам да се чудя дали няма скрит заговор зад всичко това .
0
Други отговори в темата

-
-
Група:
Милиционер
-
-
-
-
-
Публикувано: 26 Юни 2007 - 14:26

Хавайско оръжие от зъби на акула...брррррр
0

- безнадежден случай
-
-
Група:
Free Stick Fighting
-
-
-
-
-
От:кръчмата
-
БИ:Free Stick Fighting
Публикувано: 28 Юни 2007 - 09:46
Това е интересно, явно има какво да се научи от туземците  . Основното му приложение е като ударно оръжие, предполагам, едва ли може да се използва за рязане. Имайки предвид поставените по цялата дължина на оръжието зъби е ясно, че в Хаваите не си падат по стикграплинга  .
0

- лаошъ (старши преподавател)
-
-
Група:
Ушу
-
-
-
-
-
От:София
-
БИ:Кунг-Фу (Син-И, Тай-Дзи, Ба-Гуа)
Публикувано: 29 Юни 2007 - 09:51
Този от клипа със шесте скрити ножа ми събра очите  - гаднярче бе!
0

-
-
Група:
Милиционер
-
-
-
-
-
Публикувано: 14 Юли 2007 - 11:11
 Е това е моето оръжие в остатъка от живота ми.
0

- The Dude
-
-
Група:
MMA
-
-
-
-
-
БИ:ММА, Кикбокс
Публикувано: 14 Юли 2007 - 13:29
Xaxa... Светлинни тонфи. Това кърти :-D
Цитат Нещо като нашите палки, ама не точно . Ей с това са се трепали индианците в доброто старо време, не е било като сега, възпитано и културно .
Това 'индианското' един приятел си го донесе от Африка. От по-тъмно дърво е и топката накрая няма тоя гребен. Оръжието е страхотно.
Някакъв много странен баланс има в ръката това.
Тежкото е накрая, но не ти се изплъзва от ръката и не си ходи на където си иска. Аве мн е добро
Това мнение е редактирано от MrGreeny: 14 Юли 2007 - 13:30
0

-
-
Група:
Милиционер
-
-
-
-
-
Публикувано: 14 Юли 2007 - 13:37
Има открит и бумеранг в древен Египет, та не се учудвам ако някое оръжие е идентично в различни континенти. 
Ще ми е интересно да пипна нещо такова, но за сега не ми се е отдавало възможност.Дерзаеме
А ето и нещо малко встрани от темата, но мнооого показателно  ,най- ме изкефи пушката, която извади от гащите
Цъкни ТУКА
Това мнение е редактирано от pv: 14 Юли 2007 - 13:54
0

- ленив пингвин
-
-
Група:
Дао
-
-
-
-
-
От:Bulgaria
-
БИ:kempo&FFF
Публикувано: 14 Юли 2007 - 14:56
 Ето нещо интересно тук:
http://www.weaponmas...DITIONAL_IMAGES
Поздрави!
 Ето още няколко интересни средства за изкормване, заколване или каквото ви дойде друго на ум осакатяване:
http://www.toledoswo...TS.html#BWHK480
http://www.toledoswo...TS.html#GRHK464
http://www.toledoswo...html#SZ90105248
http://www.toledoswo...r/GRTA86TS.html
http://www.toledoswo...r/GRTA58TS.html
Тези са интересна серия, особенно последното – “Тарантула”
А ето и нещо за господа с по-изискан вкус и чувство за естетика:
http://www.loveleaf....sword/cane.html
Поздрави!
0

- walking tall
-
-
Група:
Дао
-
-
-
-
-
Публикувано: 14 Юли 2007 - 15:43
pv, в 14.07.2007, 13:37, написа:
А ето и нещо малко встрани от темата, но мнооого показателно  ,най- ме изкефи пушката, която извади от гащите
Цъкни ТУКА
Б@си, той само дето базука не измъкна!
hebigatsu, в 14.07.2007, 14:56, написа:
Това е като от X-men
Малее как си ги продават свободно тея неща
Тук, тук, тук и тук също има някакви неща.
0
-
Група:
Винг Чун
-
-
-
-
-
От:там някъде...
-
БИ:Винг Чун
Публикувано: 15 Юли 2007 - 05:24
Вижте това
И това
Бях ги изровил от нета преди време
Шилото е на Cold Stell, но ме съмнява здравината
Акулката пак е техен продукт и е нещо като "химикалка за удряне', но пак се чудя колко сила би понесла.
Това мнение е редактирано от CHEPUT: 15 Юли 2007 - 05:15
0

- Странник
-
-
Група:
MMA
-
-
-
-
-
-
БИ:чета манга
Публикувано: 15 Юли 2007 - 11:33
страхотни са
истинско произведение на изкуството
0

- ::
-
-
Група:
Дао
-
-
-
От:България
-
БИ:Не практикувам
Публикувано: 16 Юли 2007 - 08:24
Наистина са като произведения на изкуството.
Имам бастун на Toledos Word, който ми бе подарен за един от рождените дни.
Мога да кажа, че е много удобен.
Що се отнася до оръжията в раздела Fantasy, то в голямата си част те са копия на арсенала на Dark Elf от култовата игра Sacred.
Много добра фирма.
P.S. А Тарантула-та е наистина уникална.
0

- безнадежден случай
-
-
Група:
Free Stick Fighting
-
-
-
-
-
От:кръчмата
-
БИ:Free Stick Fighting
Публикувано: 16 Юли 2007 - 13:39
Цитат Това 'индианското' един приятел си го донесе от Африка. От по-тъмно дърво е и топката накрая няма тоя гребен. Оръжието е страхотно.
Някакъв много странен баланс има в ръката това.
Тежкото е накрая, но не ти се изплъзва от ръката и не си ходи на където си иска. Аве мн е добро
Аз пък, ако има чак такива ненормалници, че да го внесат  , може би ще се снабдя с това:
И този, който напира да влиза насила вкъщи, ще го отнеса като войник стопаджийка  .
Това май е единственото нещо, което наподобява горната "бухалка" и се произвежда серийно(да, наистина има такива откачалки, които го произвеждат  ). И ми се струва, че може и да се работи с него сравнително успешно, все пак е един вид закривен стик с изместен баланс, но знам ли...
Това мнение е редактирано от L.A.: 16 Юли 2007 - 13:43
0

- Guardian of Time
-
Група:
Джуджуцу
-
-
-
-
-
От:гр. Пловдив
-
БИ:ju jutsu, karate, nin jutsu...
Публикувано: 16 Юли 2007 - 15:49
0

- Нов участник
-
-
Група:
Free Stick Fighting
-
-
Публикувано: 16 Юли 2007 - 16:40
Втория пистолет-нож много як, изпълни ме отвсякъде.
0

- Daskal
-
-
Група:
Годжу-Рю
-
-
-
-
От:Пазарджик
-
БИ:Годжу рю карате
Публикувано: 17 Юли 2007 - 10:28
[quote name='CHEPUT' date='15.07.2007, 05:24' post='217936']
Вижте това
И това
Бях ги изровил от нета преди време
Шилото е на Cold Stell, но ме съмнява здравината
Акулката пак е техен продукт и е нещо като "химикалка за удряне', но пак се чудя колко сила би понесла.
[/quo
На последните две снимки са показани варианти на "емейска игла" и "кобутан". А относно това кколко сила би понесла-зависи/едно е да удариш в метал ,друго в дърво,а трето в човешко тяло/очи,шия,диафрагма и др.Аз лично съм пробвал една извесна марка химикали/да не правя скрита реклама/удар със средна сила влезе 10-12мм в чамова дъска.
0

- Нов участник
-
-
Група:
Изпитателен Срок
-
-
Публикувано: 10 Август 2007 - 09:16
Случайно попаднах на това:
http://zamunda.net/d...ls.php?id=96317
Един интересен торент, на руски(текста не е много) е но има към 60-70 странички за видовете ножове.
0

- лаошъ (старши преподавател)
-
-
Група:
Ушу
-
-
-
-
-
-
БИ:Кунг-Фу (Син-И, Тай-Дзи, Ба-Гуа)
Публикувано: 11 Август 2007 - 09:33
pv, в 14.07.2007, 13:37, написа:
Има открит и бумеранг в древен Египет, та не се учудвам ако някое оръжие е идентично в различни континенти. 
Ще ми е интересно да пипна нещо такова, но за сега не ми се е отдавало възможност.Дерзаеме
Цъкни ТУКА
Абе тоя в Ирак ли отива или в Афганистан?!?
0

- карлсон
-
-
Група:
Джийт Кун До
-
-
-
-
От:София, България
-
БИ:Free Stick Fighting, Jeet Kune Do
Публикувано: 18 Август 2007 - 18:16
Както си шетах из разни руски сайтове и си четях анекдоти попаднах на това:
Любопитно ми се видя, та реших да го постна
Следващите също:
И нещо по-традиционно  -
Ето и нещо от раздела "Какво носи добре облеченият мъж"  :
0

- воайор
-
-
Група:
Дао
-
-
-
От:Milky Way, planet Earth
Публикувано: 18 Август 2007 - 21:14
Така, така наскоро гледах един филм/Curse of the Golden Flower/, който ме впечатли откъм хореография и масовка ето, и линк:
http://www.arenabg.c...2ae7f0a6defb746
В някои бойни сцени видях оръжие подобно на сърп, но със заоблен връх, сравнително дълга дръжка, към края на която беше завързано едно въженце.Често го хвърляха, като бумеранг.
Ако някой може да каже накратко какво е то?
0
Similar Topics
1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни
|