DaoBG форум: Dog Brothers Martial Arts&Real Contact Stick Fighting

Към съдържанието

• (2 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Dog Brothers Martial Arts&Real Contact Stick Fighting Семинар в Атина

#1 Потребителят е офлайн   pv 

• информационен затъмнител
  • Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: Милиционер
  • От:Неизвестно
  • БИ:Фри стик файтинг

Публикувано: 24 Март 2010 - 01:47

И така.Ако трябва да споделя всички емоции и моменти,които преживях през тези 2 дена,то със сигурност няма да ми стигне и една седмица.Ето защо ще го карам накратко :)
Семинара бе в 2 дена,на 20 и 21 март 2010 година.Организатор бе господин Костас Тунтас-изключително отворен и гостоприемен човек!Готов да помогне за всичко,нагърбил се не само с организацията на този семинар, но и с различни културни мероприятия покрай него за участниците,а също така и поел грижата за чужденците, в това число и нас.
Гуру Бенджамин "Лонли Дог" Ритинър...малко са думите за да се опише широката душа на този боец!Весел , отговарящ на всички въпроси,отворен към всички,контролиращ ситуацията във всяко едно положение,страхотен тайминг,уникална бързина и сила на ударите, експлозивни крачки ...изобщо всяка една фибра на тялото му излъчваше :"Мога да те пребия , когато си поискам , но не го правя,защото те уважавам".Представител на Дог Брадърс за цяла Европа,участник в безброй американски и европейски гатеринги,може би най-добрия боец на Дог Брадърс в момента,член на The Council Of Elders и прекрасен инструктор,способен да доведе хората под негово ръководство до ръба на възможностите им за да им покаже,че могат още и още.Самия той дава личен пример и дори когато води семинар, тренира наравно с останалите на 120 %!!
Сутринта на първия ден ни взеха от гарата и след кратка закуска се разбра,че отиваме в парка за няколко снимки с Гуру Ритинър и Договете и кандидат Договете,които го съпровождаха в обиколката му из Европа,общо 4 човека.По насояване на любезния ни домакин пред Лонли Дог,ние също бяхме поканени...Оказа се,че вместо да се снимаме на фона на прекрасните палмички,то ще се снимаме докато се бием.Това го разбрахме чак , когато стигнахме мястото.Без протектори,без назъбници,без очила,без дрехи за тренировка.Само едни ръкавички,които по-скоро бяха за каране на колело и падед стик!
Освен договете и ние ,бяха поканени само един ученик на организатора и неговия помощник ,съорганизатор-затворен неофициален гатеринг.
Договете играха помежду си с един и два стика,една глава бе сцепена и шурна кръв,след малка промивка човека (C Old Dog) беше в играта и продължи.След първата ми среща с едър грък,който не ме затрудни особено,Гуру Ритинър изяви желание да играе с мен.
След приключването на срещата,която продължи около 5 минути и малко(при продължителност от средно 2 минути) , Гуру Ритинър бе впечатлен от нивото на българските стик файтъри в лицето на ФСФ представителите.Получаването на такава оценка от човек,който се е доказал в тежки и то много, като качество и количество боеве, не без гордост мога да кажа,че бе изключително ласкателство!
След кратка визита на музея отидохме в залата,която се намираше в Олимпийския център и бе повече от достатъчна за всички желаещи да тренират - чували,фитнес,татами около 100-на квадрата,може би и повече.
Първия ден от семинара бе посветен на сингъл стика и подходи за прикриване на въоръжената ръка от контраатаки след атака , влизане към клинч , еспада и дага и прехода от тях към ползването на стик и невъоръжена ръка за запазване на дистанция.
Втория ден бе посветен на дабъл стика и различни принципи за влизане и излизане към и от противника .Преход от дабъл стик към гола ръка с няколко апликации за илюстриране на принципите и след това малко работа на земя с един и два стика,както и без стик(Кали Тудо).Между двете части на втория ден бе и втората част от неофициалния гатеринг за семинара,този път за всички участници.Договете и кандидатите,както винаги показаха изключителна висота на владеене на стика и срещите м/у тях бяха открит урок за стикфайт!Гуро Лонли Дог не отказа на никой желаещ да играе с него и анализираше след това положителните и отрицателните страни на играта му , както и съветваше за подобряване на определени умения конкретно за всеки, с който играеше.
Тук е момента да благодаря на втория участник от страна на ФСФ за това,че показа стабилна игра,здрава психика,стабилност в защита и нападение и прекрасна техника,която впечатли Гуру Ритинър и останалите участници на семинара.Разбира се,неговите лични впечатления от това събитие той сам ще ги сподели.Коста,благодаря ти!
След края на семинара бе проведен разговор с Гуру Ритинър и към нас бе отправена изключителната лично негова покана за участие на европейски гатеринг , за участие в годишния лагер на Дог Брадърс за Европа,който е само за членове на организацията , и за откриване на негово представителство в България в мое лице!Покана , на която откликнах с безкрайно въодушевление и която много скоро ще бъде реализирана!

Още веднъж искам да спомена лицата , благодарение на които този семинар бе възможен-г-н Костас Тунтас(представител на Дог Брадърс за Гърция),неговия ученик - Димитрис ,който ни приюти за тези два дена и Гуру Ритинър за прекрасните обяснения,илюстрации на принципи,анализи на битки и на стикфайтинга като цяло и свеждането на изучаването му до прости и разбираеми за всеки неща!
Прекрасен семинар,посетен от прекасни и любезни хора и стикфайтъри от цяла Европа!Незабравимо събитие и незабравими емоции и контакти,Дог брадърите освен,че се бият великолепно със стик са и изключително весели и отворени персони!

Прикачени файлове

0

• (2 Страници)
  • +
  • 1
  • 2

Други отговори в темата

#2 Потребителят е офлайн   Pantalei 

• Икона
  • Група: Джийт Кун До
  • От:Pleven
  • БИ:Jeet Kune Do,Eskrima,Grapling

Публикувано: 24 Март 2010 - 03:10

супер,поздрави за начинанието и още много успехи,всъщност успехи от тук и само нагоре.И най-искрено ти пожелавам много много здраве за да можеш да тренираш до дълбока старост.Доколкото те познавам докато можеш да се движиш все ще тренираш,затова ти го пожелавам от сърце ;)
и да се надяваме че някой ден тез хорица ще отскочат и до БГ. :)

Това мнение е редактирано от Pantalei: 24 Март 2010 - 03:11

0

#3 Потребителят е офлайн   Станислав 

• Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: Муай тай
  • От:Велико Търново
  • Предишен прякор: stanislav

Публикувано: 24 Март 2010 - 08:45

Поздравления за достойното представяне на родния ФСФ. Това със снимките (спаринг вместо палмички) е голям номер :).
0

#4 Потребителят е офлайн   Логрус 

• Странник
  • Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: MMA
  • От:София
  • БИ:чета манга

Публикувано: 24 Март 2010 - 10:25

Поздравления за прекрасния семинар и всички хубави хора, с които сте се запознали (и част от тях - сбили ;D )

Имам един въпрос, който живо ме интересува и може би единствен на който може да се отговори качествено и през нета - Какви са ти наблюденията върху участниците как разбират и съответно прилагат в живота си, думички като "насилие" , "агресия', "нараняване" ? И ако ги сравниш с реални хора, които не тренират бойни изкуства и тн. Кое е добро и кое - лошо?
Донякъде си засегнал въпроса, с което и разпали любопитството ми по темата. В последно време, говорейки си с хора, които не са тренирали никога бойни изкуства, се заслушвам специално по тази тема, много е интересно да видиш през техните очи какво мислят за удрянето, за боя и тн. Вестниците и като цяло медиите много дълбаят по темата, но само всявайки паника, страх и ужас.
0

#5 Потребителят е офлайн   Yama 

• Размотаващ се
  • Икона
  • Покажи блога
  • Група: Дао
  • БИ:Тука Има-Тука Нема

Публикувано: 24 Март 2010 - 10:30

Показване на мнениетоpv, в 24.03.2010, 00:47, написа:

...бе отправена изключителната лично негова покана за участие на европейски гатеринг , за участие в годишния лагер на Дог Брадърс за Европа,който е само за членове на организацията , и за откриване на негово представителство в България в мое лице!Покана , на която откликнах с безкрайно въодушевление и която много скоро ще бъде реализирана!
...

Това е много, много хубава новина-поздрави и честито!!!
0

#6 Потребителят е офлайн   Master 

• Dart Ruffian
  • Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: Dark Side
  • От:Варна
  • БИ:Тай бокс, Free Stick Fighting

Публикувано: 24 Март 2010 - 10:51

Поздравления, не че е изненада доброто представяне :up: За тези "снимки" можете да си върнете, като ги поканите тук и ги заведете на дискотека :tooth:
0

#7 Потребителят е офлайн   Grisha 

• обичайният заподозрян
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: Mодератори
  • От:Мирно село
  • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 24 Март 2010 - 10:58

Браво, приятелю, много радостна новина. Аз си знаех, като те гледам, че към Дог брадърите отиваш полека-лека (в смисъл- по желанието за реализъм и бой, не в сляпото следване...). Много още бой да изядеш и да им дадеш ти пожелавам! И ако има подобно събитие в БГ, аз с удоволствие бих се включил :)
0

#8 Потребителят е офлайн   Thai 

• Силово кондиционен треньор
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • От:София <-> Пловдив
  • БИ:BJJ

Публикувано: 24 Март 2010 - 11:27

Показване на мнениетоGrisha, в 24.03.2010, 09:58, написа:

И ако има подобно събитие в БГ, аз с удоволствие бих се включил :)

е много ясно - нали ще можеш да биеш хора ;D
0

#9 Потребителят е офлайн   Pantalei 

• Икона

Публикувано: 24 Март 2010 - 12:45

Показване на мнениетоThai, в 24.03.2010, 10:27, написа:

е много ясно - нали ще можеш да биеш хора ;D

То Гришата си го знаем това му е хобито - блъскане,млатене с квод му дойде под ръка,така че и без да казва на нас трябва да ни е ясно че ще участва в подобен кютек ;D ;D ;D
Иначе попринцип си е много хрисим човечец само не му споменавай бой ;)
0

#10 Потребителят е офлайн   Judoboy 

• зле възпитан
  • Покажи блога
  • БИ:де що има бой

Публикувано: 24 Март 2010 - 14:34

Поздравления! :up:
Павка пусни видео!
0

#11 Потребителят е офлайн   wakidzashi 

• Покажи блога
  • Покажи галерията
  • От:Меча Поляна
  • БИ:Патара патара.

Публикувано: 24 Март 2010 - 14:40

Благородно ти завиждам , начесал си крастата!
0

#12 Потребителят е офлайн   Логрус 

• Странник
  • Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 Март 2010 - 14:56

Доколкото го познавам - само я е разчесал и сега го сърби още повече :P
0

#13 Потребителят е офлайн   rockydog 

• Икона
  • Покажи галерията
  • БИ:кик-бокс ММА

Публикувано: 24 Март 2010 - 15:26

Браво поздрави за успеха!!!
0

#14 Потребителят е онлайн   L.A. 

• безнадежден случай
  • Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: Free Stick Fighting
  • От:кръчмата
  • БИ:Free Stick Fighting

Публикувано: 24 Март 2010 - 16:20

Хайде и аз да споделя мнения за мероприятието :). Организаторите се оказаха невероятни и много отзивчиви хора готови да помогнат във всеки момент. Договете са страхотни и наистина много натренирани бойци, които напълно оправдаха името си на най-добрите файтъри в боя със стикове, но и нашата класа си пролича, което ясно се видя при изиграните с тях спаринги при които не им отстъпихме ни най-малко. Гуру Ритинър се оказа много добър инструктор, който отговори на всеки зададен му въпрос наистина изчерпателно, при това на базата на собствен опит, който можеше да докаже във всеки един момент. Аз лично бях впечатлен от знанията, които притежава. Изключително съм радостен, че след проведения спаринг с него той хареса играта ми, която според него беше много технична.

Техниките и подходите, които бяха отработени на семинара бяха изцяло насочени към постигане на максимална ефективност при бой с оръжие с пълен контакт. Компетентността на Лонли Дог си личеше във всеки един момент. Способността му да демонстрира приложението на определен вид техника със стик или гола ръка определено затвърди в мен впечатлението, че той наистина има голям арсенал от подходи, които могат да бъдат полезни в боя. На зададени от мен въпроси относно подходи и техники които не бяха засегнати в семинара, но към които проявих интерес също бе отговорено изключително изчерпателно.

Тук е мястото и аз да благодаря на Павката, че ми гласува доверие и сметна, че съм достатъчно подготвен и ме покани да участвам на това събитие. Въпреки че има още какво да се желае и над което ще се работи в бъдеще, смятам че се представих достатъчно добре, особено предвид факта, че това беше и първото ми международно представяне, както и спаринги с бойци от такова ниво. Освен това искам да благодаря и на останалите от залата, както и на моя ангел хранител, понеже се моли за нас когато трябваше :D.
0

#15 Потребителят е офлайн   Pantalei 

• Икона

Публикувано: 24 Март 2010 - 16:43

Показване на мнениетоL.A., в 24.03.2010, 15:20, написа:

Хайде и аз да споделя мнения за мероприятието :). Организаторите се оказаха невероятни и много отзивчиви хора готови да помогнат във всеки момент. Договете са страхотни и наистина много натренирани бойци, които напълно оправдаха името си на най-добрите файтъри в боя със стикове, но и нашата класа си пролича, което ясно се видя при изиграните с тях спаринги при които не им отстъпихме ни най-малко. Гуру Ритинър се оказа много добър инструктор, който отговори на всеки зададен му въпрос наистина изчерпателно, при това на базата на собствен опит, който можеше да докаже във всеки един момент. Аз лично бях впечатлен от знанията, които притежава. Изключително съм радостен, че след проведения спаринг с него той хареса играта ми, която според него беше много технична.

Техниките и подходите, които бяха отработени на семинара бяха изцяло насочени към постигане на максимална ефективност при бой с оръжие с пълен контакт. Компетентността на Лонли Дог си личеше във всеки един момент. Способността му да демонстрира приложението на определен вид техника със стик или гола ръка определено затвърди в мен впечатлението, че той наистина има голям арсенал от подходи, които могат да бъдат полезни в боя. На зададени от мен въпроси относно подходи и техники които не бяха засегнати в семинара, но към които проявих интерес също бе отговорено изключително изчерпателно.

Тук е мястото и аз да благодаря на Павката, че ми гласува доверие и сметна, че съм достатъчно подготвен и ме покани да участвам на това събитие. Въпреки че има още какво да се желае и над което ще се работи в бъдеще, смятам че се представих достатъчно добре, особено предвид факта, че това беше и първото ми международно представяне, както и спаринги с бойци от такова ниво. Освен това искам да благодаря и на останалите от залата, както и на моя ангел хранител, понеже се моли за нас когато трябваше :D.

Поздрави и на теб и много успехи и на двама ви с p.v. както и на всички около вас.
0

#16 Потребителят е офлайн   Dobrudzhanski 

• Покажи блога
  • Покажи галерията
  • Група: Идващи отзад
  • От:Варна

Публикувано: 24 Март 2010 - 17:42

Поздравления и на двамата! Вече гледаме към европейската сбирка и нашето участие там :wink:!
0

#17 Потребителят е офлайн   pv 

• Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 Март 2010 - 22:07

Благодаря на всички за пожеланията!
Камене,дори и да имах видео,то не бих имал възможност да го публикувам поради специфичните правила на Дог брадърс.Но така или иначе нямам,видео можеха да снимат единствено членовете на Дог брадърс.
Надявам се Гуру Ритинър много скоро да посети България , въпрос по който работя усилено.
0

#18 Потребителят е офлайн   Логрус 

• Странник
  • Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 Март 2010 - 13:13

Павка а разказахте ли им за борбата между Светлата и Тъмната страна в нашата родина :) ? Все пак имаше уникална възможност да ги вербуваш, сигурно Тъмните джадай са се изприщили този уикенд :ninja:
0

#19 Потребителят е офлайн   pv 

• Икона
  • Покажи блога
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 Март 2010 - 14:13

Показване на мнениетоЛогрус, в 24.03.2010, 09:25, написа:

Поздравления за прекрасния семинар и всички хубави хора, с които сте се запознали (и част от тях - сбили ;D )

Имам един въпрос, който живо ме интересува и може би единствен на който може да се отговори качествено и през нета - Какви са ти наблюденията върху участниците как разбират и съответно прилагат в живота си, думички като "насилие" , "агресия', "нараняване" ? И ако ги сравниш с реални хора, които не тренират бойни изкуства и тн. Кое е добро и кое - лошо?
Донякъде си засегнал въпроса, с което и разпали любопитството ми по темата. В последно време, говорейки си с хора, които не са тренирали никога бойни изкуства, се заслушвам специално по тази тема, много е интересно да видиш през техните очи какво мислят за удрянето, за боя и тн. Вестниците и като цяло медиите много дълбаят по темата, но само всявайки паника, страх и ужас.

Да ти кажа,без изключение споделиха и моите наблюдения-обикновените хора реагират с"Да не си се побъркал нещо?!?",когато им кажеш,че се налагаш със сопи :)
Иначе всички, с които комуникирах бяха много приятелски настроени,без желание за агресия с околния свят и професии,които предполагаха, че би следвало наистина да са такива-компютърни специалисти,сервизни инжинери и т.н.Дори когато имаше игра м/у тях , то пак се пазеха в рамките на нормалното и ако видеха,че опонента им е във видима несъстоятелност да продължи прекратяваха.А се предполагаше,че би трябвало точно тук да са много агресивни и желаещи да се наранят.Всъщност след няколко разговора споделиха,че главната им цел е първо да предпазят себе си в боя,а след това да нараняват противника си.Разбира се,имаше и споделени случки от различни моменти,когато вместо игра е имало бой и тежки контузии,но определено се опитват да не се стига до там.Най-малкото като ограничават достъпа на такива елементи до гатерингите им.
Не знам дали успях да вникна във въпроса ти , но ако има нещо,което не съм изяснил,то насреща съм :)

Показване на мнениетоЛогрус, в 25.03.2010, 12:13, написа:

Павка а разказахте ли им за борбата между Светлата и Тъмната страна в нашата родина :) ? Все пак имаше уникална възможност да ги вербуваш, сигурно Тъмните джадай са се изприщили този уикенд :ninja:

О,да :D ,всички откликнаха на молбата ми и смятам,че Тъмната страна ще е много,ама много затруднена :ninja:
0

#20 Потребителят е офлайн   Доктора 

• лаошъ (старши преподавател)
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ушу
  • БИ:Кунг-Фу (Син-И, Тай-Дзи, Ба-Гуа)

Публикувано: 26 Март 2010 - 12:21

Сигурно ще ви разочаровам, но по начало "Дог Брадърс" не ги харесвам, дори ако щете и само заради тъпото име на школата! :smashfreak: Аз също имам интерес и по малко се занимавам с Филипино Кали/Ескрима (без някакви претенции; просто разширяване на кръгозора), но предпочитанията са ми към методиката на Пекити-Търша, Пананадата и Жирон Арнис Ескрима и различните варианти на Кали (предимно работа с ножове и къси остриета). Системата на братята Канете също е интересна, но по принцип съм противник на всякакви състезателни изгъзици в полето на бойните изкуства, особенно при ползването на оръжия! Има си други начини за тестване на уменията и вие ги знаете кои са!......... :butcher:
0

• (2 Страници)
  • +
  • 1
  • 2

Similar Topics Collapse

Тема Форум Автор Статистика Последно мнение
Нови мнения Икона Пекити Търша Мулай Сибат семинар в Германия
Участито на инструктори от България
Събития daniel tanev 
  • 1 Отговор
  • 774 Прегледи
Нови мнения Икона Джуджицу семинар - Варна Събития Master 
  • 4 Мнения
  • 1 443 Прегледи
Гореща тема (има нови) Икона Семинар с Гокор и Европейски шампионат-2006г. Събмишън граплинг Новия 
  • 94 Мнения
  • 16 304 Прегледи
Нови мнения Икона Айкидо семинар с Масатаке Фуджита Сенсей 8 дан Айкикай Шихан Събития Nogi 
  • 2 Мнения
  • 951 Прегледи
Нови мнения Икона Семинар инфо
Kobayashi\Sato
Събития Ed.Germanov 
  • 6 Мнения
  • 1 129 Прегледи

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни