Към съдържанието


Снимка
* - - - - 1 Гласове

Виктор Азманов


 • Please log in to reply
В темата има 282 мнения

#41 Metala_

Metala_
 • Гости

Публикувано: 15 декември 2006 - 18:18

Трудно е да се говори за някого, косвено, от няколко статии с опознавателен характер. Аз се надявам В.Азманов наистина да е напреднал в усъвършенстването на В.Ч. и дай боже това да е така и да популяризира тези знания в България.
Повечето напреднали в този форум, практикуващи този стил, споделиха че са имали възможност да се срещнат с Лакис, М.Козлица, Керншпрехт, Байер и мн. др., така че със сигурност могат да преценят кое е В.Ч и кое не е. А тези момчета наистина умеят да задават въпроси, когато се стигне до различия.
Ще се радваме всички на някои видеофрагменти, на някакво специализирано интервю на Виктор, отразяващо различията в тренировките както и на методиката между Китайското и Тайванското направления.
Докато нещо стойностно не бъде показано, в тази тема ще се вихрят спорове и предположения. Не че после няма да има де, но поне всеки за себе си може да прецени кое е стойностно и кое не е.

Това мнение е редактирано от Metala: 15 декември 2006 - 18:19


#42 Iron Fist_

Iron Fist_
 • Гости

Публикувано: 16 декември 2006 - 21:35

Виктор Азманов:
- Дупките в дърветата, направени от човешки пръсти. Правели са ги старите монаси воини с удар с пръстите. Аз дълго време го тренирах и по китайската телевизия последно демонстрирах чупене на тухла с върха на пръстите. От позициите, които са заемали монасите в каменния под, са се издълбали огромни дупки и си личи къде е тренирал всеки монах. Вижда се къде са се набивали петите им. На повечето монаси целият им живот е преминал в Шао Лин. Тази година почина единият от последните двама учители. Беше 84-годишен и докато разчиствахме стаята, намерих огромна лейка, с която си е поливал цветята. Наложи се да я преместя и се оказа, че празна тежи над 50 килограма. Така е конструирана, че за да излезе вода от нея трябва да е пълна. За да изкараш вода от нея, трябва да я вдигнеш на височината на гърдите си и да я наклониш. Аз с празна лейка не мога да го направя, а се водя физически доста силен. И това ме удиви.


Ебахти лейката, тоя се ОЛЯ !!!

За сравнение една торба цимент тежи 50 кг. Представете си колко трябва да е голяма лейката за да тежи "повече от 50кг ". Или пък съм тъп и не мога да се сетя , че дъното и е от живак :wooow:

http://www.dnes.bg

На терен между Велико Търново и Горна Оряховица ще бъде изграден тренировъчен център по древни бойни изкуства по инициатива на Виктор Азманов - първият българин с диплом от манастира Шао Лин в Китай.

Община Велико Търново ще подкрепи тази инициатива, защото това ще помогне за намаляване на агресията сред децата в училище, заяви кметът Румен Рашев след срещата си с 26-годишният Виктор Азманов, който се завърна в родината след 8-месечен курс на обучение в тренировъчния център на монасите-воини от легендарния манастир.

Центърът няма да бъде манастир, а ще предоставя възможности основно за деца и подрастващи да се докоснат до философията и техниките на монасите-воини, които съм усвоил по време на обучението си в Шао Лин, каза Виктор Азманов.

Предвижда се тренировъчният център да включва открити и закрити зали, като архитектурното оформление ще съдържа елементи от стила Шао Лин. Целта е всеки да почувства атмосферата на древната китайска традиция.

Очаква се първите групи от курсисти да бъдат приети до края на следващата година.

Това ще бъде първата стъпка към изграждането на голям спортен комплекс с общежития, зали за хранене и почивка, които са необходими за пълноценната подготовка на курсистите, добави Виктор Азманов.


Ше строим, елате комсомолци !!!
Кмета ше помага, наш човек е вече. Кат направим комплекса ше потръгне бизнеса!

Така го прочетох аз!

---

Що се отнася до бавните и тромави бойци по нашите свободни двубои аз предлагам Любомир Геджев да му отправи официална покана за участие в предстоящото издание на "Shooto". Нека се яви и демонстрира какво е бързина и как шаолинските монаси превъзхождат наште бабаити. Ако не се отзове на поканата ще го порицаем и прилично ще го оплюем. Като не може поне да не говори. Предлагам поканата да стане достояние на медиите. А ако има отказ също да бъде публикуван.

Изказването му относно свободните двубои в БГ е обида спрямо момчетата и цялото БИ общество в БГ. Все едно ние тук кат не сме ходили в Шаолин лапаме мухите и си играем на кукли.

Какъвто май найстина си е , и продължава да не пише нищичко тук въпреки , че :
виктор/Виктор Азманов/ -> Последно 11.12.2006 - 20:34
, и е прочел със сигурност до 2-ра страница до средата


Аве той чете всичко, нищо че не си влиза в акаунта. Или пък влиза с друг такъв. Ма що дося мислиш не се е обадил, а? Щото ше го затапим. Такива пости може да ги вкарва на деца до 14 години.

#43 pv

pv

  информационен затъмнител

 • Милиционер
 • 1661 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Неизвестно
 • БИ:Free stick fighting, DBMA

Публикувано: 16 декември 2006 - 23:31

Ми,не си прочел до край явно нещата:

- След като сте развенчали някои от митовете за Шао Лин, сблъскахте ли се с някой феномен?
- Да, запознах се с група хора, които се занимават със слънчево хранене. Приемат само вода, слънчева светлина и медитация. Запознах се с основателката на това течение, която от средата на 90-те години досега живее така. Запознах се с друга жена, която е изкарала веднъж 30 години и веднъж 6 месеца по този начин. Каза, че се е изкушила и двата пъти от кафето. Започнала да пие кафе с курабийка и така пак започнала да яде. Иначе игуменът на Шао Лин е най-известният човек в Китай. Вози се с автомобил със стъклени стени. За една година през манастира минават около 10 милиона туристи. Входът струва 20 долара.


Това ми е много познато от некъдееее...ммм...не мога да се сетя обаче...
Извод:добре,че се научих да пия кафе :cool:

п.с.Източника е този,който ти си дал.#44 Azazel_

Azazel_
 • Гости

Публикувано: 17 декември 2006 - 00:13

Ми,не си прочел до край явно нещата:
Това ми е много познато от некъдееее...ммм...не мога да се сетя обаче...
Извод:добре,че се научих да пия кафе :cool:

п.с.Източника е този,който ти си дал.

Зарад тва кафе,в Сомалия умират от глад,щот' монасите от Шаолин пак прояли.
Де*ба и кафето де*ба.Зарад него в Третия свят е такова чудо.Ма то не само глада е заради кафето.Има слухове,че прословутата пура заради която имаше импийчмънт в Щатите била запалена след едно такова,а също и атентатите от 11.09 били заради кафето с което ЦРУ черпело Бин Ладен,докато още работил за тях-ми не му харесало на човека :hysterical:
П.С.
Ся се сетих за един,който и вода даже не пиел,само слънчева светлина и медитация.Е,вярно,че живял само 3(три)дни ама били най-хубавите в живота му.

Това мнение е редактирано от Azazel: 17 декември 2006 - 00:17


#45 Metala_

Metala_
 • Гости

Публикувано: 17 декември 2006 - 00:22

Това за енергията, не знам от къде е, но ако всичките българи минем тоя курс, евааааала. Грижите отпадат. Да не ме чуе само щерка ми или бившата :D :wink: . Вярно е , че можеш да достигнеш много по-голям процент на усвояване на поетата храна, при дори голяма физическа активност. Но другото, нямам практика в това. Ако някой има, нека пише.
Все пак аз имам конкретни въпроси към трениралите В.Ч. и благодарение на хора като Стефан И Коцето, мога да получа отговори. За това е и форумът. Ако и Виктор се включи тук, ще е полезно за тези, които са далеч от първоизточника.
Моето скромно мнение е, че мистика и големи тайни просто няма в БИ.
Това е и причината, хората с по-голям практически опит да се шегуват в темите :D Преди научните трудове, просто има физика 7-ми клас :up:, и закон за запазване на енергията.
Някъде в този форум срещнах тема "Може ли добрият боец да бъде добър доктор"....
Познавам някои доктори, които са добри в бокса и карате, и то доста :wink: . Това е по-лесното обаче :yin-yang:

#46 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 17 декември 2006 - 03:31

Аз с празна лейка не мога да го направя, а се водя физически доста силен. И това ме удиви.

аве,
не че нещо, ама 50 кила пред гърди за (по свои думи) физически силен човек си е ... направо за "Рекордите на Гинес" :up: ... за деца до 12 години :chinese:

#47 katana_

katana_
 • Гости

Публикувано: 17 декември 2006 - 09:18

дааам,и баба ми беше майстор от шао лин,щот носеше вода от километър и нещо с два бакъра с кобилица и не разливаше,а тежеше има няма 50 кила и беше на към 80 години,и почина на 96 като до последно плетеше,предеше,шиеше без очила.....е тва аз не мога да го направя,а се водя физически силен :wight_lift2:

Това мнение е редактирано от katana: 17 декември 2006 - 09:20


#48 Dobrudzhanski_

Dobrudzhanski_
 • Гости

Публикувано: 17 декември 2006 - 11:04

Мдааа...става все по-зле... :(

#49 Борил Караиванов

Борил Караиванов
 • Дао
 • 154 мнения

Публикувано: 17 декември 2006 - 17:31

Може да ви е любопитно да видите няколко филма (на английски), които хвърлят светлина върху някои от демонстрациите изпълнявани от театралните трупи ползващи името на не безизвестния манастир:
Shaolin Tricks 01 (09:03 мин)
Shaolin Tricks 02 (07:58 мин)
Shaolin Tricks 03 (06:01 мин)
Shaolin Tricks 04 (05:33 мин)
Shaolin Tricks 05 (05:13 мин)
Shaolin Tric1s 06 (04:42 мин)
Shaolin Tricks 07 (06:27 мин)
Знанието е сила!

#50 old_moon_

old_moon_
 • Гости

Публикувано: 20 декември 2006 - 19:23

Sue (5:02 pm) -- Може ли някой да пусне, че довечера има интересен гост в Шоуто на Слави
Sue (5:03 pm) -- http://www.slavishow.com - Виктор Азманов#51 Iron Fist_

Iron Fist_
 • Гости

Публикувано: 20 декември 2006 - 23:37

Той тоз от 20 секунди въртене на тоягата се запъхтя пък на Сан-да излизал да се бие. И аз обичам да сънувам ама после не си разказвам сънищата.

Иска ми се да чуя компетентното мнение на Доката. Хем да каже що ни лъже , че У-шуто било от 3000 години , като се оказа, че е от 30, а Кунг-футо от 1500. Информация от "извора". Много младо ми се види.


------------------


След "Шоуто на Слави". Класификация на видяното:


Виктор Азманов = Айрян без кисело мляко !!!!!!!!!!!!!!!!!!


:spiteful: :tooth: :Tease: :crazy2:


П.п. Искам да попитам някой от практикуващите Сан-да. Да не би да са въвели нови правила и вече да се играе с каски като на "войниците дето се връщали от фронта" :wooow: щот иначе тия 200 удара в главата дет понесъл множко ми се видят. Или пък аз не разбирам и не мога да проумея , че ги е отразил с енергийния щит...


П.п. 2 Хареса ми израза: " ...Шефа на манастира..."


П.п.3 :hysterical: :hysterical: :hysterical: кат' са сетя как им носел на хората торбите от по 50 кила. На тоя 100-200 стъпала, на другия 100-200 стъпала... , ... няма ли някой от Г.Оряховица да го пробва с една торба цимент(50кг) колко метра ше изкара. Пък и вместо да праи манастир може да се хване на някой строеж вместо хаспел, бая пара ши изкара... :w000t:

Това мнение е редактирано от Iron Fist: 21 декември 2006 - 00:06


#52 аспар

аспар
 • Дао
 • 123 мнения

Публикувано: 21 декември 2006 - 00:35

Той тоз от 20 секунди въртене на тоягата се запъхтя пък на Сан-да излизал да се бие. И аз обичам да сънувам ама после не си разказвам сънищата.

Иска ми се да чуя компетентното мнение на Доката. Хем да каже що ни лъже , че У-шуто било от 3000 години , като се оказа, че е от 30, а Кунг-футо от 1500. Информация от "извора". Много младо ми се види.
------------------
След "Шоуто на Слави". Класификация на видяното:
Виктор Азманов = Айрян без кисело мляко !!!!!!!!!!!!!!!!!!
:spiteful: :tooth: :Tease: :crazy2:
П.п. Искам да попитам някой от практикуващите Сан-да. Да не би да са въвели нови правила и вече да се играе с каски като на "войниците дето се връщали от фронта" :wooow: щот иначе тия 200 удара в главата дет понесъл множко ми се видят. Или пък аз не разбирам и не мога да проумея , че ги е отразил с енергийния щит...
П.п. 2 Хареса ми израза: " ...Шефа на манастира..."
П.п.3 :hysterical: :hysterical: :hysterical: кат' са сетя как им носел на хората торбите от по 50 кила. На тоя 100-200 стъпала, на другия 100-200 стъпала... , ... няма ли някой от Г.Оряховица да го пробва с една торба цимент(50кг) колко метра ше изкара. Пък и вместо да праи манастир може да се хване на някой строеж вместо хаспел, бая пара ши изкара... :w000t:

Отново големи приказки за нищо
Още един турист до Китай- истински параход
Слави го усети и едвам го изтрая

#53 Stan_

Stan_
 • Гости

Публикувано: 21 декември 2006 - 00:58

Пичове, скептицизма и мнителноста са хубави качества, но да не се оливаме да говорим против някои дето не тука да се защитава и да си каже гледната точка :wink:
П.С. Неам търпение да гледам туи предаване на Слави :kuku:

#54 Zoro

Zoro

  Чукам , влизам , гледам ... то било заключено :)

 • Дао
 • 1870 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:имам парцел на Луната ...
 • БИ:пенсионер

Публикувано: 21 декември 2006 - 01:06

Пичове, скептицизма и мнителноста са хубави качества, но да не се оливаме да говорим против някои дето не тука да се защитава и да си каже гледната точка :wink:
П.С. Неам търпение да гледам туи предаване на Слави :kuku:


:D :D Ма що не каза да го запишем ?!? Можеше да претендира едновременно за мошенничество на ХХ и ХХI век едновременно :up: ! Утре шя потърся случайно за запис , и ще напиша впечатления си :wink:

Поздрави
"Едно е да искаш , второ - да можеш, а трето и четвърто да го направиш"
"всички могат да духат , но малцина могат да свирят"
"Истината е относително нещо, но е винаги само една!

#55 Scribe_

Scribe_
 • Гости

Публикувано: 21 декември 2006 - 01:19

Записът вече го има в еМуле. :ninja: :gangstah:

#56 Змей Горянин

Змей Горянин
 • Mодератори
 • 656 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Муай Тай

Публикувано: 21 декември 2006 - 01:34

С какво име?

Опа! Видях че си го дал в чата
"Животът е кратък, изкуството е вечно, удобният случай бързо се изплъзва, емпиризмът е опасен, умуването е трудно."

#57 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 21 декември 2006 - 03:13

Пичове, скептицизма и мнителноста са хубави качества, но да не се оливаме да говорим против някои дето не тука да се защитава и да си каже гледната точка :wink:
П.С. Неам търпение да гледам туи предаване на Слави :kuku:

що да не е тука? :huh:
човекът си има регистрация и според данните от статистиката редовно си чете :chinese:

#58 stareca uan_

stareca uan_
 • Гости

Публикувано: 21 декември 2006 - 05:19

Разбрах от един приятел от Горна Оряховица ,че тоя пич Азманов всъщност бил тренирал шотокан карате и ходил малко на самбо да го учат да се бори ,но не могъл да се научи много добре.....а и бил се разхождал по кимоно из града :D

#59 Iron Fist_

Iron Fist_
 • Гости

Публикувано: 21 декември 2006 - 05:31

Разбрах от един приятел от Горна Оряховица ,че тоя пич Азманов всъщност бил тренирал шотокан карате и ходил малко на самбо да го учат да се бори ,но не могъл да се научи много добре.....


Аве той баща му го учил ве. От малък бил нинджа. :shuriken: . С туй Шотокан-Карате ше трябва да е бил от бабаитите на града :wooow: , сигурно ги е пребивал наред и понеже му се виждали вече лесни е решил да замине за Китай. Ма и там бая ги е понабил...
...на сън.
А на Самбото не могъл да се понаучи по-добре щот те самбистите ноого бавни, не са му в природата.

.....а и бил се разхождал по кимоно из града :D


Е, такова е било нареждането от Кораба-Майка :tooth: :tooth: :tooth:

#60 Логрус_

Логрус_
 • Гости

Публикувано: 21 декември 2006 - 11:02

от това което ми преразказаха, как е говорил за разликата между Ушу и ГунФу (или както там се пише/чете/произнася) , за дълбоките стойки и какви всъщност той е демонстрирал ... абе глупости на ента степен :kuku:

нямам търпение да го гледам, вече ... :gangstah:п.п. една от причините думите и писанията на разните му там пътешественици, туристи и прочие гмеж :P да нямат никаква научна стойност е защото местните обичат да си правят майтап с приходящите, освен това за новодошлите важи с пълна сила правилото - гледат, но не виждат :kenshin:

Това мнение е редактирано от Логрус: 21 декември 2006 - 11:20