Към съдържанието


Снимка
- - - - -

Грандмайстор Ип Ман


 • Please log in to reply
В темата има 19 мнения

#1 XianTangLang

XianTangLang
 • Дао
 • 54 мнения
 • БИ:Тайдзицюан

Публикувано: 11 септември 2006 - 09:06

Грандмайстор Ип Ман - първата част на филмчето е снимана 1 седмица преди смъртта му

 


Световна Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация - България

Изпразни себе си от всичко. Остави ума си да почива в покой. Десетте хиляди неща се надигат и падат, докато аз наблюдавам кръговрата им.

#2 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2006 - 11:13

За наше огромно съжаление филмчето първо е с много лошо качество, прекъсва на моменти, губят се детайли, а най-лошото е, че наистина е правено в момент, когато Ип Ман е бил тежко болен. Колкото и да е лошо качеството, виждат се доста пропуски в самото изпълнение, липсата на съсредоченост по време на изпълнението, неприлагане на принципа за едновременност на действията, отпускане на позицията, липсата на самата позиция и още куп детайли.
На мен лично ми се искаше, грандмайстор Ип Ман да не го беше правил-но какво да се прави!!!
Освен изпълнението на тези две форми, на лента има още две + част от тоягата.

#3 nikodim petrov

nikodim petrov

  ησυχία

 • Дао
 • 936 мнения
 • Skype: nikodim_petrov :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Българско бранно умение

Публикувано: 11 септември 2006 - 20:34

Клипа е супер... :up: много ми хареса.... на такава възраст ....каква кординация между ум и тяло, дай Богу всеки..... :sunny:
Гледам и се питам...абе аджеба какво подържа този старец, на такава преклонна старост и то година преди да почине, да се вживява и прави на младок. Тези размисли така ме размислиха, че си зададох и друг не по малко сериозен въпрос. Колко от хората трениращи дадено Бойно Изкуство са били постоянно на Пътя и в живота и в залата, без да се подават на промените на времето (живота). Казват че човек който върви по Пътя и учи другите на него е Сенсей (грандмайстор), но излезне ли от него, престава да бъде такъв. А за мен този човек найстина е голям майстор, защото посредством себе си (своя живот) дори и в физически смисъл, ни е показал най голямата тайна на Бойното Изкуство.поЗдрави
Когато човек вижда себе си по-добър от другите, е нормално да осъжда и злослови !
Бранното умение от самото начало ни учи, укрепва и усъвършенства в любовта.

#4 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 12 септември 2006 - 08:47

Едно уточнение!

Клипът е направен 10 дни преди грандмайстор Ип Ман да почине. Човекът е бил болен от рак на ларинкса. Знаел е, че няма да го бъде още дълго. По молба на негов "ученик" той прави този запис, защото през целия си живот само е преподавал без да е оставил никакви видеоматериали за това.
Според мен Ип Ман е вярвал, че искуството му ще пребъде чрез неговите ученици-затова и не си е давал зор да се записва, но това е друга тема.

#5 Reaper_

Reaper_
 • Гости

Публикувано: 12 септември 2006 - 16:38

Чел съм че Брус Лий е искал да записва уменията на Ип Ман,но той отказал,мисля че беше също скоро преди смъртта му около 72.

Някой знае ли дали Брус Лий е бил на погребението му?

#6 Alcek_

Alcek_
 • Гости

Публикувано: 12 септември 2006 - 19:13

http://www.youtube.c...related&search=

#7 Vihren_

Vihren_
 • Гости

Публикувано: 13 септември 2006 - 05:21

виждат се доста пропуски в самото изпълнение, липсата на съсредоченост по време на изпълнението, неприлагане на принципа за едновременност на действията, отпускане на позицията, липсата на самата позиция и още куп детайли


:confused: Стефане, това шега ли е?

Редакция: моля пишете на кирилица!

#8 КОСТАДИН МИХАЙЛОВ_

КОСТАДИН МИХАЙЛОВ_
 • Гости

Публикувано: 13 септември 2006 - 10:56

Причината Ип Ман да се снима, за мен има едно обяснение, просто за спомен, и ако не на манекена то как! Това на което учи работата на манекена не може да се научи от видео! :up:

#9 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 13 септември 2006 - 12:06

"Реапер", и аз съмчел някъде подобно нещо. Ако са били само двамата-Брус Лий и Ип Ман, всяка информация от трето лице ще е изопачена. Ако е имало и други с тях, нещата малко се променят. Във вмсеки случай информация от такъв род не е особенно интересна.
Що се касае до погребението на Ип Ман-имам една снимка от него. За съжаление е черно бяла и на нея много трудно можеш да отличиш един китаец от друг. Напълно възможно е Брус Лий да е бил там, защото и работата му е била в ония регион.

"Вихрен", това не е шега, а констатация. Ако си запознат с това, което се демонстрира на клипа, лесно ще откриеш моментите в които има споменатите от мен неща.

#10 Reaper_

Reaper_
 • Гости

Публикувано: 13 септември 2006 - 18:03

Мисля,че е бил заедно с Вонг Шун Люн или поне от него беше информацията!
А за погребението мисля че не е бил,и затова попитах,би ми било интересно,мисля че му бяха забранили да ходи,по една или друга причина!?

#11 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 13 септември 2006 - 18:09

Reaper, това са само клюки.
Дай да си говорим за Винг Чун!!!

#12 Reaper_

Reaper_
 • Гости

Публикувано: 14 септември 2006 - 22:00

Твърде некомпетентен съм :)
В един твой пост прочетох,че ти се интересуваш от Брус Лий само за връзката му с Винг Чун,а аз точно обратното :) и не искам да обиждам всички практикуващи винг чун,тсун и т.н но се радвам че Брус Лий се е развил извън този стил!

#13 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 15 септември 2006 - 09:10

Брус Лий нееднократно в свои писма до Ип Ман, Вонг Шун Леунг и Уилиям Чеунг твърди, че това което прави не е нов стил,а негови идеи относно боя, които се базират на неговите познания в областа на БИ.

#14 Reaper_

Reaper_
 • Гости

Публикувано: 15 септември 2006 - 18:15

Именно,просто исках да кажа че неговите познания относно боя не свършват с Винг Чун :)

#15 Metala_

Metala_
 • Гости

Публикувано: 12 април 2009 - 04:31

Хич не ми остава време напоследък да посещавам даото, но като видях линковете, пуснати преди време в тубата само копирайти се виждат, което е много жалко:
This video is no longer available due to a copyright claim by Ip Ching Ving Tsun Athletic Association.
This video is no longer available due to a copyright claim by Great Grand Master Leung Ting.
Това е картинката приятели.
Великите гранд мастъри, нямат копирайт, ама след тях....

#16 Ppeppi_

Ppeppi_
 • Гости

Публикувано: 13 април 2009 - 18:01

Metal в този случай относно копирайта са прави. Това е част от бизнеса и не може да излиза на бял свят просто така :)

#17 steel_

steel_
 • Гости

Публикувано: 21 април 2011 - 01:42

Здравейте аз съм голям почитател на стила "Винг чун" и особено уважавам грандмайстор Ип Ман.Освен ,че е велик боец той е бил и велика и силна личност.Животът му е поднесър много трудности за който ние не можем да си представим,но той се е преборил с тях.Неговият живот показва какво е смелост ,достоинство и много други добродетели.Четох някъде едни негови думи за това ,че "Човек трябва да използва силата си да помага ва другите а не за да ги тероризира".Имам един въпрос колко време е нужно за да се изучи "Винг чун" в общи линий? Имам малък опит в бойните изкувства.Благодаря предварително. :wink:

#18 Борил Караиванов

Борил Караиванов
 • Дао
 • 154 мнения

Публикувано: 21 април 2011 - 08:44

Вървял един пътник към непознат за него град. Стигнал до място, където седял старец. Пътника попитал — „Човече, за колко време ще стигна до града?", но не получил отговор. Зачудил се на мълчанието на стареца, но продължил нататък. След известно време чул зад гърба си — „След два дни." „Защо не ми отговори, като те питах?" — попитал пътника. „Нямах никаква представа как вървиш." — отговорил стареца.
Знанието е сила!

#19 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 21 април 2011 - 16:58

Притчите и сказките са хубаво нещо....но!!!

Според това на какъв учител или школа ще попаднеш(говоря конкретно за България) срокът е от 3-5 години до никога.
За да съм малко по-подробен( това не е реклама )в клуб Беймо може да научиш първите 5 форми и прилежащите им упражнения за около 3 години.
В много от школите има съпътстващи програми, като: разтягане, ци гун, авто дефенс, блиц криг, смол ташак и така нататъка, което автоматично разтяга времето за заучаване конкретно на Винг Чун някъде към необозримото бъдеще.

Всички рекламират Винг Чун/Тсун като много икономично, лесно за заучаване и непретенциозно към личните качества на желаещия да го учи, но това се забравя в момента, в който стъпиш в залата.

Така че, успех...!

#20 TytusPulo

TytusPulo

  Нов участник

 • Изпитателен Срок
 • 5 мнения

Публикувано: 21 април 2011 - 20:41

Мое скромно мнение:
Тренирам ВЧ от кратко време(почти година). Бил съм в две различни школи при две различни организации, където се наблягаше на различни неща(понеже ми се наложи да сменя градовете). За краткото време, за което съм тренирал съм много доволен от това, което съм получил и на двете места. Предполагам, че има места, където се тренира калпаво.

Имам един въпрос колко време е нужно за да се изучи "Винг чун" в общи линий?

Ако под това имаш предвид за коолко време ще имаш умения, които значително да ти подобрят шансовете ако нещо стане на улицата, може би от 2-6 години в зависимост от това колко се отдаваш и колко бързо схващаш. ПИША ТОВА МНЕНИЕ СЪДЕЙКИ ПО НАПРЕДНАЛИТЕ В ЗАЛИТЕ, В КОИТО СЪМ ТРЕНИРАЛ.