Към съдържанието


- - - - -

Cтраничните ефекти от анаболните стероиди


 • Please log in to reply
В темата има 93 мнения

#1 kiokyshinka13_

kiokyshinka13_
 • Гости

Публикувано: 30 август 2004 - 13:22

1. Анаболните стероиди и имунната система
При много клинични изследвания и при наблюдение на атлети бе придобито впечатлението, че анаболите отслабват имунната система. Постоянната употреба на стероиди може да доведе до постоянно отслабване на имунната система и с това до увеличена податливост на инфекции.

2.АГРЕСИВНОСТ
В сравнение с мъжете, увеличената агресивност при жените понякога е положителен аспект. 10мг DIANABOL снабдяват жената с количеството андроген на мъжа. С това нейното поведение може да се промени из основи. Ако не пречи на работата и отношенията й, може да се допусне, но в противен случай я съветваме да смени медикамента за да не се превърне в "жената- мъж". Мъже с увеличена агресивност биха могли да станат изключително зли и опасни. Или могат да се развият до истински идиоти. В двата случая се препоръчва такива хора да се игнорират поне заради собственото здраве. Ако стероидите не могат да ви убият, това със сигурност ще съумее едно напомпано с тестостерон гладно чудовище/JUICEMONSTER/. Тези мъже можем да посъветваме или да се научат да овладяват агресивността си, или да спрат.

3.АКНЕ
Един от най-големите проблеми на консуматорите на стероиди е понякога опустошителното акне, възникващо поради повечето анаболи. Разбира се, има и спортисти, които никога нямат праоблеми с кожата си, но за съжаление това не е правило. Стероиди като ANADROL, HALOTESTIN, TESTOSTERON и подобни са главните противници на здравата кожа. Средства като PRIMOBOLAN, STROMBA, ANAVAR рядко предизвикват кожни проблеми. Акнето не бива да се пренебрегва. То е симптом, че нещо не е наред. Все пак кожата е най-големия орган на тялото и служи не само, за да придържа вътрешностите и костите ви.

Андрогените се свързват с рецепторите на мастните жлези в кожата. Те издават заповед да се произвеждат повече мазнини. Каналите на жлезите в кожата стават по-големи. През тях проникват повече бактерии. Възникват възпаления, порите се запушват, появяват се пъпки и в екстремни случаи големи гнойни кисти, които дори трябва да се третират хирургично. Меко казано, неприятно.Тежкото акне при спортисти може да се свързва с употребата на много анаболи.
4.ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Стероидите увеличават кръвното налягане. При много атлети кръвно налягане до 140/90 се счита за нормално. Много е важно редовно да се проверява кръвното налягане. Ако вашето налягане се повиши над 140/95 е добре да се посети лекар. Високото кръвно налягане може да се съпътства от недостиг на въздух, главоболие и белодробен оток.

5. НАМАЛЕНО ЛИБИДО
Едно много лошо и тежко противопоказание. Тъй като повечето стероиди намаляват функциите на половите жлези, често и сексуалният нагон тръгва по пътя на преходното. Често това възниква поради некомпетентна употреба на медикаментите, грешки при спирането им и подобни. Малка сексуална грешка сигурно може да се прости, но когато се превърне в трайно състояние, ще има отрицателни последствия върху партньорството ви. За съжаление още никой не е успял да констатира от каква дозировка нагоре на стероидите в спалнята вече само се спи. Това със сигурност би било интересно да се узнае.

6.УВЕЛИЧЕНА ЧЕСТОТА НА ЕРЕКЦИИТЕ
Има хора, които на всичко намират кусури, наистина. Но това противопоказание се счита за добре дошло. В ниски дози стероидите могат да предизвикат това противопоказание, например тестостерон в дозировка 250 мг седмично.

7.ГИНЕКОМАСТИЯ
Това означава увеличаване на млечните жлези при мъжете.много силни андрогени силно ароматизират т.е. превръщат се в женски хормони. Поради увеличаване на женските хормони при мъжете започва растеж на млечните жлези, който евентуално става тумороподобен, но остава доброкачествен. Тумороподобният растеж се наблюдава най-често точно под гръдното зърно.

8. ПРОМЯНА В ЦВЕТА НА КОЖАТА/ ЖЪЛТЕНИЦА
Жълтеницата е едно много опасно противопоказание. Тя сигнализира за тежки проблеми с черния дроб, дори за възпаление на черния дроб. Дълго преди да се оцвети кожата ви, се оцветяват ъглите на очите. Това е сигурен знак за това, че скоро ще възникнат проблеми. Препоръчва се спиране на анаболите и посещение при лекар. При здрави хора се наблюудава при огромно количество приети орални стероиди, за да се стигне до такива проблеми.

9.УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА
Това противопоказание се среща при мъжете. Уголемяването на простатата се предизвиква от употребата на силни андрогени. FINAJET,PARABOLAN,PROVIPON,HALOTESTIN са главните причинители на това противопоказание. Също така и някои DDR-стероиди. Предизвикават уголемяване на простатата. В рамките на едно изследване вашият лекар може да констатира дали простатата ви е увеличена. Ако лекарят ви засвидетелства увеличаване, трябва да смените стероидите. Увеличената простата може да доведе до усложнения при уриниране или с бъбреците.

10.КОСОПАД
Вече няма съмнение, че косопадът и плешивостта са свързани с високите концентрации на дихидротестостерон при мъжете и жените. Намаляването на концентрацията на дихидротестостерон в тъканта значи е ключът за намаляване на косопада. Концентрациите могат да се намалят по различни начини. Логичен метод е намаляването на цялото андрогенно производство и с това на първоначалната степен на ДНТ тестостерона. Обаче този метод има някои противопоказания, които е трудно да се приемат. Към тях се числят намаленият сексуален нагон, женствеността и растежа на млечните жлези. Втората възможност за намаляване на концентрацията на ДНТ в тъканта се състои в предотвратяване на производството му или на превръщане на тестостерон в ДНТ. Този процес се извършва чрез ензимна реакция. Отговорният за това ензим е 5-алфа-редуктаза. Мъже с наличен недостиг на този ензим нямат проблеми с косопада. Медикаменти, намаляващи производството на ензима, играят решаваща роля при лечението на косопада и при жените. И локалното приложение на такива медикаменти изглежда е от голяма полза.

Трета възможност е да се ползват стероиди, които не могат да се превърнат в ДНТ и които възпрепятстват андрогенното производство на тестостерон. Трябва да се избягва използването на стероиди, които имат за основа ДНТ, ако имате проблеми с косопада. За съжаление няма достатъчно информация относно степента.

#2 galio

galio

  предупреден

 • Дао
 • 918 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София - Източния Блок
 • БИ:Pekiti Tirsia Kali

Публикувано: 30 август 2004 - 13:35

хаха, тва е добро, не помня къде съм го чел...

само някои забележки - тези неща се наблюдават при предозиране, стероидите, като всеки друг медикамент, в големи количества дават отклонения...

най-честите странични ефекти са акнето и гинекомастията, но в статията се пропуска, че има протектори... покрай стероидите се вземат още маса хапове... в малки дози обаче (примерно 5-30 мг бионабол дневно, което е класика в БГ-залите, не повреждат... ) могат да помогнат значително на всеки спортист... което надали някой може да отрече :wink:
... няма "празна ръка", има "празна глава" ...

#3 kiokyshinka13_

kiokyshinka13_
 • Гости

Публикувано: 30 август 2004 - 13:43

Ами някои почват невино и умерено и после се самозабравят - от лични наблюдения го казвам. Пък ако тренираш БИ не е необходимо непрекъснато да пиеш разни хапове по схеми. (знам,че за културистите това е неизбежно то си е част от спорта).

Това мнение е редактирано от kiokyshinka13: 30 август 2004 - 13:44


#4 WaffenSS_

WaffenSS_
 • Гости

Публикувано: 30 август 2004 - 14:11

Qalio не е само при предозиране!! продължителността на употребата дори и по подходящи и правилни схеми води до изменения в метаболизма и може необратимо да го повреди. а също и до преки и косвени увреждания на вътрешните органи като например тестисите. продължителната употреба често води до стерилитет. черният дроб е основния орган който понася атаката на анаболите и дори и на младини да си супер системната употреба си казва думата рано или късно. имаше и други ефекти свързани с костите и сухожилията ама тях не си спомням много добре. май ставаха трошливи а сухожилията се късаха като хартия :)

Аве това си е една брутална намеса в работата на организма която си е толкова прецизно настроена и не може да очакваш просто така да остане ненаказана рано или късно!! всички сериозни лекарства си имат срок за употреба през който организма получава образно казано повече положителни ефекти отколкото отрицателни. примерно антибиотика не се препоръчва да се пие повече от 2 седмици. не че не можеш но тогава работа на лекаря е да пресметне риска. не забравяй че професионалните спортисти си правят всякакви кръвни изследвания и стриктно се следят всякакви показатели на кръвта, ензими и пр. че са и под лекарско наблюдение докато обикновения пич дето помпи в залите едва ли си прави такива консултации...

бионабола между впрочем е един от най-силните стероиди и с най-много и ужасни странични ефекти дирекно върху черния дроб.

тъй че не ми говори че дози 5-30мг не повреждали. те увреждат бавно и незабележимо но хората са заслепени от бързите резултати и моментната сила и енергия която дават и когато след години се появи някакъв здравословен проблем може да съжаляваш жестоко че си посягал към зоба ...

Това мнение е редактирано от WaffenSS: 30 август 2004 - 14:26


#5 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 30 август 2004 - 17:10

Само не мога да разбера,защо си преписал книгата(дословно) на Торанс Кристофър Кларк-Проект мускулна маса?
Ти лично употребявал ли си стероиди?Ако да ,колко от тези странични ефекти си усетил лично?
То и на аспирина пише ,че предизвиква кървене от стомаха и стомашна язва,ама не са го забранили и ти лично съм сигурен ,че го употребяваш почти след всяка по-тежка тренировка.
Айде стига ГЛУПОСТИ!
По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)

#6 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 30 август 2004 - 17:17

Qalio не е само при предозиране!! продължителността на употребата дори и по подходящи и правилни схеми води до изменения в метаболизма и може необратимо да го повреди. а също и до преки и косвени увреждания на вътрешните органи като например тестисите. продължителната употреба често води до стерилитет. черният дроб е основния орган който понася атаката на анаболите и дори и на младини да си супер системната употреба си казва думата рано или късно. имаше и други ефекти свързани с костите и сухожилията ама тях не си спомням много добре. май ставаха трошливи а сухожилията се късаха като хартия  :)

Аве това си е една брутална намеса в работата на организма която си е толкова прецизно настроена и не може да очакваш просто така да остане ненаказана рано или късно!! всички сериозни лекарства си имат срок за употреба през който организма получава образно казано повече положителни ефекти отколкото отрицателни. примерно антибиотика не се препоръчва да се пие повече от 2 седмици. не че не можеш но тогава работа на лекаря е да пресметне риска. не забравяй че професионалните спортисти си правят всякакви кръвни изследвания и стриктно се следят всякакви показатели на кръвта, ензими и пр. че са и под лекарско наблюдение докато обикновения пич дето помпи в залите едва ли си прави такива консултации...

бионабола между впрочем е един от най-силните стероиди и с най-много и ужасни странични ефекти дирекно върху черния дроб.

тъй че не ми говори че дози 5-30мг не повреждали. те увреждат бавно и незабележимо но хората са заслепени от бързите резултати и моментната сила и енергия която дават и когато след години се появи някакъв здравословен проблем може да съжаляваш жестоко че си посягал към зоба ...

<{POST_SNAPBACK}>

А това е последната щуротия която съм чел напоследък!
Нямам време сега да пиша ама утре или другиден ще и обърна внимание.
Пич има МНОООООГО по-страшни препарати от Бионабола!.Повярвай ми.Където страничните ефекти наистина са НЕОБРАТИМИ!
По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)

#7 WaffenSS_

WaffenSS_
 • Гости

Публикувано: 31 август 2004 - 07:19

Що да е щуротия бе пич? Знам че има и много по-силни препарати от бионабола ама аз казвам че той е един от най-силните.

#8 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 31 август 2004 - 08:04

Защо ли?Защото аз твърдя,че анаболите НЕ са по-вредни от да кажем аспирина примерно.Или антибиотиците които споменаваш.Защо според теб една терапия с антибиотици е макс. 1-2 седмици?А с анабол в терапевтични дози е 1-2 месеца?Кое е по-вредно тогава?
Не са вредни препаратите ,вредни са ДОЗИТЕ!Аз и в друга тема съм споменавал,че съм бил стстезател и съм употребявал стероиди в продължение на 8(ОСЕМ) години.В момента съм на 37 години,имам 2 деца и опъвам палатката всяка сутрин :up: Ама когато всичко се прави с органа дето е под шапката нещата стават.Но да се пишат неверни неща за стероидите не съм съгласен.Алкохола натоварва черният дроб 2Х повече от най-токсичният стероид,обаче никой не вади публикации за това.
По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)

#9 WaffenSS_

WaffenSS_
 • Гости

Публикувано: 31 август 2004 - 09:09

Защото аз твърдя,че анаболите НЕ са по-вредни от да кажем аспирина примерно.

Хехе това твърдение може да го сложим някъде като бисер!! Аз съм говорил с доста лекари по въпроса и всички бяха категорични че няма смисъл да се посяга към химията ако не гониш някакви спортни постижения или поради някаква болест. дори единия ми каза нещо от сорта че употребата си е нещо като изнасилване на организма.
така че подобна дългогодишна употреба на стероиди няма начин да не е оставила следи или тепърва ще има проявления колкото и да ти се иска противното!!

Защо според теб една терапия с антибиотици е макс. 1-2 седмици?А с анабол в терапевтични дози е 1-2 месеца?Кое е по-вредно тогава?


Ами отговора е много прост - 1-2 седмици анаболи почти няма да усетиш регенериращия им ефект. те се изписват с терапевтична цел след тежки операции свързани с голяма загуба на телесно тегло. на един познат например му бяха изписали бионабол след прекарана тежка бронхопневмония и от 50кила беше станал 40. ако на един изтощен организъм му вкараш в такъв момент яки дози и очакваш за 1-2 седмици да качи 10 кила :sunny: за това повече време лекички дози. така че кое е по-вредно за момента е според случая.

В момента съм на 37 години,имам 2 деца и опъвам палатката всяка сутрин

може само да се радваш и искрено ти пожелавам да нямаш проблеми и за в бъдеще.

#10 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 31 август 2004 - 12:41

Аз заставам зад всяка моя дума!Ако искаш можем да направим следният експеримент с тебе.Ти ще изпиеш ЦЯЛА опаковка аспирин наведнъж,аз ЦЯЛА с бионабол.Става ли?Да видим какво ще се случи.А за лекари не ми говори.Виж да ми кажеш ,че това го е казал СПОРТЕН лекар,да ама обикновен терапевт,мерси.Тях им промиват главите още от университета.
А за палатката......аз ПРОДЪЛЖАВАМ да употребявам анаболи поне веднъж годишно!И то не е защото не мога без тях,а защото има ПОЛЗА от тях ,за целите които съм си поставил.
По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)

#11 kiokyshinka13_

kiokyshinka13_
 • Гости

Публикувано: 31 август 2004 - 14:20

Знам,че човека трябва да си отговори, но не мога и аз да не се намеся. Кому е нужно да изпива цяла опаковка с хапове та да си доказва вредата от тях. Та и витамини да изпиеш цяла опаковка пак ще има странични ефекти.
Просто е смешно да пиеш опаковка аспирин и опаковка бианабол :D и какво ще се докаже с този ексепимент. Май нищо освен доказаното,че всяко лекарство взето в огромни количества е вредно.
А ако мислиш, че спортните лекари незнаят каква е вредата от аноболите и "възтановяваващите" при спортистите май нещо се заблуждаваш. Наистина за човек над 30 малко смешно разсъждаваш. Самите те казват,че спорта за здраве е полезен, но професионалния спорт не е.
За всеки просто е въпрос на избор какво ще избере и как ще постигне целите си.
И стига с тези глупости антибиотиците и аспирина са били по-вредни от анаболите и стероидите. Ами сладурчета дето защитавате и ще защитавате тази теза нека първо ви попитам колко пъти годишно пиете антибиотик,как го пиете и защо го пиете. Защото антибиотика май се предписва само в случай на болест, а и аспирина не се пие като бонбони всеки ден. Май не всеки месец или поне не и през 3-4 месеца на някой му се налага да пие антибиотици.
А що се отнася до лечебното действие е тези препарати наистина използват се в медицината, но при болни хора, които се хуждаят от специално лечени, а и са предписани в дози доста по малки от тези, които си пивате. Та нали са открити и се произвеждат за лечение. Просто е различно да пиеш кленбутерол когато страдаш от асма или си болен от бронохопневмония и това да го пиеш когато си здрав - база за сравнение няма.
Лошото Скиман, че има много хора, които разсъждават като теб и влият на младото поколение и разни 14-16 годишни момченца отиват в залите и стремят са да станат добри(в което няма нищо лошо), но искат доста бързо да постигнат успехи и вземат пример от големите. А успехите в спорта идват и с много тренировки. Разбира се трябва и възтановяване,но разумно без да се форсира организма.
Виждала съм и познавам хора постигнали големи спортни успехи и без да се зобят като животни, и такива, които са го постигнали и с много стимуланти, но да ти кажа,че вторите доста малко време са били на върха и доста бързо и болезнено паднаха от там сега се опитват да се изкачат,но не успяват. А познавам и такива, които и със зоб и без зоб все са ги гола вода блещукат си като свещици и продължават да си търсят чудесата на медицината и да ги използват(това е голямата безмисмислица) .
И все пак всеки човек сам си решава какво ще прави през живота така всеки да си действа както намери за добре. Ако някой се поучи поучи ако не да си троши главата. Има си мъдрост "Насила хубост не става".
Иначе успех на всички, живота и тялото са си ваши така,че правети си каквото искате с тях. Аз от мойте съм си доволна.

#12 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 31 август 2004 - 17:00

Кйкошинка,би ли била така добра да ми посочиш ,къде в мой пост съм насърчавал употребата на стероиди?Аз защитавам стероидите като ЛЕКАРСТВА и твърдя ,че не са по-вредни от всяко едно друго,но не насърчавам употребата им!Държа да го знаеш!Но не съм и съгласен да се преувеличава.

Освен това смятам,че тази тема не е за този раздел.Стероидите на са ХРАНИТЕЛНИ добавки.Те са всичко друго,което хранителните добавки НЕ са!
По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)

#13 Grisha

Grisha

  обичайният заподозрян

 • Mодератори
 • 2066 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Мирно село
 • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 02 септември 2004 - 15:57

Виждала съм и познавам хора постигнали големи спортни успехи и без да се зобят като животни, и такива, които са го постигнали и с много стимуланти, но да ти кажа,че вторите доста малко време са били на върха и доста бързо и болезнено паднаха от там сега се опитват да се изкачат,но не успяват. А познавам и такива, които и със зоб и без зоб все са ги гола вода блещукат си като свещици и продължават да си търсят чудесата на медицината и да ги използват(това е голямата безмисмислица) .

<{POST_SNAPBACK}>


Мнението ти е такова, защото разглеждаш стероидите като панацея за спортиста (лошото е че и мнозина, дето ги приемат, го правят...). Те са само допълнително средство за улесняване и подпомагане на желания ефект.
Развитието на един спортист, в частност БИ-ст, е доста комплексен подход; според мен всеки, който разглежда тесногръдо нещата, си остава ограничен и с посредствен ефект- освен може би ако не е крайно талантлив, но аз такива, дето само на това да разчитат, досега не съм срещал.
Конкретно по темата- никой не защитава тезата, че трябва да се взимат анаболи, обаче вредата от тях се преувеличава стократно, и то от хора, които не са ги и опитвали дори. Аз лично съм ползвал стероиди в някои етапи от тренировките си- и от това нито съм станал по- гърбав, нито съм импотентен, нито са ми пораснали цици...Спрях да ги използвам, защото според мен за ефекта, който аз търся, тяхната роля е твърде краткотрайна и не толкова важна- в смисъл, постигам го и по по-лесни начини. Иначе хранителни добавки си ползвам и сега.
Иначе наистина някои антибиотици са доста по-вредни от бионабола. А и има по-чисти стероиди, които не натоварват организма колкото него.
Чрез опита си ние откриваме краткия път след дълги скитания
Роджър Етъм


Тана-джутсу Всичко,което се случва е толкова вярно,че съществува,колкото и че не е реално.


black_cobra:
Например при крав мага има едно движение,с което счупваш носа на противника и после под такъв ъгъл го удряш,че набутваш парченца кост в мозъка му.


#14 Sosai

Sosai
 • Дао
 • 117 мнения

Публикувано: 03 септември 2004 - 10:11

kiokyshinka13 исках да ти кажа че ако си мислиш че 250мг. на седмица тестостерон са добре дошли жестоко се лъжеш,за твое сведение ако си биеш хормона,организма свиква да го получава на готово и спира да го произвежда,позволи ми да знам добре съм се осведомил защото майками е фармацевт а пък и аз използвам анаболни стероиди понякога(предимно биоанабол и ретаболил) от мен това ако искаш да ти отговоря на някой друг въпрос пиши ми лична бележка щото не влизам често в интернет поради редица причини
TAM KADETO DRUGITE NEMOGAT

#15 aigner

aigner

  Б А Б А И Т

 • Дао
 • 176 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:виж снимката

Публикувано: 23 април 2006 - 14:05

хаха, тва е добро, не помня къде съм го чел...

само някои забележки - тези неща се наблюдават при предозиране, стероидите, като всеки друг медикамент, в големи количества дават отклонения...

най-честите странични ефекти са акнето и гинекомастията, но в статията се пропуска, че има протектори... покрай стероидите се вземат още маса хапове... в малки дози обаче (примерно 5-30 мг бионабол дневно, което е класика в БГ-залите, не повреждат... ) могат да помогнат значително на всеки спортист... което надали някой може да отрече :wink:

О колко не си прав.Всеки, ама АБСОЛЮТНО всеки стероид разработен за орална употреба(на хап) иам 17алфа-радикал, който ти натоварва дроба и бъбрека на ядрено ниво и колкото и Карсил, lif 52, selen и сякви подобни да зимаш няма ти помогне, нищо чудно тях да предозираш и да се сгомнясаш съвсем.Да не говорим какво прави БИБИ-то на нервната система.Да не говорим, че Биби-то ароматизира и тука няма начин да знаеш колко ти е макса за прием, че на не го подминеш.
С две думи Бионабол-а е гадна химия, орална не я зимайте.Ако ще е гарга да е рошава... идете в залата питайте инструкторите(обадете се на Недик от Скат, перфектно) как и какво на инжекция да земете и им кажете, какво искате да постигнете.
А ако искате безплатен съвет :
Не зимайте химии.
Няма власт над оная глава, що е готова да се отдели от раменете си.
Напред Ботев !!!
Теб обичам АЗ !!!

#16 amur_

amur_

  Нов участник

 • Изпитателен Срок
 • 1 мнения

Публикувано: 17 август 2006 - 19:17

Пичове аз съм сигурен, че повечето от многознайковците в тази тема никога не са приемали хранителни добавки, а какво остава за стероиди! Айде стига глупави философии! Да поговорим конкретно за БИОНАБОЛ 5мг. Аз съм го взимал по системата 2,4,6,4 + карсил (за некомпетентните щте уточня, че карсил е препарат изцяло на билкова основа, който може да се взима дори и само за профилактика и спомага и регулира правилното функциониране на черния дроб) и да ви кажа странични ефекти не усетих. В същност веднъж усетих болка в черния дроб, но това беше като комбинирах препарата с алкохол което е АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗНО И ЗАБРАНЕНО!!! Иначе бионабол е един от най-слабите стероиди с анаболен ефект, работата е там да знаеш колко да взимаш! След едномесечната програма 2,4,6,4 лекарската комисия ме изкара напълно здрав! Е не съм го взимал две години и сега мисля пак да си направя една програма!

#17 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 17 август 2006 - 23:41

Пичове аз съм сигурен, че повечето от многознайковците в тази тема никога не са приемали хранителни добавки, а какво остава за стероиди! Айде стига глупави философии! Да поговорим конкретно за БИОНАБОЛ 5мг. Аз съм го взимал по системата 2,4,6,4 + карсил (за некомпетентните щте уточня, че карсил е препарат изцяло на билкова основа, който може да се взима дори и само за профилактика и спомага и регулира правилното функциониране на черния дроб) и да ви кажа странични ефекти не усетих. В същност веднъж усетих болка в черния дроб, но това беше като комбинирах препарата с алкохол което е АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗНО И ЗАБРАНЕНО!!! Иначе бионабол е един от най-слабите стероиди с анаболен ефект, работата е там да знаеш колко да взимаш! След едномесечната програма 2,4,6,4 лекарската комисия ме изкара напълно здрав! Е не съм го взимал две години и сега мисля пак да си направя една програма!

здравей, Професоре,
регистрирал си се днес, но вече ни осъди, какви сме и какво сме правили и "взимали", но понеже гледам си тръгнал да ми просфетляваш, да нека използвам момента да задам няколко въпроса:
- хубаво си си направил преглед СЛЕД цикъла - какво точно включваше въпросния преглед?
- беше ли си нарпавил преглед ПРЕДИ цикъла, за да можеш да сравниш разултатите?
- с каква цел го прави този цикъл?

Благодаря

#18 galio

galio

  предупреден

 • Дао
 • 918 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София - Източния Блок
 • БИ:Pekiti Tirsia Kali

Публикувано: 19 август 2006 - 07:58

Да поговорим конкретно за БИОНАБОЛ 5мг. Аз съм го взимал по системата 2,4,6,4 + карсил (за некомпетентните щте уточня, че карсил е препарат изцяло на билкова основа, който може да се взима дори и само за профилактика и спомага и регулира правилното функциониране на черния дроб) и да ви кажа странични ефекти не усетих. ... Иначе бионабол е един от най-слабите стероиди с анаболен ефект, работата е там да знаеш колко да взимаш! След едномесечната програма 2,4,6,4 лекарската комисия ме изкара напълно здрав! Е не съм го взимал две години и сега мисля пак да си направя една програма!


и аз съм зобил с бионабол, на два пъти, и двата пъти след цикъла смъкнах на килограмите отпреди цикъла :D тъй и не можах да разбера как се задържат тея килограми след цикъл ... апропо, каченото с бионабола е основно вода, та не знам има ли начин да не се изгуби после ... в тоалетната :P я кажи ти колко качи, задържа ли, сега кво е дереджето :up:
... няма "празна ръка", има "празна глава" ...

#19 pv

pv

  информационен затъмнител

 • Милиционер
 • 1661 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Неизвестно
 • БИ:Free stick fighting, DBMA

Публикувано: 19 август 2006 - 10:33

Цел:качване на килограми.
Средство:билдърска програма,намаляване на аеробните тренировки,едномесечен цикъл с бионабол+4 инжекции дека,много ядене.
Краен резултат:качени 15 килограма.
Следкраен резултат:постепенно увеличаване на аеробните тренировки и последващо смъкване на 5 килограма(запазване на 10) чрез билдърски програми и креатин(само)-е,и ядене,разбира се.
Срок на опита:вече повече от година и половина.
Негативни последици:някои от дрешките са тесни вече,влизане в разход за нови.
Провел опита:семоа под контролираното наблюдение на човек,който е много в час и на който определено може да се има доверие поради доказаните му и работещи схеми+медицинско лице.
Извод:прибягване до подобни средства е показателно само в случаи,в които е неизбежно.Самостоятелното провеждане на подобни цикли е в разрез с дълготрайното ви здраве.Честото им прилагане,дори и под контрол от вещо лице,също води до влошаване на някои здравни показатели в продължителен във времето аспект.Не се препоръчва на начинаещи,ненуждаещи се и такива,които просто искат да са като останалите без ясна представа за целта им и последиците,вкл. и как да се предпазят от негативните такива.
С две думи-дойдох ,видех,опитах,ама си постигнах целта и нема да повторя.Не препоръчвам да се прибягва до такива опити без да сте наясно какво искате да постигнете,без да си изясните причините заради които ще го правите и прочее критерии.Аз,собстено,няколко месеца преди това старателно премислях дали имам нужда от подобен цикъл,но сега виждам,че не сгреших.Имах си причина,проведох го и си постигнах целта.
Пак подчертавам,против зобенето съм,защото уврежда.Бионабола примерно ако се приема повече от 60 дена и спира производството на тестостерон в организма.За другите неща не съм се интересувал,поради причината,че и не ме интересуват.Хранителните добавки+почивка и правилна програма за трениране дават учудващо добри резултати!Към хаповете се прибягва само в екстремни случаи и то след консултация с медицинско лице.
Поздрави!#20 aigner

aigner

  Б А Б А И Т

 • Дао
 • 176 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:виж снимката

Публикувано: 21 август 2006 - 17:05

Пичове аз съм сигурен, че повечето от многознайковците в тази тема никога не са приемали хранителни добавки, а какво остава за стероиди! Айде стига глупави философии! Да поговорим конкретно за БИОНАБОЛ 5мг. Аз съм го взимал по системата 2,4,6,4 + карсил (за некомпетентните щте уточня, че карсил е препарат изцяло на билкова основа, който може да се взима дори и само за профилактика и спомага и регулира правилното функциониране на черния дроб) и да ви кажа странични ефекти не усетих. В същност веднъж усетих болка в черния дроб, но това беше като комбинирах препарата с алкохол което е АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗНО И ЗАБРАНЕНО!!! Иначе бионабол е един от най-слабите стероиди с анаболен ефект, работата е там да знаеш колко да взимаш! След едномесечната програма 2,4,6,4 лекарската комисия ме изкара напълно здрав! Е не съм го взимал две години и сега мисля пак да си направя една програма!


Радвам се че не съм в категорията многознайковци, за които говориш, защото доста добавки съм изпил.Верно химия на съм зимал, но бая ми е минала през ръцете.
За некомпетентните АЗ ще( не ЩТЕ) уточня, че карсила наистина е билков, вярно че се пие от алкохолици, от хора взимащи силни антибиотици, но да чисти черния дроб от алфа радикали... надали ще се справи.За некомпетентните ще обясня пак, че в препаратите в таблетна форма има 17алфа-радикал(чието наслагване в дроба и бъбрека дори в малки дози не е здравословно), който дроба неможе да обработи и трудно изхвърля.Незнам кой компетентен използва БИОНАБОЛ, по принцип за нещо.Дядото на всички стероиди вече е морално и клинично остарял.Вече компетентните знаят, че могат да разчитат на по-добри резултати(с по-малко странични ефекти) от други стероиди.
Чудя се амуре след най-лекия цикъл известен, какви резултати си постигнал(качи ли поне 5 кила, чисти и като спря останаха ли си)и какви странични си очаквал(надали си светел на тъмно или си режел ламарина като пикаеш).Обясни какво медицинско иследване си минал преди да го почнеш и какво след това(дано не кажеш военна комисия или медицинския в Академията).

Прекланяма се на преценката ти! :up:

п.п. Защо ли се занимавам... тва е майна... човек без работа...
Няма власт над оная глава, що е готова да се отдели от раменете си.
Напред Ботев !!!
Теб обичам АЗ !!!