Към съдържанието


Сериозна травма-коляно


 • Please log in to reply
В темата има 103 мнения

#101 zymm_

zymm_
 • Гости

Публикувано: 05 август 2012 - 21:15

Здравейте колеги... съжалявам че отварям до болка позната тема, в първия си пост. Казвам се Иво на 23 тренирам джудо, фитнес, планинско колездене и какво ли още не. На 23 години съм.

Никога не съм вярвал че такова нещо ще ми се случи и сега живота ми се обърна. Преди два месеца скъсах частично мениска и предни връзки (ядрено магнитния резонанс потвърди предположенията на ортопеда).

Още не съм се подложил на операция, тъй като нямам средства за материалите, но такава предстои. Но най най много ме притесни това че лекаря ми каза да внимавам, и вече да забравя за 100%та активна дейност, да забравя за любими упражнения като клекове... да забравя джудото и така нататък.

Винаги съм бил боец но вече нервите ми не издържаха тъй като освен вроден дефект на гръбнака, това ми дойде повече. Идват ми МНОГО тъмни мисли на главата. Живота ми за тия 2 месеца откакто стана инцидента се промени и започнах да живея като затлъстелите си комшии - пред телевизора.

Прочетох всичко де що има в нета и знам че всеки човек е различен, но кажете ми (надявам се накой който е минал по тоя път преди мен да даде точно мнение) ще мога ли да бъда отново активен, като под активен разбирам както преди операцията - или ще трябва да се щадя...

Не мога да прогоня демоните от главата си особено след думите на лекаря "Съжалявам, отсега нататък без клекове без бойни изкуства".

Също като втори въпрос искам да попитам във Варна има ли читави хирурзи..

Благодаря ви предварително
Редакция , в този форум има доста изписано по въпроса , потърси , примерно тук и темата в която е слята твоята
http://daobg.com/ind...showtopic=41538
и т,н,.
Накратко : менискуса е лесен, кръстните връзки са проблем , операция и около година възстановяване.

#102 hebigatsu

hebigatsu

  ленив пингвин

 • Дао
 • 236 мнения
 • Skype: hebigatsu :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Bulgaria
 • БИ:kempo, FFF & MHF

Публикувано: 07 август 2012 - 09:19

Моя колежка има проблем с варикозни вени и образуван тромб от падане при бягане. Момичето е била активна спортистка до преди инцидента. В момента лечението е "ластични чорапи " и облекчаващи кремове.
Дайте съвет за консулт със специалист в София и варианти за лечение за да може да се върне към спортни занимания.

Благодаря предварително.

Поздрави!
ВСЯКО ПРАВИЛО СИ ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ!!! ЩО ЛИ...!?!?!?

#103 why_

why_
 • Гости

Публикувано: 08 август 2012 - 13:45

Привет на читателите на форума.

Синът ми е на 19 г. и със скъсан минискус. Имаше операция в 2008 в Пирогов, бил имал по-голям минискус та го поизрязали. От около последната коледа започна отново много да го боли коляното и започна да куца. Не отиде веднага на лекар, защото учеше в Дрексел, Филаделфия и много се притесняваше, че ни струва твърде скъпо като студент (макар и със стипендия). Според студентската му застраховка трябваще да заплатим между 20 и 50 % за евентуални изследвания и/или болничен престой в САЩ. Така остана да си куца докато свърши учебната година и си дойде в БГ. Имаше насрочена операция за вчера в Пирогов при д-р Захариев, но я отказал - докторът искал направо да вади минискусът без да опита да се бори за съхраняването му (защиване). От изчетеното по форумите се е ориентирал към д-р Тони Георгиев, който оперира във ВМА и клиника Панталеймон. Както се досещате не разполагаме с пари за лечение в частна клиника, а за ВМА чакането е прекалено дълго. При него са минали много повече от 2 месеца от сериозното влощаване/окуцяване. Ще съм много благодарна, ако някой може да ни предостави личен телефон/емейл на д-р Тони Георгиев. Синът ми прекъсна следването за година, очаквайки операция и възстановяване, но аз много се страхувам, че чакането е вече прекалено дълго ... А пиша във вашият форум, защото синът ми е бивш (вече) каратист и участник в ММА от преди заминаването си да следва в САЩ. Предварително благодаря на отзовалите се

#104 gorgi_

gorgi_
 • Гости

Публикувано: 26 август 2012 - 20:18

От изчетеното по форумите се е ориентирал към д-р Тони Георгиев, който оперира във ВМА и клиника Панталеймон. Както се досещате не разполагаме с пари за лечение в частна клиника, а за ВМА чакането е прекалено дълго. При него са минали много повече от 2 месеца от сериозното влощаване/окуцяване. Ще съм много благодарна, ако някой може да ни предостави личен телефон/емейл на д-р Тони Георгиев. Синът ми прекъсна следването за година, очаквайки операция и възстановяване, но аз много се страхувам, че чакането е вече прекалено дълго ... А пиша във вашият форум, защото синът ми е бивш (вече) каратист и участник в ММА от преди заминаването си да следва в САЩ. Предварително благодаря на отзовалите се


Доцент Тони Георгиев вече не оперира нито във ВМА, нито в Св. Панталеймон. Сега е в клиника Артендо http://arthendo.com/kontakti/, оперира ме миналия месец и съм доволна (доколкото човек може да е доволен от нещо такова). В клиниката са отзивчиви, така че предполагам, че ще могат да ви запишат час поне да се видите с Тони Георгиев и да разберете повече за вариантите, а и за парите. Успех!