Към съдържанието


Снимка

Омръзна ми да бягам,а не искам да се бия! И какво?


 • Please log in to reply
В темата има 262 мнения

#1 MORIHEI4O

MORIHEI4O
 • Дао
 • 124 мнения

Публикувано: 01 април 2005 - 19:30

Започвам да разбирам какво в подсъзнанието ми ме е карало да тормозя сенсея си с желания за по-приложни техники(до скоро не осъзнавах ,че всичко е приложно).
Боя се ,че е трудно да се отговори еднозначно на въпросите ми ,но моля ви опитайте!!!
Цял живот съм търпял унижения и почти никога не съм отвръщал ,но не мога повече ,а и не искам!
Докато бях малък всички мен тормозеха. :( (Днес направих 23години между другото) Много бой не съм ял ,но може би така е по-зле понеже това би ускорило развитието ми в правилна посока.Спираха ме на улицата и ако не ме посритваха ме караха да им пея като ми казваха ,че съм радио и ми въртяха ушите за да ме настроят.Беше унизително.Понякога минаваше някой възрастен или учител от училищния двор и аз виках явно не достаатъчно силно заради страхът "Помощ" , но помощ нямаше.Стана така ,че вече освен песните ме караха и да викам "Помощ".Случвало ми се е дори да ме наобиколят момичета и въодушевени от притеснението ми да едва ли не да се гаврят с мен(държаха се по начин който на други момчета би харесал ,но аз не го приемах така) .Това ме правеше още по-затворен и притеснителен.И така до 8-ми клас.
В гимназията почнаха да ме тормозят двама близнаци от класъ ми.Търпях и мразех!!! Не отвърнах нито веднъж! Твърдях ,че не съм такъв човек. Добре ,че си отидоха.
В една преломна вечер през ваканцията преди 9-ти клас ме насметоха едни момчета ...наговориха ми ги едни приказки...Размина ми се само с унижението ,упхата и мисълта ,че повече така не може.Правех лицеви опори, стигнах до 120 коремни преси на веднъж(сега и 20 дали правя) ,ритах и удрях стените в къщи и и си представях гадните мъчители.
През 4-те години студентство в Софииския наред с Биологията се занимавах и по малко с Айкидо (БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО СЕНСЕЙ) ,през последните 2 години не особено сериозно.После почнах да чета и този форум както и ред други неща.Някъде към началото на 3-ти курс позабравих за униженията.Нали общувах предимно с интелигентни хора-студенти все пак и подобни проблеми с тях почти не съм имал (навсякъде има идиоти). Дали за тоова спрях да съм сериозен на тренировки чак сега се замислям.
Но дълбоко в мен страхът остана.
Сега съм си в родния град ,чета за държавен изпит и пътувм 3 пъти седмично до София за да карам стажантска учителска практика (София ми е на 60 километра) и трябва да съм пример за децата.
Тук се познимавах 2 месеца таекуондо ITF ,но сега спрях за малко.
Вчера си седя в един компутърен клуб и се занимавам с нещо , а някакъв с 5-6 години по дърт от мене ме ръчка с палец в гърба.Питам го:
-Какво искаш? Защо ме докосваш?
-А нищо, не съм аз.
А някакъв дребен се хили заедно с него.Допуснах ,че наистина той ме ръга.
И така 5-6 пъти.Станах от стола си и се заех с по-дребния:
-Какво искаш бе смешно ли ти е?
-Смешно ми е ,ма ти да не ме биеш?
-Ще ми се-му отвръщам-спри да се заяждаш с мене!
-Ми аре навънка!-и привика 3-4 човека от клуба ,а аз саааааам.Гледам го към 18 години дребен някакъв пък аз съм 187см. и 92 кила не искам никой от двама ни да пострада.
Усети ни собственика на клуба и казва:
-Не се занимавай с тях, обади се аз ще ги оправям.
Пък то него никой не го зачита за нищо.Какво да ги прави горкия?
Хайде вчера без бой мина ,а утре??? Да не ходя в тоя клуб ли ,щото там ходят заядливци?
ТОГАВА НИКАДЕ ДА НЕ ХОДЯ НАПРАВО???
Нали като си тръгна от дискотека така с някое гадже за да няма конфликт ,на третия път ще ме зареже понеже съм мухльо???
ОМРЪЗНА МИ ДА БЯГАМ И ДА МЕ УНИЖАВАТ,А НЕ ИСКАМ И ДА СЕ БИЯ!
Какво да правя?Какво да правя?Какво да правя?
Споделям интимни подробности и търся отговор от непознати по интернет!!!Не съм ли жалък комплексар и глупак???

Това мнение е редактирано от MORIHEI4O: 01 април 2005 - 19:47

По-лошото от това да НЕ СИ информиран
е да НЕ СИ ,но да мислиш,че СИ! -MORIHEI4O

http://www.dveri.bg/

http://www.pravoslavieto.com/

#2 ramzes

ramzes
 • Дао
 • 114 мнения

Публикувано: 01 април 2005 - 20:41

Здрасти !
Не знам дали ще ти е интересно това което ще кажа, но до тези изводи стигнах аз и може да ти е от полза, ако успея да се изразя така че да ме разбереш. На няколко пъти съм ги захващал но хайде пак. За мен от няколко години бойните изкуства вече са само хоби , но какво имам в предвид...Животът ни е даден не да го живеем за кеф, а да се учим. Той -живота и тя, съдбата са ни учителите и много по добре от нас знаят къде са ни слабите места над които трябва да се упражняваме и такива уроци ни изпращат. А обикновенно най големите ни слабости идват от нашия най голям враг- самолюбието. Заради него робуваме на понятия, норми, амбиции. Искаме да изглеждаме в очите на другите хубави, смели, страшни, умни и т.н. Забравяме да бъдем самите себе си и точно със себе си да воюваме. Забравяме че сме временно и за малко тук и правиме житеиските проблеми по важни от това което найстина е важно. Как разбираш ти прошката ? Като повечето неща и това понятие е средство за дисциплиниране на стадото, като повечето църковни , морални и др. средства и постулати. Само че аз я преоткрих като нещо друго. Открих че когато прощаваш го правиш не за друго а за да потвърдиш на практика че си осъзналс цялото си същество че тук си временно и тогава нищо не е в състояние да засегне твоята божественна същност. Когато видят че си осъзнал това (разбери разликата между осъзнаване и просто знаене) живота и съдбата спират да ти изпращат тези изпитания. Предполагам че всичко това не е ново за теб, но аз съм бавнозагряващ тиквеник, който като открие че ако поизчака чая да поизтине не се изгаря бърза възторжено да го сподели с другите, без да подозира че отдавна го знаят. :wooow:
Often it`s not a matter who is "right" but simply who`s "left".
I dont want Bulgaria to be in EU !

#3 Onq

Onq
 • Дао
 • 2002 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:на майната си...
 • БИ:ГСБ

Публикувано: 01 април 2005 - 20:57

Морихейчо,много ше ми е дълго обяснението,затова ше ти дам малък съвет-запиши се на бокс и потренирай поне 1 година със спаринги.После няма да ти се налага да пускаш подобни теми,още повече че си 92 кг на 187см( с десетина санта по-висок от мен и с 4 кила по-тежък в момента)...

#4 shmatka_

shmatka_
 • Гости

Публикувано: 01 април 2005 - 21:37

Здравей, MORIHEI4O! Детството, което ти си живял и това, което описваш, беше горе/долу същото както при мен. И аз вечно бях подложен на тормоз и подигравки от страна на съучениците си, и на мен също са ми се случвали всякакви гадории! Просто за другите си някакъв "смотаняк", или намират в теб обект за подигравка. Ако си някакъв побойник, или демонстрираш агресивно поведение, бъди сигурен, че никой няма да те закача :wink:
Доколкото разбрах, ще ставаш учител, така че трябва да си подготвен за всякакви унижения! При мен с течение на годините тези проблеми отминаха. Знай, че в такива случай най-важна е средата, в която се намираш! Сам спомена, че в университета не си имал никакви проблеми. Просто трябва да избягваш контакти с хора, които те "мачкат"! Почти винаги това е породено от чувство на завист.
Не си нито жалък комплексар, нито глупак! Просто си малко по-различен от другите и с по-различно мислене. А днес наистина е трудно да бъдеш различен! :(
Пожелавам ти успехи! :up:

#5 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 01 април 2005 - 22:01

Много хубави мнения до тук. :up:

Шматка е много прав!

Но ...

Ако искаш да се справиш с проблема, а НЕ да го заобиколиш ще трябва да достигнеш до състоянието описано от Рамзес, а може би най-прекият път до там е този описан от Оня ...

Иди на бокс/кикбокс (и да не е цяла година .. и 5-6 месеца да са) ... поемай и сипвай бой всяка сряда и петък (да кажем понеделникът е за техника/кондиция) ... след това подобни неща най-малкото няма да те притесняват, а и доста вероятно да не ти се слу4ват (прегледай поста на Рамзес отново) ...

Рамзес има и едно много хубво мнение пак близо до темата от юли миналата година по темата "Провокацията на улицата", ако не се лъжа ... (сори, малко (много) ме мързи в момента ;D )

Дждобой пусна днес един линк: http://life.dir.bg/L...ews_599776.php#
свързан е с темата ... помедитирай върху него .. може да не са тояги - боксовите ръкавици са луда работа

Христо Гърбов го е казал:
"Боя изгражда! Не е като да разгражда!"
(голям човек, голяма мисъл ... вярвам в нея!)
(горното е сериозно!)

Още бая може да се изпише, но смята, че вече имаш солидна основа за размишления ...


Успех!

#6 AMASONKA_

AMASONKA_
 • Гости

Публикувано: 01 април 2005 - 22:41

ОМРЪЗНА МИ ДА БЯГАМ И ДА МЕ УНИЖАВАТ,А НЕ ИСКАМ И ДА СЕ БИЯ!
Мисля ,че концепцията ти е абсолютно правилна. Постъпил си като нормален човек, хората които са те придизвикали не са добре. Аз изобщо не разбирам агресията ,нито на малките- нито на големите. Спортната злоба и демонстрация на умения по- състезания е едно ,а реалния живот съвсем друго.
Иначе всички мнения са страхотни. И аз мисля ,че трябва да се пребориш със себе си и да потренираш доста време нещо по контактно,тогава ще приемаш собствената си позиция,че не искаш да се биеш доста по спокоино и уверено.

#7 Han Omurtag_

Han Omurtag_
 • Гости

Публикувано: 01 април 2005 - 22:50

накратко:
1. избягвай хората, които те тормозят
2. ако не можеш да избегнеш тормоза трябва да си избереш - опция А) биеш се; опция Б) бягаш. Трета опция нямаш!!!

пп: може трета опция да е В) наеми си бодигард.

#8 цеко

цеко
 • Изпитателен Срок
 • 63 мнения

Публикувано: 01 април 2005 - 23:30

Споделям интимни подробности и търся отговор от непознати по интернет!!!Не съм ли жалък комплексар и глупак???

такова мнение ли имаш за другите които са в това положение по дълго от теб?

обаче положението ти в друг план се оказва доста тежко маи.вярно че и аз съм имал проблеми с детството си и съм станал много затворен ама то това твоито се наслагва и с лоши обстоятелства.аз мога да ти кажа какво е при мене положението - свел съм местата където вероятността да имам конфронтация с някой до минимум.станал съм ебаси темерута - не говоря с много хора,не излизам никъде,не понасям дискотеки,барове,кръчми,купони.....и какво?тва нищо не решава.ако някой доиде и ми плесне 2 шамара няма да се сетя даже да избягам или да извикам.

според мен е добре да се интегрираш в някаква компания и ти - като ше има тупаник поне да не си сам(1-2 човека с теб правят чудеса - просто фактора на тълпата си казва думата).компютърните клубове не са добро място да прекарваш мястото си(особенно ако са такива).тая работа с бокса може наистина да подеиства(лично аз бих се захванал и с самбо усуредно с бокса) - не само да си здрав,а да имаш и психиката и нагласата.

И ЗНАЙ - колкото повече се оставяш да те мачкат толкова повече ще те мачкат(ако ти е направило впечатление колкото по не правиш място на хората толкова повече те заобикалят,освен тия които си мислят че са по бабаити от тебе).но ако се надцениш пак ще изядеш пердаха.не се оставяй тия неща да те подтискат(знам кво си казваш като някой ти каже така) защото ще става все по зле - докато не намериш начин да промениш НЕЩО - ти си прецени какво.

П.П. няколко дена гледаи да си починеш от всякакви неприятни срещи
Mortal danger is an effective antidote for fixed ideas.
Erwin Rommel

#9 Sinat

Sinat

  Гнусотник беснеещ

 • Дао
 • 275 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано: 02 април 2005 - 00:23

Първо да поздравя ramzes за хубавото мнение! :up:

А на MORIHEI4O - Честит Рожден Ден! Само хубави неща да ти се случват! :D
Трябва да знаеш, че осъзнаването на един проблем като такъв и спирането на непрестанния бяг е добро начало...първа стъпка към решаването му. Така че си на прав път, според мен! Можеш да разрешиш проблема, само че трябва да работиш упорито и търпеливо, защото както за всяко хубаво нещо ще трябва време. Вътрешната увереност на човек си личи от далеч - това ти е необходимо и на теб. Различните хора намират увереност в различни неща - едни в религията, други в доказването си на работното място, трети я намират в тренировките... Намери нещо, което ти харесва, в което си добър и/или искаш да се занимаваш. Свържи се с хора, които имат интереси като твоите, общувай с тях, забавлявайте се заедно. Не търси сила в миналото, остави го където е и продължавай напред! Мисли позитивно - каквото мисли човек, това и става! Както бях чел някъде - за да се чувстваме добре или не трябват еднакво усилия. Изборът е наш!
Успех! :)

П.П. Добре е да потренирваш и БИ - ще се чувстваш добре, а и за психиката помага. Идеята за бокса е добра.

Това мнение е редактирано от Sinat: 02 април 2005 - 00:42

"Смъртта понякога е милостиня,
Лелеян спътник, просена пощада..."

#10 Станислав

Станислав
 • Дао
 • 1115 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Велико Търново
 • Предишен прякор: stanislav

Публикувано: 02 април 2005 - 09:31

Морихейчо,много ше ми е дълго обяснението,затова ше ти дам малък съвет-запиши се на бокс и потренирай поне 1 година със спаринги.После няма да ти се налага да пускаш подобни теми,още повече че си 92 кг на 187см( с десетина санта по-висок от мен и с 4 кила по-тежък в момента)...

<{POST_SNAPBACK}>


Подкрепям този съвет с 2 ръце. Лозето не ще молитва, иска мотика.

#11 nikodim petrov

nikodim petrov

  ησυχία

 • Дао
 • 936 мнения
 • Skype: nikodim_petrov :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Българско бранно умение

Публикувано: 02 април 2005 - 13:46

Смирение му е майката.... :wooow:
Рамзес ....какво ти беше хобито...???
Поздрави
Когато човек вижда себе си по-добър от другите, е нормално да осъжда и злослови !
Бранното умение от самото начало ни учи, укрепва и усъвършенства в любовта.

#12 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 02 април 2005 - 13:53

Верно,
смирение му е майката ... но смирението е може би най-възвишената форма ... а докато се възвисим толкова - боя му е майката!

със здраве

#13 Ckrivko

Ckrivko

  приятел

 • Дао
 • 260 мнения

Публикувано: 02 април 2005 - 13:54

Смелост,братле!!! :) За съжаление повечето хора сме на ниво бозаници и примати.По силния печели.Когато си имаш работа с такива хора...бокс ли ще да е,борба ли,ваобще БИ... бой,бой е не ако ше те пребият заради това :chinese: Но сипвай ,да не ти сипят.А може и да се оттеглиш,няма нищо лошо и срамно в това.Въпросат е ти да не го вазприемаш така.Я Никодим как добре го е формулирал(кофтито е че е доста трудно :( ) Психология му е маиката...и бой де :chinese: Когато си супер убеден ,спокоен и решителен(а ти си едро момче,значи ще вдъваш респект) само най пеканите ще останат.А пък като ги и почнеш "решително" по мутрите... :up:

И още нещо, приятелю.Ако си с мацка и не се биеш и тя те зарейе за това... Не си е заслужавала.Чесно,ако те обича или харесва най -малкото,ще те разбере.

#14 cl4ym4n_

cl4ym4n_
 • Гости

Публикувано: 02 април 2005 - 13:57

Ми глей ся Морихей4о, каот няма6 опит в боя, запи6и се на някой по твърд стил,както те съветват по горе, (Киокушин, Муай Тай, бокс ,Те Кион :)), и след време 6те добие6 един характерен непукизъм за това какво 6те стане в боя, както и 6те се притъпят чувствата за болка и страх, което е мн важно за изхода на боя...
Бий се, не бягай, за6тото след време 6те си спомня6 със съжаление какъв п....
си бил..., но се нау4и също така и да преценяваш правилно ситуацията

#15 MORIHEI4O

MORIHEI4O
 • Дао
 • 124 мнения

Публикувано: 02 април 2005 - 14:50

Вчера като го писах това бях тооолкова сдухан...не е истина направо!!!
Да не ме разберете погрешно.
Не ,че не ме е страх ,но някак се преодолява ако се наложи. А и страхът вдига пулса и адреналина което дава енергия и сила.Тоест овладян той е може би полезен. Като че ли предпочитам да имам бандит на среща и да действам щото трябва ,а не 18 годишно отворковче което да се чудя как и дали да пазя!
Знам ,че смирение му е мамата , но поради миналото си което ви описах всеки ме смята за задръстеняк който може да набие или поне да насмете безнаказано! Аз иначе и на мравката път правя и май това ми е грешката! Тоест какво? Всеки път ли да се смирявам?Че аз едва ли не светец ще стана с толкова смирение.
Макар да знам може би без да го съзнавам ,че така трябва.
Аз почти винаги съм отстъпвал ,но вечно ли да продължавам nikodim petrov?
ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ СМИРЕНИЕ И ОВЧЕДУШИЕ! ! !
По-лошото от това да НЕ СИ информиран
е да НЕ СИ ,но да мислиш,че СИ! -MORIHEI4O

http://www.dveri.bg/

http://www.pravoslavieto.com/

#16 Асен Г

Асен Г

  Развратно малко мече:)!

 • Дао
 • 1103 мнения
 • Skype: PachuaM :: чат
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Кайлиндо, Кибацуме-рю и Смаша
 • Предишен прякор: Cocolino

Публикувано: 02 април 2005 - 14:50

"-Аз съм най-бързият стрелец!"
"-Да си бърз е добре. Да си точен е по-добре. А да знаеш кога да не стреляш е най-добре!"
Майк Резник, цитиран по памет

Какво искам да ти кажа с горния цитат? Че подкрепям както Оня (и остналите "контактници"), така и Рамзес. Как се съчетава боя с прошката ли? Ами лесно. Прощава ли човек, който така или иначе не може да отвърне със сила, или просто няма избор? Въпросът има кратък отговор-40 страници печатвн текст:).
Когато можеш да победиш, можеш и да простиш. Ако не можеш да победиш обаче, ти не прощаваш, а се примиряваш с обстоятелствата (най-вероятно, и това "най-вероятно" допълва гореспоментият "кратък отговор":)).
А за да не стане грешка, преди да си успял да им простиш :up: , научи се да си преценяваш силите и да знаеш кога да се биеш и кога-не. И как да убеждаваш хората без да използваш сила, че боят (с теб, конкретно,а ко не и по принцип) е погрешен:). Занимаваш се с Айкидо-ами значи прояви малко любов към ближния и го убеди да не ти скача, за да не си принуден да го трошиш (ти не си Морихей Уешиба, едва ли можеш да победиш с пасивна защита). Ей тук идва мястото на горния цитат и на "купешки думички" като превенция, деескалация и т.н. И стигаме до горния цитат :yin-yang: .
Хайде стига философия, отиваме да пием бира и сокове:).
Портал за фехтовка!
"Power comes from the end of a gun."-Eldridge Cleaver

#17 MORIHEI4O

MORIHEI4O
 • Дао
 • 124 мнения

Публикувано: 02 април 2005 - 15:45

Преди малко говорих със свещеник и той каза приблизително следното :
"Щом не искаш да нараниш никого и с нищо не ги провокираш тогава тренирай така ,че винаги да знаеш ,че можеш да направиш каквото си искаш с нападателя.СМИРЕНИЕТО НЕ Е ОВЧЕДУШИЕ.Стига търпял. Защити се."
:innoncent:


А иначе онзи ден гледах как горят със запалка едно дете и едва не се намесих. Добре ,че спряха бързо . Спомних си за моето някогашно "ПОМОЩ".
Следващият път може би ще се намеся!!! :wooow:

Това мнение е редактирано от MORIHEI4O: 02 април 2005 - 15:47

По-лошото от това да НЕ СИ информиран
е да НЕ СИ ,но да мислиш,че СИ! -MORIHEI4O

http://www.dveri.bg/

http://www.pravoslavieto.com/

#18 К.Т._

К.Т._
 • Гости

Публикувано: 02 април 2005 - 16:20

Ако си с мацка и не се биеш и тя те зарейе за това... Не си е заслужавала.Чесно,ако те обича или харесва най -малкото,ще те разбере.

Разбира се, че не си е заслужавало :D Щом постъпваш по този начин, това означава, че ти също си "мацка" - за к`во ти е друга - по-добре си намери приятел, който ще те защитава и ще бъде нежен и внимателен с теб :)


Следващият път може би ще се намеся!!! :wooow:

Сигурен съм. Такива като теб винаги се намесват....следващия път :wink:

#19 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 02 април 2005 - 16:42

Разбира се ...

<{POST_SNAPBACK}>

И за пореден път пряко вклю4ване, уважаеми зрители, ... и този път острият език на г-н Теодосиев не можа да подмине ...

К.Т., недей така ве ... забавно ти е ... на мен ми е забавно ... още на някой му е забавно, но не на вси4ки ... недей с лощо, моля ...
или поне недей тук, понеже се старая да съм добър, а ти даваш много лош пример (на мен и на по-младите)

а и я виж поста на Анонимния http://daobg.com/for...indpost&p=52471

със здраве

Това мнение е редактирано от Thai: 02 април 2005 - 16:43


#20 Stan_

Stan_
 • Гости

Публикувано: 02 април 2005 - 17:49

Морихеи4о, ако проблема е , че не можеш да се защитиш и се чувстваш гадно, тогава лечението е на си научиш да се защитаваш. И тъи като простата истина е, че за да се научиш да се биеш трябва да се биеш(то и с пиенето и мадамите е така :) ), контактен боен спорт е първото условие. В началото като ме биеха затварях очи, прикривах се с ръце и отстъпвах назад и противника напредваше безнаказано. Сега като ме бият - гледам, научих се като изям 2-3 крошета да не подвивам крака и съм по уверен в себе си, изобщо - напредва се. :up: Ако си уверен в себе си можеш да си смирен - един пич от залата се върна във ваканция от колежа и се бил на 2 пъти за първия срок. 2-ия път някакаво пиянде му подвиквал да излязат да се разберат навън, авера бил смирен и гледал да не стават мелета, но след час заяждане положението било нетърпимо и излезли навън и моя човек приключил с пияндето набързо :kenshin: . Дори и боя да беше се разминал, авера нямяше да го е срам от другите на купона,че не иска да се бие защото е уверен в себе си. Ако обаче стоиш наведен в стоика "Г" със събути гащи и им държиш вазелина - това е овчедушие. Защото нахалника можеше да не се еба#$а с тебе , а със сестра ти или маика ти - пак ли трябва да си смирен. Изобщо, не че страха ще изчезне след 1 година кикбокс или ще си непобедим, но полза и промяна със сигурност ще има :up: .
След 4 години Айкидо не можеше ли да теглиш един клю4 или душене на селския бабаит :confused: