Към съдържанието


- - - - -

Книги за китайски бойни изкуства


  • Please log in to reply
В темата има 26 мнения

#21 К.Т._

К.Т._
  • Гости

Публикувано: 18 февруари 2008 - 15:25

Надявам се да не си сериозно болен. Иначе, ако имаш сили да отидеш от леглото до тоалетната, значи можеш да тренираш тайдзи и никакви оправдания не важат. А щом си толкова мераклия за четене - ето ти една хубава книга за тайдзи и стига си писал в тази тема :D

#22 Амида_

Амида_
  • Гости

Публикувано: 19 февруари 2008 - 09:14

Всичко това , което ми каза го знам , но сегашното ми състояние не позволява да идвам на тренировки . :( Искам книги , за да се разсейвам като съм си в къщи по цял ден , но пък и ще науча нещо повече.


К.Т. ти го каза много точно! Затова - стягай се и тренирай! С четене на книги трудно би постигнал това, което става с реална тренировка. Всеки ежедневно е изправен пред трудности, но от него зависи дали ще ги преодолее или те ще станат причина да си стои на едно място. :)

#23 Dobrudzhanski_

Dobrudzhanski_
  • Гости

Публикувано: 19 февруари 2008 - 12:08

"Китайски бокс - методи и майстори" на Робърт Смит - много е увлекателна и въпреки, че е разхвърляна има интересни моменти, над които да се позамисли човек. Директно от нея няма какво да научиш, ама за надъхване става. Аз лично съм я чел няколко пъти и винаги ми е интересна. Разбира се, в оригинал е по-добра :up:. За останалото бегай в залата, че Шън Фей скоро ще си идва и трябва да вдигнеш нивото :)

#24 К.Т._

К.Т._
  • Гости

Публикувано: 19 февруари 2008 - 12:51

Разбира се, в оригинал е по-добра :up:

Сори, ама издънките в текста са на редакторката, а не мои. Въпреки, че казах текста повече да не се редактира, а да мине само на коректор, тя внесла някои "творчески" редакции, от които направо ми призля, като ги видах в готовата книга. Например, на едно място пише "сакрума", но редакторката явно си е мислела за "скротума", защото добавила в скоби - "торбичката на тестисите". (Сещате се колко майтап отнесох от приятелите по този повод :( - иди обяснявай, че редакторката се е издънила). Но въпреки тази и още няколко издънки в текста, както и лошото оформление, книгата наистина си заслужава да бъде прочетена. Когато излиза на Запад през 70-те години, тя изиграва изключително голяма роля за засилване на интереса към КБИ. Може би си заслужава да се говори с издателите за едно ново, по-прилично издание, където да бъде включен и един предговор за това какво се случва с героите на Смит впоследствие.

#25 К.Т._

К.Т._
  • Гости

Публикувано: 25 февруари 2008 - 23:00

Ето книгата за шуай дзяо, която доктора беше обещал - тук.

#26 Mantis_

Mantis_
  • Гости

Публикувано: 18 май 2010 - 18:03

Здравейте.Търся някакви книги с илюстрирани форми за Тан Лан Цюан(юмрукът на богомолката),Инг Джоу Цюан(юмрукът на орловите нокти),Ше Цюан(юмрукът на змията),Фут Гар(будистка длан/стил) или Хунг Гар.Моля за какъвто и да е вид информация ;D  :smile2:Редакция: Моля какъвто и вид тема да пускате , първо изпълнете функцията търсене , в 99% от случаите (когато не става въпрос за събитие) такава тема вече има ,след като я прочетете и не намерите достатъчно информация, пуснете мнение в тази тема, а не създавайте нова. Сле два дни някой ще създаде нва тема защото г мързи да прочете какво е пуснал колегата преди него.

#27 Tai Lung_

Tai Lung_
  • Гости

Публикувано: 20 октомври 2011 - 12:08

Ето една не лоша книга за някой от по-полулярните стилове В У-ШУ http://www.google.bg...2YH0big&cad=rja