Към съдържанието


Снимка
- - - - -

Известни WT бойци и техни победи


  • Please log in to reply
В темата има 223 мнения

#221 Стефан_

Стефан_
  • Гости

Публикувано: 24 юни 2012 - 07:08

И двамата сте прави!
Но също така е вярно и следното- има комплексни състезатели, които се явяват на няколко дисциплини, ама има и такива, които са специалисти само в една. А защо е така!?
Освен това темата не е за Карате, а за Винг Чун. Споменал съм други бойни изкуства или бойни спортове, защото непрекъснато се налагат сравнения между тях и Винг Чун.
shodan, аз не влагам нищо обидно в думата спортове. Това е думата, която в днешно време се използва за съревнование между хората, а състезанията са именно това. Само, че има и малка разлика. Състезанието по кумите,сан да, фул контакт, или боя в клетка например, има различни ограничения, в зависимост от видът спорт, стилът или както щеш го наречи. На мен поне не са ми известни ограничения и забрани при демонстрирането на ката, а най-вероятно и при шивари е така. Единственото ограничение са личните възможности на човекът.
Твоят Гуру, аз винаги отговарям на въпросите, които ми задават. А на твоя въпрос, моя отговор, е че най-вероятно този дето няма опит в удрянето на хора ще загуби! Именно това е и основната теза, която се развива в цялата тема, а именно:
Винг Чун може и да е много добра система, но понеже нямате състезания, когато отидете на такива, обикновенно Ви бият. Съответно, намират се и такива, които да докажат обратната теза, като предоставят налични материали в нета.
Аз лично съм бил състезател около 10 години, през които съм се бил на турнири по кунг фу, таекуондо и карате. Моят личен опит ме кара да мисля, че Винг Чун наистина не е за състезание. Това не е, защото системата има недостатъци, а защото различните правила на турнирите те принуждават да променяш специално техниката си, което пък ние не желаем да правим.

#222 MXM_

MXM_
  • Гости

Публикувано: 24 юни 2012 - 10:16

Стефане, а как проверяваш дали това, което правиш, работи?

#223 Стефан_

Стефан_
  • Гости

Публикувано: 24 юни 2012 - 16:09

Както казах, ходих по състезания.
От доста време обаче не съм имал възможност да сравня нивото си с когото и да е.
А, пък господинът дето ти е харесъл въпроса(знаейки че като му видя абревиатурата ще се издразня)- той кога, къде и с кого си е сравнявал часовникът, твърдейки, че тренира повече от 20 години любимото на всички ни БИ??? Щото докато тренирахме заедо и дума не е ставало дали може да се пробва с мен, или с друг някой от ВЧ инструкторите(Киро, Найка или Коцето):)
За финал, отдавна не ме ебе дали ще бия, или ще ме бият. Мен ме кефи това, което тренирам и не изпитвам никакво желание да доказвам нещо на някой си!
  • Борил Караиванов харесва това

#224 MXM_

MXM_
  • Гости

Публикувано: 24 юни 2012 - 16:33

Нямам желание да се меся в отношенията ви. Питах те не дали искаш да доказваш нещо на някого, а как проверяваш дали работи. Ти ми отговори. Разбрах отговора ти! Благодаря!
Поздрави и продължавай да тренираш!
  • Стефан харесва това