Към съдържанието


Снимка
- - - - -

Известни WT бойци и техни победи


 • Please log in to reply
В темата има 223 мнения

#41 Grisha

Grisha

  обичайният заподозрян

 • Mодератори
 • 2066 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Мирно село
 • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 27 април 2003 - 22:10

xektor, "възражения" е силна дума- в края на краищата всеки си решава какво да прави и как да се готви- аз просто изказвам мнение.
Според мен добра и лесна защита срещу влизане в краката е отскачане(отдръпване) на краката назад- специфичен подход използван от борците и юдистите срещу опит за такава атака, като същевременно се контрира с ръце центъра му на тежестта (sprawl back)- това означава приемане на боя в грапплинг диапазона(предполага известна подготовка в тази област), евентуално след това могат да се използват колене и лакти. Ако не искаш да се бориш, би могло евентуално да отстъпиш встрани(краката далече от него), като го стопираш в раменете. Има и други защити, дори когато вече е хванал единия или двата ти крака, но са грапплинг-подходи. Ако въпроса ти е "Как един Шотоканец да се защити от такава атака", отговорът ми е- "Като се хване да потренира някое хватово изкуство(джудо, борба, самбо, грапплинг)" :D
Поздрави

P.С. Ето ти пример за такава защита с последваща контраатака:

Качена снимка
Чрез опита си ние откриваме краткия път след дълги скитания
Роджър Етъм


Тана-джутсу Всичко,което се случва е толкова вярно,че съществува,колкото и че не е реално.


black_cobra:
Например при крав мага има едно движение,с което счупваш носа на противника и после под такъв ъгъл го удряш,че набутваш парченца кост в мозъка му.


#42 Anonimen

Anonimen

  чудзи

 • Дао
 • 858 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано: 28 април 2003 - 11:21

Grisha, мисля че все пак тактиката "Удари ако те хванат" или "Най-добре удари още преди да те хванат", при това по възможност по някое много болезнено място, ще свърши на първо време работа. Особено на човек, който хал хабер си няма още от хватово-хвърлящи БИ, но за сметка на това умее да удря бързо, ефективно и където трябва.
А че е полезно един занимаващ се с БИ да си има поне малко понятие от граплинг, чи-на, джу-джуцо, борба и тн.,
за да може да си построи правилно тактика за бои срещу борци и граплери, в това няма никъв спор ..

Поздрави,
:ninja:
Само пустото сърце обича своя път и само пустото сърце може да го извърви.

#43 ros

ros

  Нов участник

 • Дао
 • 11 мнения

Публикувано: 28 април 2003 - 12:16

PAX, :) :) , по-добре си намери другарче и пробвай всякакви варианти, отколкото да мислиш такива сложни комбинации и стратегии на сухо, който може в реална ситуация никога да не сработят или да са твърде неуместни.
Не го ли опитваш/практикуваш, от другото няма смисъл. Дори едно елементарно влизане/атака всеки различен път е уникално по-своя тайминг, устрем, изненада, скорост и т.н. и ти го знаеш много добре. Тогава какъв е смисъла да се измисля точна комбинация, с която да го спреш, когато в реалността тя ще сработи в не повече от 1% от случаите.
Мисли и опитвай по време на тренировката, приятелю.
Поздрави.

#44 Buddha

Buddha
 • Дао
 • 25 мнения
 • БИ:Шотокан, Джудо

Публикувано: 03 юли 2003 - 23:35

Това се случва през 1986 г в Кологен, Германия


Дълго време се чудих где ли е тоя Кологен,а то било всъщност Кьолн :D
Сифу ти като ходиш на семинари у Немско, защо пишеш такива работи, бре ;D
Откажи се от зли дела, изчисти съзнанието си, сътвори красота - това е учението на Просветения.

#45 xektor

xektor

  senshi

 • Дао
 • 135 мнения
 • От:Амстердам
 • БИ:Карате, Кик-бокс, Джу-джицу

Публикувано: 04 юли 2003 - 11:41

Buddha, на английски Кьолн (Köln) се пише Cologne, та от там може нещо... знам ли :confused:
Болката е твой приятел. Тя ти казва, че губиш, така че дай повече от себе си.
Тя е най-добрият учител, въпреки че никой не иска да учи в нейния клас.

#46 SIFU_

SIFU_
 • Гости

Публикувано: 08 юли 2003 - 10:15

Всъщност, когато съм в Германия ползвам основно английски, защото немският ми не е толкова добър като за свободно говорене и писане. Затова е станала и тази печатна грешка, за което се извинявам. :(

#47 ISTORIK

ISTORIK

  Guardian of Time

 • Дао
 • 612 мнения
 • Skype: nedelin_istorik :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:гр. Пловдив
 • БИ:ju jutsu, karate, nin jutsu...

Публикувано: 08 юли 2003 - 10:31

Хекторе, това е на ФРЕНСКИ - Cologne, англичаните са го взели от тях (оппалаааааа, щях да кажа от НАС (франсетата))...

Например Кьолнска H2O - Eau de Cologne...
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

#48 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 08 юли 2003 - 14:55

Преглеждайки основно темата видях,че след няколко коментара относно нагласения бой между Бозтепе и Ченг фокуса се е изместил в друга посока.Ето защо,ще се опитам да върна основната тема,а тя е-известни бойци на ВЧ.
В началото на 60-те години в Хонг Конг има практика да се провеждат боеве без правила,които са известни с наименованието"БЕЙМО".При тях е характерно,че присъстват секунданти които следят да не се изполват средства ,които не са договорени предварително,както и да спрат боя при явно превъзходство на единия противник за да не се стига до нежелан край.
Най-известния и никога непобеден в тези битки боец е сифу Вонг Шун Люн-водещия инструктор в школата на грандмайстор Ип Ман.Само в период от една година той провежда повече от 50 битки в,които е неизменно победител и еднолично извежда Винг Чун от скромното му съществуване като "семеен стил" до висините на вдъхващо респект бойно изкуство.Повечето от боевете му са организирани от журналист пишещ за известно азиатско списание и са доста добре документирани.Битките,които печели сифу Вонг са до такава степен пезапелационни,че в скоро време получава прякорите "Вонг говорещия с ръце" и "Вонг краля на кунг фу".В някой от случаите заедно със сифу Вонг в битките участват и незабравимия Брус Лий,а също и Уилям Ченг-същия който е "победен"от Бозтепе.
Много повече информация можете да получите на този сайт:Wing Chun Kuen.Com
Надявам се да съм върнал интереса ви към основната тема тук.Чао!

#49 xektor

xektor

  senshi

 • Дао
 • 135 мнения
 • От:Амстердам
 • БИ:Карате, Кик-бокс, Джу-джицу

Публикувано: 10 юли 2003 - 19:21

Oтносно този двубой между Бозтепе и Ченг, искам да добавя някои неща, според техни интервюта.
Преди самия него има нещо друго, което заслужава да се отбележи:
Няколко месеца преди инцидента в Германия, Тинг е правил семинар в Ню Йорк. На него присъствали и няколко от учениците на Ченг, без негово знание. По време на него Тинг решил да демонстрира рефлексите си и поканил за това един от участниците, който пък носел тениска на организацията на Ченг (малко ли е нагъл:)). Той отишъл, ударил 2-3 шамара на Тинг, охраната се намесила, другите ученици на Ченг също скочили да помагат и станало меле, което скоро завършило без сериозни последици.
Уилям Ченг е бил ученик на Ип Ман и дори твърди, че е единственият, който е получил "истинското винг чун". Всички други били "маскари" :D Та в едно западно списание (Combat) той заявява, че е готов да се бие с "всеки, по всяко време, на всяко място". След време го канят да направи семинар в Кьолн. Преди да започне самият семинар двама журналисти го помолили да се преоблече в някакви традиционни дрехи и обувки, с които да го снимат, на което той се съгласил. После обаче нямало време пак да се преоблича започнал семинара по този начин. Той (семинара) обаче бил в някакъв баскетболен салон и според думите на Ченг било супер хлъзгаво, а с тези обувки още повече се хлъзгал. Малко след началото на семинара, Бозтепе, заедно с oще двама му казал "Защо обиждаш фамилията, Ип Ман" и други такива реплики и накрая казал, че го предизвиква. Ченг обаче, бидейки с тези обувки и опасявайки се да не се хлъзга, му казал, че ще го удовлетвори, но след семинара. След малко обаче Бозтепе дошъл с още 10-15 човека, които застанали около тях в кръг, така че никой друг да не може да се намеси. Според Ченг, ако Бозтепе не се справел, другите щели да се намесят, докато не го победят и дори някои имали ножове, но разбира се такива неща не се споменават от Бозтепе. Според него Ченг си заел бойната стойка, готов за бой, а според Ченг той тръгнал да отстъпва, демек да отлага боя. Бозтепе обаче броил 3,2,1 и хукнал да го напада с удар с дясната ръка, който Ченг казва, че блокирал с незнам си какъв блок (който се интересува може да погледне в интервюто му), като същевременно му направил един преден ритник. После се озовал зад него някак си и му направил ключ на главата, а Бозтепе не можел нищо да направи. Обаче било толкова хлъзгаво, че той някак си паднал ( :confused: ), а след него паднал и турчинът. Бозтепе обаче казва, че Ченг само се "опитал да му направи ключ, обаче той го съборил". После турчина почнал да сипе юмруци към главата му, които Ченг казва, че блокира с някакви си блокове. Дори казва, че му вкарал две колена. За тези юмруци Бозтепе казва, че не искал да го нарани и затова не били толкова силни. След това обаче изведнъж той скача от него и тръгва да бяга, заедно с всички "свои" хора. Тогава спира и записът. Според Ченг записът е изрязан в началото и липсват ключът и предния ритник, но казва че е виждал и пълния запис и там всичко си личало. За края на записа обаче и двамата са на едно мнение, че двубоят е свършил. Но Ченг казва, че в касетата на Люн Тинг "Dynamic Wing Tsun" е включен непълният вариант.
Сега малко за Бозтепе да кажа. Преди този двубой той се е занимавал доста с други бойни изкуства: 4-5 години Таекуон До, по същото време тренира бокс и борба. Освен това се е занимавал една година със Шотокан, една година с Джудо. 1980 година започва с Винг Чун, а 1982 и Ескрима. Занимавал се е също и с Тай Бокс. 1983 година доста се занимава и с вдигане на тежести - в продължение на 5 месеца е вдигал 3 часа на ден, 5 дни в седмицата, но вижда, че това го забавя и намалява тренировките с щанги. Така че той е доста комплексен боец и особено е бил такъв преди двубоя с Ченг.
След този двубой американската преса тотално осъжда постъпката на Бозтепе и изобщо не допуска мнението на Бозтепе в своите редове. Според турчина дори редакторът на Black Belt го нарекъл "млад хулиган турчин".
Само едно мога да кажа - Ченг няма право на никакви оправдания, след като е предизвикал "всеки, на всяко място, по всяко време". Така че... няма значение, че е било хлъзгаво, нито че е било по време на семинар. Та... едва ли някой от двамата е прав. По-скоро истината е някъде посредата, но кой е по-близо не бих се наел да коментирам :)

Това мнение е редактирано от xektor: 10 юли 2003 - 19:24

Болката е твой приятел. Тя ти казва, че губиш, така че дай повече от себе си.
Тя е най-добрият учител, въпреки че никой не иска да учи в нейния клас.

#50 Buddha

Buddha
 • Дао
 • 25 мнения
 • БИ:Шотокан, Джудо

Публикувано: 10 юли 2003 - 22:11

Това е статия на някакъв канадец . Основната идея на писанието е - не съм виждал толкова добър треньор и боец по WT. Прочетете и преценете сами


Emin Boztepe
By Ray Van Raamsdonk

--------------------------------------------------------------------------------

Here are my thoughts on Emin:

I first heard of Emin Boztepe when he had an encounter with Grandmaster William Cheung in Germany in the late 1980's. I was studying Wing Chun under Dr. G.K. Khoe, a student of Wang Kiu. At the time I didn't think too much about Emin except that he was just a wrestler kind of a guy who took William to the ground and that was that.

Many years went by and during those years I continued to study Wing Chun and learn from different masters. I am familiar with many branches of the Wing Chun family. One day I read a note on the Internet which said how skillful Emin Boztepe was. This sparked my interest because the note put him at a level where he could handle very high ranking people of different arts. In my own mind Wing Chun was good but somehow I always wondered whether it can really handle those super fast kicks from the other styles like you are taught in class or whether they would just be too fast. We were told that the Wing Chun people do very well in tournaments in Europe but we have never seen such tournaments and so it was just talk to most club members. Some of our members eventually in fact switched arts and went back to other styles because they lacked confidence in Wing Chun. They knew it was good in the close range but did not trust it at all in the distance fighting.

So, I contacted Emin Boztepe to ask if he could give a seminar on Wing Tsun in Canada. Emin was quite nice on the phone and said that he would come. This was last year. But at the same time we were considering someone else for a seminar and couldn't decide as a club who to get. Usually our members want to go to no more than one seminar per year. So we didn't get Emin Boztepe. This year (1994) we decided to get Emin to see what he was all about. In a short sentence, we were SHOCKED at how good he was. Everything I had read about him was true. He was like that mysterious baaa who comes into town in the movies and when the baaa leaves, the town is never the same again. At the seminar we had mostly Wing Chun people attend but there were also people from Karate, TaeKwonDo, Hapkido, Aikido, some Kung Fu style and Escrima. On the first day Emin blew everyone's mind with his awesome demonstrations of Wing Tsun. To Emin we were all beginners. He could do it all: grappling, kicking, punching, escaping from joint locks, and handling wrestling. He showed us simple things relating to hitting and footwork but then demonstrated how this simple stuff could defeat anything anyone could throw at him. Emin's movements were swift, accurate and graceful. When I first talked to Emin I said, "Your stuff may be great because you train six hours a day and are rough and tough, but what good will that do for our smaller female members?" Emin responded by saying that he trained more women than anyone else and they are all good. I still had my doubts. When I saw Emin in action, he defeated people not at all by relying on brute strength. He was a very superior technician and used a very soft springy touch. He showed how the little person can apply the art against stronger opponents. There was not one person in the room who was not convinced of his skill.

Further than that, Emin was a superb teacher. We have female members who are professional top notch teachers themselves and who consider most males just "Bruty." They have hardly ever said any kind words about any teacher. But both of them said they hope to be able to teach like Emin someday. Emin was very meticulous in being able to pinpoint the finest of details. He could explain why it is done that way. He could break everything down into very logical steps. By the way, I am not on Emin's payroll and am not a part of his organization. I am trying to honestly report what I saw.

I thought before, that Emin would do a lot of weights and therefore he wouldn't have that relaxed sensitive touch that we have, but I was wrong. He could react to the smallest of forces and offered little resistance to work with. He was incredibly fast. He was a master of technique. Not once did he rely on techniques other than pure Wing Tsun technique. (Note: Wing Tsun is still pronounced Wing Chun but Leung Ting's organization wants to distinguish their art from the art of other Wing Chun families). His footwork was very impressive.

The second day of the seminar was spent on applying the knowledge from the first day to kicking attacks of any kind. Emin does not care if they are Thai boxing kicks, Karate kicks, TaeKwonDo kicks or Hapkido kicks. He handled them all. He always just goes in towards your center. The footwork is phenomenal. At one point he asked one of the smallest female members to come up to the front to face a second degree black belt in Hapkido. He asked the Hapkido guy to throw very fast roundhouse kicks to her head then by giving her a push, just at the right moment, demonstrated to her that it was only timing and proper footwork to get inside this kind of kick. After you see Emin you have no more doubts about handling kicks. But as Emin said, there is no magic, no mystery, it is just hard work once he shows you what to do. Emin always picks on the most skillful, largest or best people to demonstrate on. Then in a relaxed way neutralizes anything they do. Emin does not care what art you do or what ranking you have in your art.

In the afternoon Emin taught the common ways that wresting, grappling or jujitsu people take you down to the ground. Once we were moderately familiar with these techniques we were shown how to counter these attacks. Again the counters relied on workable techniques even for smaller people. Some of these things I had never seen before. Everyone enjoyed it. When I first heard that he taught wrestling and how to counter it with Wing Tsun, it didn't sound very appealing to me but it was fun, and effective.

On the third day Emin split the class into those with Wing Chun background and those with none. Those with Wing Chun background did Chi sau. Before we started he said that we knew nothing about Chi sau. This sounded quite arrogant to me since he knew nothing about what we knew. But once he crossed hands with us we couldn't help but agree. He was very subtle, very light, very sensitive. It was not possible to find his center. His hand and foot coordination was very good. Even though he does not hurt you, he is one of the most scary individuals you would ever want to face. Emin's corrections, explanations and demonstrations of Chi sau were very good. In all honesty I would say that I have felt one or two others in the wingchun.org who also have exceptional skill (Dr. Khoe and Kenneth Chung) but Emin had a real systematic way to pass on his skills. I would say he has the most organized system for teaching. During the course of the seminar Emin would answer all questions with theory and impressive demonstrations. He demonstrated multiple opponent defense, defense against stick and defense against knife. He demonstrated both how to use the knife and how to defend against it but he said realistically, forget it. The odds are heavily against you no matter who you are. A question came up about Bruce Lee's one inch punch. Emin said, "That's nothing," and proceeded to demonstrate on the largest member who weighed 240 pounds. Emin's soft looking punch, sent him one foot up and four feet back to land on top of some desk. However, in reality, he said, the effect will be quite different because you will drop on the spot.

For any Wing Chun practitioners who have doubts about their art or who think they are already the best, you have seen nothing until you have seen Emin. I would highly recommend Emin to anyone who has any doubtful ideas about Wing Chun. I remember reading some literature that Wing Chun was just a primitive system of combat which anyone can learn in two years and that's it. In fact many people do learn Wing Chun that quickly and then move on to newer more exciting looking arts. Wing Chun or Emin's Wing Tsun is the most effective thing I have seen to date. You read this in the literature all the time about everyone's art and think, "Oh, sure!" Not all the people who attended will join Emin's organization but ALL who attended agree that he was the best they have seen. We felt that we were seeing a Bruce Lee in the making at the height of his career. Emin does not claim to be the best, but no one can think of anyone better. Emin has not learned the complete Wing Tsun system yet but what he has learned he has learned completely. He can execute everything he has learned. Many of us have learned everything but can't realistically execute anything.

No one we have ever had before for a seminar has had such an emotional effect on our club members. If fighting effectiveness is what you are after then you will seriously start to doubt the things you are practicing now. A lot of the Wing Chun arguments on the Internet newsgroups would not exist if those people met Emin in person. Emin is a tough taskmaster but is sharp with wit and humor. Not everyone will like him but none can deny his skill. Emin is very strict on what type of individuals he teaches. It is a good thing, and you will know what I mean when you see his art. In Germany many clubs have switched over and remained loyal to Emin once they had seen his art. He was declared fighter of the year in Germany in 1988. Now I can see why.

In the early days the Wing Chun clan in Hong Kong had many good fighters. I think since Emin the Wing Chun clan will have to reevaluate the way they train their art. There are of course other good Wing Chun fighters around but unfortunately the ones I have seen have not got a training system which can handle today's very complex modern fighter. WT and WC have conflicting principles. Wing Chun usually refers to Yip Man's earlier art and WT is the later art which has been modernized to handle today's type of fighters. The Germans have done a lot of their own research in this area. I expect it will still evolve, especially if WT and some top WC representatives meet. I think we are just about to see a new crop of Wing Tsun / Wing Chun fighters come from Europe who will revolutionize our view of what is Wing Chun. In the 1980's I produced a Wing Chun newsletter called Wing Chun Viewpoint that I was very proud of. This newsletter went around the wingchun.org. My teacher's teacher Wang Kiu always said that most written things on Wing Chun are rubbish. After all these years I can see now what he means. I still think the information was still good and valuable in a very general sense but realize talking is quite easy. Really knowing what you are talking about and being able to perform what you are talking about is another matter altogether.
Откажи се от зли дела, изчисти съзнанието си, сътвори красота - това е учението на Просветения.

#51 Buddha

Buddha
 • Дао
 • 25 мнения
 • БИ:Шотокан, Джудо

Публикувано: 10 юли 2003 - 22:24

Статията е от сайта http://www.wingchun.org под буквата "b"
Откажи се от зли дела, изчисти съзнанието си, сътвори красота - това е учението на Просветения.

#52 Onq

Onq
 • Дао
 • 2002 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:на майната си...
 • БИ:ГСБ

Публикувано: 16 юли 2003 - 02:54

Извинявам се предварително щото тва което ше пиша не е по темата
PAX,потърси в нета Fujita vs. Mirko CroCop, там я има защитата коляно в главата срещу граплер. Срещата я прекратиха защото на Фужита(олимпийски по борба и настоящ топ fighter в PRIDE) му шурна кръв от сцепената вежда,но всъщност той събори Мирко(кикбокс) и вече влизаше в техника, когато ги стопираха. Мисълта ми е, че можеш да удариш, но ефекта далеч не е толкова стопиращ, пак и граплера е "уязвим" само когато е прав, като слезе долу, той знае как да се пази, пак и по-скоро на тебе ше ти се наложи да знаеш.
Защитата за която говори Гриша мога да я представя по следния начин: посрещаш атаката като отскачаш с двата крака назад и в същото време хващаш граплера за раменете, шията, през мишниците(варианти много) и се отпускаш върху него-желателно е на хълбок.Тежестта ти ше забие атаката му в земята, а при правилно изпълнение, той ше се окаже в поза "костенурка", откъдето можеш да го атакуваш с удари в ушите, да му минеш откъм гърба...само внимавай с дистанцията на която поставяш краката от неговите ръце че си еб...майката :D
Между другото много често можеш да видиш нещо подобно в сумо-турнирите, гарнирано с шляпване по тила с две ръце и отместване встрани от центъра на атаката.
За други защити се сещам ама изискват граплинг затва няма да ги пиша тука

#53 Grisha

Grisha

  обичайният заподозрян

 • Mодератори
 • 2066 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Мирно село
 • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 18 юли 2003 - 00:25

Мисълта ми е, че можеш да удариш, но ефекта далеч не е толкова стопиращ, пак и граплера е "уязвим" само когато е прав, като слезе долу, той знае как да се пази, пак и по-скоро на тебе ше ти се наложи да знаеш.

Ами трудно е да се правят генерални оценки на база на отделни срещи, защото аз пък мога да ти посоча за пример срещата на Вовчанчин с един американец (забравих му сега името..), шампион по борба, от отбора на Марк Колман, която свърши още в самото си начало след коляно в главата от страна на руснака като контра от влизане в 2-та му крака. Американеца получи тежък нокаут и не можаха да го свестят 2-3 мин :wink: Срещата е на Вале Тудо в Бразилия. Та исках само да кажа, че този вариант на защита не е за подценяване :) Не че аз го предпочитам де- според мен граплерските защити са по-сигурни срещу такива влизания.
Чрез опита си ние откриваме краткия път след дълги скитания
Роджър Етъм


Тана-джутсу Всичко,което се случва е толкова вярно,че съществува,колкото и че не е реално.


black_cobra:
Например при крав мага има едно движение,с което счупваш носа на противника и после под такъв ъгъл го удряш,че набутваш парченца кост в мозъка му.


#54 Onq

Onq
 • Дао
 • 2002 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:на майната си...
 • БИ:ГСБ

Публикувано: 18 юли 2003 - 03:38

Да така е
Не знам за коя среща говориш, ама предполагам, че оня е влязъл като хамал с рогите напред
По принцип с добър тиминг и финтиране подобни неща не са трудни за избягване,де
А Вовчанцин е дърт катил,той,много му се кефя
Те с Coleman май си имат зъб от доста време
Ако не се лъжа Coleman го би на PRIDE
За влизания и събаряния според мен е много важен терена-ако се биете на някои поляна, е аре нека да е площад, май не е много добра идея да почваш с tackle. По-скоро ше свърши работа на ограничено пространство. Май ше е по-добре да си размените по някои удар, пак като дойде на удачна дистанция, газ на първа :kenshin:

#55 Grisha

Grisha

  обичайният заподозрян

 • Mодератори
 • 2066 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Мирно село
 • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 18 юли 2003 - 04:37

Не знам за коя среща говориш, ама предполагам, че оня е влязъл като хамал с рогите напред
По принцип с добър тиминг и финтиране подобни неща не са трудни за избягване,де

Тц, хич не влезе като хамалин напред... :D
Значи става дума за Вале Тудо 6 или 7 в Бразилия- тоз борец-американец смачка преди това безапелационно няколко противника, включително и бразилци-граплери; направи впечатление на доста добър борец, малко ударната подготовка му куцаше. Но като срещна коляното си легна...такъв му бил късмета :)
А че Вовчанчин е яко говедо, спор няма :up: И аз като гледах с какви противници е играл (и е печелил) му се чудя чак...
Чрез опита си ние откриваме краткия път след дълги скитания
Роджър Етъм


Тана-джутсу Всичко,което се случва е толкова вярно,че съществува,колкото и че не е реално.


black_cobra:
Например при крав мага има едно движение,с което счупваш носа на противника и после под такъв ъгъл го удряш,че набутваш парченца кост в мозъка му.


#56 Влад_

Влад_
 • Гости

Публикувано: 21 юли 2003 - 12:42

За трети път ще задам следните два много прости въпроса:

1. Каква е връзката на последните няколко поста с темата?
2. Защо се трият постовете с този въпрос?

Прости въпроси, изискващи още по-прости отговори.

#57 Стефан_

Стефан_
 • Гости

Публикувано: 21 юли 2003 - 13:53

Гриша, наистина е добре с " ОНЯ " да пренесете вашите мнения в тема, която е свързана по-някакъв начин с граплинг. :up:

#58 Grisha

Grisha

  обичайният заподозрян

 • Mодератори
 • 2066 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Мирно село
 • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 21 юли 2003 - 16:23

За трети път ще задам следните два много прости въпроса:

1. Каква е връзката на последните няколко поста с темата?
2. Защо се трият постовете с този въпрос?

За Влад и Стефан:
Ако си бяхте дали труд да прочетете по-началните страници (2 и 3) на сегашната тема, щяхте да разберете каква е връзката на моя пост и на Оня, и на граплинга с темата. Има над 5-6 мнения от различни потребители, които обсъждат принципните двубои между ВТ-боец и представители на други БИ, между които и граплери. Оня се опита в тази връзка да каже мнение относно тези спорове, а аз го коментирах. Да допълня и че темата тръгна от клиповете, дето ги беше дал СИФУ и там имаше няколко такива схватки с граплери. Та това е връзката, а мненията не съм ги пренесъл на друго място, защото каквото имахме да казваме, сме го казали; проблемите на граплинга се обсъждат в други теми.
Трия постовете с този въпрос, защото са излишни (да не казвам по-друга дума...) и защото нямах намерение да пиша и настоящето, тъй като предполагах, че всеки 1-во се запознава изцяло с темата, а после почва да дава акъли. Очевидно съм грешал...
Поздрави на всички.
Чрез опита си ние откриваме краткия път след дълги скитания
Роджър Етъм


Тана-джутсу Всичко,което се случва е толкова вярно,че съществува,колкото и че не е реално.


black_cobra:
Например при крав мага има едно движение,с което счупваш носа на противника и после под такъв ъгъл го удряш,че набутваш парченца кост в мозъка му.


#59 Влад_

Влад_
 • Гости

Публикувано: 22 юли 2003 - 09:04

За Гриша:

На 8 юли Стефан констатира, че коментарите започват да излизат доста от първоначално формулираната тема. (Както е видно и от цитираните от теб страници, които малко прибързано съдиш, че не съм ги чел.) И прави опит да върне фокуса там, където трябва да бъде. След което ти и "Оня" започвате да пишете, за неща, които нямат никаква връзка с първоначално формулираната тема. На съвсем приятелски зададения от мен въпрос-подсказване, "оня" чистосърдечно си призна, че пишел тук, защото бил "нагъл". Цитирам по памет, защото въпросът ми и този негов отговор бяха бързо изтрити. По твое признание - от теб.
Повтарям въпроса пак, за да не пиша коментари като този сега. И какво историята се повтаря.
Да и въпросите и този коментар биха били излишни, ако модераторът виждайки, че фокусът е изместен, пусне един коментар за това и каже примерно: "пичове тук пишем за това и това, да вече има коментари за граплинг шотокан и т.н, за които подробности ще намерите в тема еди-коя си".
А ако не го вижда не се сърди на тези, които го виждат.

Поздрави на всички

P.S. Поне на мен не ми е приятно да има поводи да пиша коментари като този.

#60 Grisha

Grisha

  обичайният заподозрян

 • Mодератори
 • 2066 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Мирно село
 • БИ:Света вода ненапита

Публикувано: 22 юли 2003 - 16:11

Виждам, че вече си готов за модератор- направо се чувствам излишен вече... :D
И сега какво да направим- да изтрием половината тема или да я преместим, щото някой искал да чете само за ВТ и нищо друго??? Ами "първоначално формулираната тема" се отнасяше за двубоите на известни ВТ-бойци, а в клиповете имаше и техни схватки с граплери, каратисти и т.н. Аз връзката в коментарите я виждам, ама на теб кво ти пречи не мога да зацепя- и как тъй някой решил, че нищо друго нямало връзка с темата? Става дума за двубои на ВТ-бойци, не за самия стил ВТ!
Не осъзнаваш ли, че излишните са точно тези неща дето си ги пишем сега тук с теб и задръстваме форума...?
Чрез опита си ние откриваме краткия път след дълги скитания
Роджър Етъм


Тана-джутсу Всичко,което се случва е толкова вярно,че съществува,колкото и че не е реално.


black_cobra:
Например при крав мага има едно движение,с което счупваш носа на противника и после под такъв ъгъл го удряш,че набутваш парченца кост в мозъка му.