Към съдържанието


Снимка
- - - - -

Синицюан - Клипове


 • Please log in to reply
В темата има 37 мнения

#1 dr. Adler

dr. Adler

  ::

 • Дао
 • 11 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:GRAN CANARIA
 • БИ:kickbox, Goju-ryu, etc.

Публикувано: 20 юни 2005 - 13:01

1. Клипове с:
Уан Шудзин, Хъ Фушън, Лю Джъгуан и Сун Гуанин.
Най-трудният човешки избор е правото да избираш! 

#2 К.Т._

К.Т._
 • Гости

Публикувано: 09 юни 2006 - 12:57

Син и лю хъ - приложения.

#3 К.Т._

К.Т._
 • Гости

Публикувано: 18 март 2007 - 19:47

Демонстрация на Майк Патерсън. На сайтът му има още интересни клипове и статии.

#4 Доси_

Доси_
 • Гости

Публикувано: 19 март 2007 - 13:32

К.Т., този Майк Патерсон има хубав сайт обаче като ги погледах нещата ме впечатли факта че за да му се получат красивите техники е задължително ударите да минават по амплитуда далеч от най-ефективната… някак си излизат от към рамото, а и атакуващият залита с цялото тяло по права линия, може би за да падне по-впечатляващо… От опит знам че хората не удрят така. Поне повечето от тях. Нито пък ритат по този дървен начин.
И въобще човекът си има бизнес… хубаво, но трябва да се постарае малко повече с рекламата. Поне да си намери по внушителен и кадърен партньор за демонстрациите и да показва по близки до реалността техники. Иначе всичко ще си остане красива… ъ-ъ-ъ… демонстрация. А красиви демонстрации мнооооогооо има.
Иска ми се да видя нещо по реално, по-истинско, това е.
Бъдете здрави (за да имате време да различите истината от …неистината)! :chinese:

#5 К.Т._

К.Т._
 • Гости

Публикувано: 19 март 2007 - 14:03

Е това упражнение вече ми омръзна! За кой ли път давам нещо, което е интересно и единствените коментари са от рода:"Абееее, дааааа...ама не го прави баш както трябва". Демонстрацията си е демонстрация - ако искаш да е атрактивно и да се вижда ясно как примерно движението от формата се прилага - естествено че в някаква степен ще е "нагласено". Но пък в демото с чука се вижда, че няма нищо нагласено. Иначе в биографията на сайта пише Патерсън какви спортни успехи има, така че явно може да се справя и не само на демонстрации. Що се отнася до рекламата му - ами явно му върши работа, щото човека си има просперираща школа. Е, ние си имаме къде-къде по-големи разбирачи, които знаят "как всъщност се правят нещата" :fou:

#6 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 20 март 2007 - 18:08

Доси, Патерсън е практик и той и неговите ученици са печелили доста турнири на пълен контакт в Тайван и на други места (САЩ) с тези техники. Разгледай му подробно профила приди да правиш окончателни заключения - майстор си е! :chinese: :yin-yang: :chinese:

#7 Azzy_

Azzy_
 • Гости

Публикувано: 17 май 2007 - 06:25

Това е XinYi LiuHe Quan в изпълнение на Mайстор Wu Qiu Ting цък
47 мин. Не знам колко мб е.

Това е Xiaoyaoshuai в изпълнение на Лян Шоу Ю цък
20 мин. Големичко е - някъде 137 МБ

#8 tong

tong
 • Дао
 • 463 мнения

Публикувано: 14 януари 2008 - 18:05

Yang Fansheng, линията на Che Yizhai, xingyi quan...

My Webpage

My Webpage


Song shi xingyi quan, tui shou, Song Shizhong, старичък вече...

My Webpage

Филма(клиповете по-долу) го даваха по китайската телевизия, етапи от развитието на xingyi и xinyi quan, от семейство Дай до хъбейските разклонения, интересно и познавателно...

My Webpage

My Webpage

My Webpage

My Webpage

Това мнение е редактирано от tong: 14 януари 2008 - 18:15


#9 tong

tong
 • Дао
 • 463 мнения

Публикувано: 23 януари 2008 - 16:05

Xingyi quan от провинция Шанси, Ян Фаншън, дза шъ чуи - смесени удари...My Webpage

Съ Ба - четири захвата...My Webpage

Су Ин, негова ученичка, бън цюан...My Webpage

Пак тя, пао цюан...My Webpage

Дзуан цюан...My Webpage

Пи цюан...My Webpage

Хън цюан...My Webpage

Редакция Вместо хън цюан си дал пак клипа с пи цюан. Ето го хън цюан

Това мнение е редактирано от К.Т.: 23 януари 2008 - 16:12


#10 Доси_

Доси_
 • Гости

Публикувано: 23 януари 2008 - 17:53

Ето и аз да дам един линк http://www.youtube.c...feature=related , дето смятам поне половината техники могат да сработят и в реални условия... не че е лесно да се направят, то рязликата в движенията между инструктор и ученици е видна... и не е ясно защо им преподава чак такива неща, като им я няма базата, ма семинари - кво да правиш. :wink:

#11 К.Т._

К.Т._
 • Гости

Публикувано: 24 януари 2008 - 14:17

Още малко приложения - цък

#12 tong

tong
 • Дао
 • 463 мнения

Публикувано: 24 януари 2008 - 14:33

... то рязликата в движенията между инструктор и ученици е видна... и не е ясно защо им преподава чак такива неща, като им я няма базата, ма семинари - кво да правиш. :wink:


Самата истина !!! :up: :)


Още малко приложения - цък


Сини люхъ, имам цялата серия, не е лошо, ако някой се интересува - веднага получава VCD-тата...

#13 Доси_

Доси_
 • Гости

Публикувано: 25 януари 2008 - 10:23

А ето и как се е променила базовата техника, поне според този адепт... http://www.youtube.c...feature=related ... :)

#14 tong

tong
 • Дао
 • 463 мнения

Публикувано: 25 януари 2008 - 14:38

А ето и как се е променила базовата техника, поне според този адепт... http://www.youtube.c...feature=related ... :)


В смисъл "променила" ?! Нормално прави, буфа, шенфа и прочие, един добър фундамент за юнфа-белност ! :) А въобще, хъбейския сини цюан е силно повлиян от тунбей цюан, и исторически и стилистически, а и не само той и не само в този смисъл...

Навремето обсъждахме с Ярек подобни проблеми, а именно - икономиката е оказало гигантско влияние на развитието на ушу, примерно, в провинция Шанси. Докато там са се въртели големи пари, нужно е било сребро да се разкарва от банка в банка, за това и е имало нужда от бяо дзюй за охрана на керваните. Когато в Шанхай започва икономическия подем - съответно паричния поток се е изместил на изток, ето защо е настъпил упадък в Шанси, в резултат на което "заглъхва" шансийския сини цюан и започнал да "изгрява" хъбейския... :wink: :)

Това мнение е редактирано от tong: 25 януари 2008 - 14:39


#15 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 25 януари 2008 - 15:48

А ето и как се е променила базовата техника, поне според този адепт... http://www.youtube.c...feature=related ... :)


Кое се е променило и в сравнение с какво, че нещо не се разбра?!? Коя ти е базата за сравнение?!?..... :chinese: :confused: :chinese: Според мен човекът си ги прави доста корекно и точно, ако следваме архитиповете на стиловете от Хъбей и Шанси.

#16 Azzy_

Azzy_
 • Гости

Публикувано: 25 януари 2008 - 18:12

Доси, може би не си обърнал внимание на това което пише съвсем в началота на клипа и си взел майстора на тази школа за някой от учениците, които гледахме на предното клипче. Ако е така , то разбира се ,че разликата ще е очевидна.


Ето цитат от сайта им кой е този човек "Profile of Master Yang.

From mainland China, Master Yang had the good fortune to be born into a family devoted to the martial arts. His first teacher was his grandfather, a grandmaster of Internal Styles and a student of Zhang Zhankui, the founder of Xingyi-Bagua Palm. His uncle, another of Master Yang`s earliest teachers, was a student of grandmaster Chen Zhaokui, the son of Chen Fake the legendary master who first brought Chen Taichi from Chen village to Beijing. From this training, begun at the age of 8, Master Yang went on to study the Internal Martial Arts(Hebei style Xing Yi, Cheng style Ba Gua and Chen style Tai Chi) from many Chinese masters, including Fu Jinling, Sun Dalai, Fu Zhoubo, Ma Hong, and Zhang Changtai. At the same time, Master Yang complimented his martial training with Daoist Meditation and Qi Gong under the tutelage of such well-known masters as Yang Meijun, the grandmaster of Wild-Goose Qigong, Hu Jinling, the grandmaster and founder of Bao Pin Qigong and Li Zhihe, the grandmaster of Potential-Ability Development Qigong. Master Yang has a university degree in Traditional Chinese Medicine (Herbology and Acupuncture) from the University of Traditional Chinese Medicine at Tianjin, and is a certified Qi Gong teacher, the certificate having been issued in 1992 by the Zhineng Qigong Research Association of Tianjin. In 1988, Master Yang began to teach martial arts and Qi Gong at the Technical Institute of Tianjin and in other communities. He now resides in Montreal, where he established the Centre for Wudang Internal Martial Arts and Qi Gong in 2001."


Пуснах го на английски, ако някой иска ще го преведа по-късно.
:up:

#17 Доси_

Доси_
 • Гости

Публикувано: 26 януари 2008 - 00:14

Доси, може би не си обърнал внимание на това което пише съвсем в началота на клипа и си взел майстора на тази школа за някой от учениците, които гледахме на предното клипче.


Обърнах Azzy, даже и на сайта му ходих... на майстора... какво да ви кажа, ми бизнесмен е човека.
Колкото до това как ги прави нещата, ми никак не изглеждат зле, то аз и за това го дадох за пример, но ако сте забелязали в Син и е така, колкото майстори-толкова стилове със специфика... то май си е заложено в стила донякъде.
А с какво го сравнявам, ми Докторе, с вашата книга. "Син И Цюан - есенцията на бойните изкуства". Старичка е верно но аз си я харесвам... та там на 35 страница има (преведено от Т.Табаков, надявам се точ в точ) Учебно пособие за Фискултурен У ШУ институт, том ІІІ 1982г.
Няма да играя сега на "откриите разликите", още повече че човека е закърмен с вътрешни стилове от 8 годишен (както прочетох) и нещата изглежда му се получават, но пък и не върви да кажем - е това е върхът, супер... :)

#18 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 26 януари 2008 - 17:37

Обърнах Azzy, даже и на сайта му ходих... на майстора... какво да ви кажа, ми бизнесмен е човека.
Колкото до това как ги прави нещата, ми никак не изглеждат зле, то аз и за това го дадох за пример, но ако сте забелязали в Син и е така, колкото майстори-толкова стилове със специфика... то май си е заложено в стила донякъде.
А с какво го сравнявам, ми Докторе, с вашата книга. "Син И Цюан - есенцията на бойните изкуства". Старичка е верно но аз си я харесвам... та там на 35 страница има (преведено от Т.Табаков, надявам се точ в точ) Учебно пособие за Фискултурен У ШУ институт, том ІІІ 1982г.
Няма да играя сега на "откриите разликите", още повече че човека е закърмен с вътрешни стилове от 8 годишен (както прочетох) и нещата изглежда му се получават, но пък и не върви да кажем - е това е върхът, супер... :)


Във Син-И-Цюан ("Бокс на насочената воля") има само 4 стила - Хъбейски, Шансийски, Хенански и Дай. Всички те почиват на едни и същи принципи (Петте елемента; Петте вида сили), които идват от боя и фехтовката с копия. Тези принципи са добре формулирани в трактата на генерал Юе Фей ("10-те тезиса на Юе Фей"), който трябва да бъде внимателно изследван и проучен (трябва да се знае наизуст от адептите!). Иначе наистина отделните майстори имат различна специфика на изпълнение на техниките, което се дължи на три неща:

1. Различния физически тип.
2. Различна енергетика и психическа деятелност (психо-физическа култура).
3. Различна методика в отделните школи (с различни акценти в тренировката).

Всичко това е без значение ако принципите са спазени! Тогава движенията са перфектни и техниките "действат по предназначение" - т.е. за трепане на врага!..... :deal: :chinese: :wooow: :smashfreak:

Това мнение е редактирано от Доктора: 26 януари 2008 - 17:42


#19 tong

tong
 • Дао
 • 463 мнения

Публикувано: 28 януари 2008 - 15:45

А с какво го сравнявам, ми Докторе, с вашата книга. "Син И Цюан - есенцията на бойните изкуства". Старичка е верно но аз си я харесвам... та там на 35 страница има (преведено от Т.Табаков, надявам се точ в точ) Учебно пособие за Фискултурен У ШУ институт, том ІІІ 1982г.


Никога не правете подобни сравнения с книги, безперспективно занятие е...

#20 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 28 януари 2008 - 16:34

Никога не правете подобни сравнения с книги, безперспективно занятие е...


Абсолютно правилно, защото в книга няма как да се представят много от движенията, особенно ако не сте ги виждали наживо! Ролята на книгите за бойни изкуства е да разширяват общата ви култура и да помагат при обучението в специализирана школа! Там могат също така да се излагат философски и други принципи на дадения стил, както и теоретични обосновки и история! Те определено обаче не са четиво преди лягане или нещо като "хапче за сън"; за да нпареднете просто трябва здраво да тренирате практически! Другото е чесане на езици и тралала-ла! :chinese: :yin-yang: :chinese: