Към съдържанието


- - - - -

Хранене в Бойните Изкуства


 • Please log in to reply
В темата има 35 мнения

#1 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 09 октомври 2008 - 22:01

В понеделник ще дам интервю на тема "Хранене в Бойните Изкуства"

Ако има нещо, което искате да узнаете или поне винаги сте искали да знаете, но ви е било срам да попитате - сега е моментът да зададете своите въпроси :up:

Ще се постарая да отговоря в ефир, а за който не успее да гледа - ще има информация и тук :)


поздрави :up:

#2 MrGreeny

MrGreeny

  The Dude

 • Дао
 • 200 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:ММА, Кикбокс

Публикувано: 09 октомври 2008 - 22:25

Хвърли малко светлина по въпроса с яйцата, моля.
Мнението, че не трябва да се ядат много яйца е доста разпространено. Знам, че има цяла тема за това, но си заслужава да го споменеш в интервюто.

#3 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 09 октомври 2008 - 22:29

Хвърли малко светлина по въпроса с яйцата, моля.
Мнението, че не трябва да се ядат много яйца е доста разпространено. Знам, че има цяла тема за това, но си заслужава да го споменеш в интервюто.

Благодаря - ще :)

#4 Люб

Люб
 • Дао
 • 68 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Германия
 • БИ:малко бокс, преди и айкидо..

Публикувано: 10 октомври 2008 - 04:43

Къде даваш интервю? Може някой да желае да слуша.

#5 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 10 октомври 2008 - 07:58

Къде даваш интервю? Може някой да желае да слуша.

Ако има идея от силово-кондиционна тренировка и желае да вдига тежести за фон - да :)

а иначе, както казах - нещата след това ще ги пуснем и тук :up:

#6 Станислав

Станислав
 • Дао
 • 1115 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Велико Търново
 • Предишен прякор: stanislav

Публикувано: 10 октомври 2008 - 08:02

Може би не е лоша идея да се засегне и пърженето в различни видове мазнини. Колкото и да се отрича самото пържене, доста хора консумират такива храни; няма да е лошо поне да се дадат насоки за вариантите.

Успех с интервюто, което значи: дано да се падне нормален интервюиращ.

#7 Master

Master

  Dart Ruffian

 • Dark Side
 • 2566 мнения
 • Skype: masterkkvn :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Самоотбрана с интелект

Публикувано: 10 октомври 2008 - 08:40

Почти сигурно ще има въпрос и за захарта. Може накратко да се спомене какви са вредите от захарта и продуктите "без захар".
НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАААЙ!!!

#8 Козела_

Козела_
 • Гости

Публикувано: 10 октомври 2008 - 09:15

закуска + обяд + вечеря / войнска диета

хляб, ориз, картофи / воднисти салатки (кога, по колко)

мазнини (рибено, ....сланина и растителни)

То едвали ще има възможност за всичко, но ако даде сгода :wink:

#9 Sinat

Sinat

  Гнусотник беснеещ

 • Дао
 • 275 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано: 10 октомври 2008 - 20:36

Това, което ме интересува, е следното:
Тъй като всеки организъм е строго индивидуален, то за всеки конкретен човек едни храни са по-подходящи от други. Въпроса ми е: има ли метод/алгоритъм за определяне на това коя храна каква е? Често си писал, че човек трябва да експериментира - интересува ме как да се експериментира.

Благодаря предварително за отговора! :)

П.П. Въпроса ми не засяга метаболитния тип на човек, а например как да се определи дали телешкото е по-подходящо от овнешкото...
"Смъртта понякога е милостиня,
Лелеян спътник, просена пощада..."

#10 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 10 октомври 2008 - 21:18

Почти сигурно ще има въпрос и за захарта. Може накратко да се спомене какви са вредите от захарта и продуктите "без захар".


Основната вреда на бялата захар , е че изсмуква като спомпа калция от костите и ги прави трошливи и податливи на остеопороза!После иде диабета и т.н.....:angrrr: :confused: :wooow:

#11 SouL^InFecToR

SouL^InFecToR
 • Дао
 • 27 мнения
 • БИ:Киокушин

Публикувано: 11 октомври 2008 - 00:29

Продуктите "без захар"(дъвките, разни сладки за диабетици) съдържат аспартам или накратко Е(някакво си число) който е канцерогенен и адски вреден за стомаха. Сигурно Тай ще го обясни по добре.

Не само това, но влияе на психиката и мозъка негативно и предизвиква шизофренични състояния! Ето още някои неща по въпроса за аспартама (известен е още като нутрасуит и има поне още 6 търговски наименования, с които го маскират!):

ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
ВНИМАНИЕ! Възможно е Вие да знаете за това, а може и да не знаете. Предайте това на Вашите познати, чието здраве Ви интересува.[b]

Световната асоциация на университетите по опазване на околната среда възбужда дело срещу Фонда за Множествена Склероза & FDA за съглашателство с Монсанто .

В течение на няколко дни аз четях лекции на световната конференция по опазване на околната среда. Аз представях проблема, свързан с аспартама, който е известен и под названия като “Nutra Sweet”, “Egual”, “Spoonful”, “Е 951”.
На конференцията също така се прочете и доклад от представителите на агентството по опазване на околната среда, в който се съобщаваше, че САЩ са обхванати от епидемия от множествена склероза и системен еритематоден лупус. Представители на агентството по охрана на околната среда заявиха, че не разбират какъв “токсин” би могъл да предизвика толкова масово поражение. Аз обясних, че моите лекции също засягат тази тема.
Ако аспартамът се нагрее до 300С, то дървесният спирт (метанол), съдържащ се в него, се превръща във формалдехид, а от последният се образува мравчена киселина,която на свой ред предизвиква метаболитна ацидоза (мравчената киселина – това е отрова, отделяна от жилата на червените мравки). Отравянето от метанол имитира симптомите на множествена склероза. По този начин една евентуална диагноза за множествена склероза може да се окаже погрешна. Множествената склероза – това не е смътна присъда, ако това са проява на отравяне с метанол.
В случаите на системен еритематоден лупус ние установихме, че това заболяване се е разпространило толкова широко, както и множествената склероза, особено сред тези, които пият кока-кола лайт и пепси-кола лайт. Също както и при случаите с отравяне от метанол, в случаите на системен еритематоден лупус беше забелязано, че жертвите са изпивали по 3-4 бутилки от напитките (1 бутилка е с обем примерно от 350 мл) на ден, а някои даже и повече. При случаите на системен еритематоден лупус жертвите, по правило, не са знаели, че аспартамът способства за развитие на тяхното заболяване. Заболелите продължавали да употребяват аспартам, което влошавало протичането на болестта и ставало опасно за живота. Когато ние убеждавахме хората да се откажат от продуктите, съдържащи аспартам и те прекратяваха тяхното приемане, заболяването протичаше много по-леко. За съжаление ние не успяхме да постигнем обратно развитие на заболяването. В случаите, при които беше поставена диагноза множествена склероза (когато всъщност заболяването беше вследствие на отравяне с метанол) голяма част от симптомите, след прекъсване приемането на аспартам, изчезваха. Ние даже наблюдавахме случаи на възстановяване на зрението и слуха, изчезваше шумът в ушите.
По време на лекциите аз казвах “Ако вие използване аспартам (“Nutra Sweet”, “Egual”, “Spoonful” и т.н.) и страдате от мускулни болки, спазми, гърчове, виене на свят, болки в главата, депресия, ставни болки, шум в ушите, ако не ви държат краката, зрението ви се влошава, наблюдавате временна загуба на паметта, обхваща ви безпричинно безпокойство – то при вас може да се развива болест, предизвикана от приемане на аспартам!”
По време на моите лекции някои присъстващи скачаха от местата си: “Безпокоят ме някои от тези симптоми. Това обратимо ли е?” Разбирате ли колко широко се е разпространило всичко това!
На една от лекциите присъстваше посланикът на Уганда, който съобщи, че в един от отраслите на хранителната промишленост в неговата страна към захарта се добавя и аспартам! Той, също така, отбеляза, че синът на един от босовете в тази индустрия отдавна не може да ходи, а нали цялото негово семейство приема активно участие в употребата на тази продукция! Проблемът наистина е много сериозен.
Ние посетихме едно здравно заведение. Медицинската сестра, която работеше там, ни сподели, че при шест нейни приятели, големи любители на кока-кола лайт, е била поставена диагнозата множествена склероза.
Това не може да е съвпадение. Това е огромен проблем.
Аспартамът първоначално е бил включен като подсладител в състава на 100 различни изделия, което се е обсъждало на конгрес. След това са се провели още две обсъждания, обаче нищо не е помогнало. Нищо не е било направено.Търговците на наркотици и химикали имат дебели джобове.
Сега съществуват около 5000 продоволствени стоки, в които се съдържа този химикал, въпреки, че неговият патент е пресрочен! Още по времето на първото обсъждане е имало жертви, някои от които вече са слепи. Метанолът, съдържащ се в аспартама, попаднал в клетките на окото, се превръща във формалдехид. Формалдехидът се класифицира в една група с вещества като миша отрова и циановодород (синилна киселина) – смъртоносни отрови! За съжаление, необходимо е много повече време за да убиеш с формалдехид. Но той убива, а също така е и причина за развитие на неврологични заболявания.
Аспартамът променя химическите вещества в мозъка. Само това може да послужи като основание за налагане на жестока забрана на използването на аспартам. В частност, той способства за изменение на допамина в мозъка. А сега си представете какво прави аспартамът с болните, страдащи от болестта на Паркинсон.
Аспартамът също така може да стане причина за възникване на вродени дефекти. Няма нито едно съображение, от което да се ръководим и да разрешим използването на аспартам. Това не е диетичен продукт! В протокола на конгреса е казано: “Аспартамът способства за увеличаване потреблението на въглехидратите и превръщането им в мазнини”. Доктор Робертц отбелязва, че пациенти с диагноза отравяне с аспартам и след това лекувани, са губели до 19 фута тегло. Формалдехидът се отлага в мастните клетки, особено в областта на бедрата и колената.
Аспартамът е особено опасен за диабетиците. Всички лекари знаят какво може да стори метанолът с диабетиците. Ретинопатията при тях може да възникне вследствие отравяне с аспартам. Аспартамът способства нивото на кръвната захар да стане неконтролируемо, в резултат на което много от пациентите могат да изпаднат в кома. За съжаление много от тях умират. На конференция на Американския Колеж на лекарите било съобщено, че увеличената консумация от диабетици на продукти, съдържащи аспартам, в крайна сметка може да доведе до развитие на кома. В много случаи лекарите не могат да контролират нивото на кръвната захар и в резултат на това, пациентите изпадат в тежка диабетична кома и умират. Наблюдават се също така и случаи на остра загуба на паметта, която възниква заради това, че аспарагиновата киселина и фенилаланинът, при отсъствието на други аминокиселини, образуващи белтъчините, се явяват невротоксични. Те преминават през хематоенцефалистичната бариера в мозъка и предизвикват поражения на нервните клетки. Доктор Ръсел Блейлок, неврохирург, казва: “Тези вещества стимулират такива процеси, които способства за гибелта на невроните, а в резултат на това често възникват увреждания на мозъка с различни степени на тежест”. Доктор Блейлок издаде книга под названието “Екзотоксините: вкус, който убива”. Доктор Х. Д. Робертц, специалист диабетолог и експерт в областта на отравянията, предизвикани от аспартам, издаде книгата “Защита от болестта на Алцхаймер”, в която потвърждава, че аспартамът играе роля в развитието на това заболяване. И това действително е така. Медицинската сестра, с която разговаряхме в болницата, ни съобщи, че при тях е постъпила жена на 30 години с болестта на Алцхаймер. Доктор Ръсел Блейлок и доктор Х. Д. Робертц ще напишат статия за болестта на Алцхаймер, в която ще се позоват на историята на това нейно заболяване и ще я пуснат по Интернет.
Както потвърждава Асоциацията на Американския Колеж на Лекарите: “Ние говорим за чума сред неврологичните заболявания, причината за която се явява една смъртоносна отрова.” Доктор Х. Д. Робертц потвърждава, че “след като аспартамът за първи път се появи на пазара, сред пациентите с диабет започнаха да се появяват случаи на загуба на паметта и зрението, появи се неврологична симптоматика”. Докторите от Асоциацията на Американския Колеж на Лекарите признаха, че никога не са предполагали за възможните ефекти на аспартама. Те зададоха въпроса защо аспартамът не е забранен досега (фенилаланинът, съдържащ се в аспартама, променя прага на чувствителността, изтощава запасите на серотонина, което способства за развитието на маниакални депресии, пристъпи на паника, злост и насилие). В края на конференцията аз получих факс от Норвегия, в който молеха за доставянето на антидот за тази отрова. Там имаше много проблеми, свързани с употребата на аспартам. Тази отрова се използва в целия свят.
За щастие, при нас на конференцията присъстваха говорители и посланици от различни страни. Те се съгласиха да ни помогнат. Ние Ви молим за помощ. Разпространявайте тази статия и предупреждавайте всеки, когото познавате. Връщайте продуктите, съдържащи аспартам там, откъдето сте го взели. Приемете девиза: “НЕ НА АСПАРТАМА – СТИГА ОПИТИ!” Изпратете ни своята история. Аз се заклевам, че Монсанто, създателят на аспартама, знае, че веществото е отровно. Но те финансират American Association, American Dietetic Association Congress, Conference of the American College of Physicians. B New York Times от 15 ноември 1996 година излезе статия за това, че American Dietetic Association Congress е потвърдила продукцията, включена в хранителната промишленост и сега получава пари от нея пари. Именно за това те не могат да критикуват техните добавки и да говорят за връзките си с Монсанто.
Доколко всичко това е лошо? Ние посъветвахме една майка, чийто син приемаше “Nutra Sweet”, да престане да дава на детето си този препарат. Детето всеки ден имаше силни припадъци. Тази майка позвъни на лекуващия лекар, а той от своя страна позвъни на ADA, откъдето му казаха, че не трябва да се прекъсва приема на “Nutra Sweet”. Все още се опитваме да убедим тази майка, че припадъците са свързани с приема на аспартам. Ние всички видяхме, че след прекъсването на аспартама припадъците бяха прекратени. Ако сега детето умре, виновникът ще бъде известен. Ние се борим против това.
Известни са 92 симптома, които възникват при отравяне с аспартам. Повечето от тях се явяват неврологични, тъй като аспартамът поразява нервната система.
В топлите страни диетичните напитки са изключително широко разпространени. Служителите и жените ги пият през целия ден. Напомням, че при температура по-висока от 300С от аспартама се образува метанол. Не е удивително, че при всички тези хора се появяват симптоми идентични с тези, които възникват при отравяне с аспартам. Доктор Роберти твърди, че употребата на аспартам по време на бременност води до развитието на вродени дефекти в новороденото.
Доктор Люис Елсас, педиатър и професор по генетика, от университета в Емори, доказа, че фенилаланинът се натрупва в структурите на главния мозък и предизвиква умствена умора. По лабораторни данни при животните се развиват тумор в мозъка, при което фенилаланинът се превръща в ДХА, фактор за растеж на тумора в мозъка. Когато доктор Асписто чете лекция за аспартама, един от лекарите в аудиторията, неврохирург, каза: “Когато ние изследвахме отстранения тумор на мозъка, открихме в него високо съдържание на аспартам.”
“Stevia” – това не е хранителна добавка, която помага за метаболизиране на захарите и за която се казва, че е идеална за диабетици. Тя е одобрена от FDA, но FDA е постъпила незаконно, тъй като има лоялно отношение към Монсанто.
Ако на етикета е написано “БЕЗ ЗАХАР” – даже не се замисляйте над това, в този продукт има аспартам (или някои от другите подобни подсладители - захарин и дори по-вредния цикламат - бел.ред). Сенатор Ховард Хеценбаум написа закон, в който се казва колко опасен е аспартамът и информира жените имащи деца и бременните. По този законопроект се планира независимо проучване на проблемите съществуващи в обществото (измененията в химическата структура на мозъка, припадъците, неврологичните симптоми). Това начинание ще бъде загуба за търговците на наркотици и химикали, които позволяват свободното съществуване на болестите и смъртта в непросветеното общество.
След конференцията на Американския Колеж на Лекарите ние се надяваме на подкрепа от страна на световните лидери.
Моля Ви, помогнете ни. Съществуват много хора, които трябва да бъдат предупредени за опасността.

[1] FDA – Food and Drug Administration - (Управление по контрола и качеството на лекарствените и козметични средства. Министерство на образованието и социалните служби на САЩ ) – бел. авт.
[2] Монсанто – създателят на аспартама – бел. пр. (вижте материала Милиони срещу Монсанто - бел. ред)
[3] Склероза – патологично уплътняване и втвърдяване на тъкани или органи вследствие на разрастване на съединителна тъкан. Множествена склероза – хронично прогресиращо заболяване, протичащо с ремисии и характеризиращо се с наличност на разпръснати в главния и най-вече в гръбначния мозък (предимно в бялото вещество) на многобройни склеротични плаки – бел. пр.
[4] Системен еритематоден лупус (вълчанка) – заболяване, при което се получават разнородни язвени и деструктивни процеси по лицето, наподобяващи обезобразяване след ухапване от вълк – бел. пр.
[5] Допамин – един от медиаторите в синапсите на невроните, чрез който нервния импулс се предава от един неврон в друг, намира се в нервните влакна – бел. пр.

Бети Мартини (Betty Мartini)
Women’s Cancer Resource Center Laurie Moser,
Assistant Director 1815 East 41st Street,
Suit C Minneapolis,
MN 55407-3425 1-800-980-8544 или 612-729-049.
Прегледай цялата тема във форума, има доста данни включително и за съдебни дела в Германия срещу прилагането на аспартам! http://www.xnetbg.co...opic,129.0.html#12 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 13 октомври 2008 - 17:02

Интервюто мина перфект :D
освен това направихме демонстрация с тежести в залата и с кръгова тренировка в гората :chinese:

Док да каже, кога ще го излъчват :chinese:


П.П. за вегетарианците имах намерение да кажа, че доста често го карат прекалено много само на "Сила на Духа" ... както и да е де - те да се сещат, какво съм пропуснал :P

#13 rockydog

rockydog
 • Дао
 • 316 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:кик-бокс ММА

Публикувано: 14 октомври 2008 - 08:55

Снощи с жената добарахме една бабичка на пазара която продаваше яйца и разни треволяци не на сергия а отстрани.
Жената ни продаде яйцата супер евтино, купихме и коприва.
Скоро не бях се наяждал така вкусно. Наведе ме на мисълта че на 2 крачки от нея бяха сергиите с всеизвестните вече безвкусни домати и прочие стероидни продукти. Въпреки това хората се тълпяха там а не на двете обърнати щайги върху които продаваше бабата. Хората имат нужда да погледнат просто градус встрани за да се хранят с натурални полезни и чисти храни.
Бих искал да подканя всички да подкрепят все по-малкото хора които произвеждат истинска храна по най-изгодния за взс начин: купувайте и яжте истинска храна :yin-yang:

Това мнение е редактирано от rockydog: 14 октомври 2008 - 08:55

The fight is all!!!

#14 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 14 октомври 2008 - 09:45

И аз казах нещо подобно на журналистката - хората да си ходят да си купуват хубава храна от село :)

#15 Master

Master

  Dart Ruffian

 • Dark Side
 • 2566 мнения
 • Skype: masterkkvn :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Самоотбрана с интелект

Публикувано: 14 октомври 2008 - 11:12

В момента това, което си расте естествено го продават с надута цена и ЕКО етикет. А другото какво е, май никой не се замисля :)
П.П. Така се получи, че го изтървах, ще бъда благодарен на всеки, който предостави запис на предаването, предполагам не само аз.
П.П.П. Значи не съм го изпуснал, е още по-добре :)

Това мнение е редактирано от Master: 14 октомври 2008 - 11:24

НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАААЙ!!!

#16 Thai_

Thai_
 • Гости

Публикувано: 14 октомври 2008 - 11:15

В момента това, което си расте естествено го продават с надута цена и ЕКО етикет. А другото какво е, май никой не се замисля :)
П.П. Така се получи, че го изтървах, ще бъда благодарен на всеки, който предостави запис на предаването, предполагам не само аз.

Е, ти пък :)
вчера снимахме, репортерката каза "тази или другата събота"

останалото е от Док :)

#17 rockydog

rockydog
 • Дао
 • 316 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:кик-бокс ММА

Публикувано: 14 октомври 2008 - 13:03

И аз казах нещо подобно на журналистката - хората да си ходят да си купуват хубава храна от село :)

факт в че няма нужда да ходят до село, може да подпомогнат възрастните хора и същевременно да хапнат истинска храна.
The fight is all!!!

#18 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 14 октомври 2008 - 18:32

Интервюто мина перфект :D
освен това направихме демонстрация с тежести в залата и с кръгова тренировка в гората :chinese:

Док да каже, кога ще го излъчват :chinese:
П.П. за вегетарианците имах намерение да кажа, че доста често го карат прекалено много само на "Сила на Духа" ... както и да е де - те да се сещат, какво съм пропуснал :P


Съжалявам, че не можах да дойда лично, но имах ангажименти :pardon: Още не съм гледал заснетия материал и монтажа, но ще се излъчи в събота 18.10.2008 г. от 13.30 ч. в предаването "Силата на Духа"; рубрика "Тяло и дух" по телевизия VTV ("Виж Това е Важно") www.vtv.bg (с повторения в 23.00 ч. същия ден и после през седмицата; виж в програмата). Дискусията ще продължи тук естествено! :up:

#19 pv

pv

  информационен затъмнител

 • Милиционер
 • 1661 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Неизвестно
 • БИ:Free stick fighting, DBMA

Публикувано: 14 октомври 2008 - 22:46

Тъй като тази телевизия не се предоставя от кабелният оператор , който ползвам , то се надявам някой благоверен человек да го запише и качи някъде в нета :)#20 Проф

Проф
 • Дао
 • 437 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:у-шу

Публикувано: 15 октомври 2008 - 09:15

Тъй като тази телевизия не се предоставя от кабелният оператор , който ползвам , то се надявам някой благоверен человек да го запише и качи някъде в нета :)

Кейбъл тел я предостравят около 60-то копче :up: Виж някой приятел и т.н.
Отиди на сайта и виж логото на тв-то
ВТФ http://www.vtv.bg/video/video_10.html :confused:

Това мнение е редактирано от Проф: 15 октомври 2008 - 09:17

Лаик
"нищо не знае, все акъл дава!"
Някой виждал ли е "Ката артистик"?
"Не бойся нож, а бойся "вилки" - один "удар", четыре дылки)))))"
TУК