Към съдържанието


Снимка

За контакта на Нейгунчо с карате или посещение на езотеричен в залата


 • Please log in to reply
В темата има 306 мнения

#1 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 01 септември 2009 - 09:16

Преди известно време,някъде през пролетта,поканих любимия на всички ни Нейгун да участва в тренировка по карате.Идеята беше да покаже как заниманията с медитация,езотерични практики и факти в комбинация със сфинктерни техники и вегетарианство оказват положително влияние върху уменията му в БИ.Гарантирах му приятелско и културно отношение,т.е. че никой няма да се опитва да го пребие.След известно време Димчо,това е светското му име,ни удостои с високоенергийното си присъствие :) Впечатленията ми от него са следните-пълно отсъствие на познания за това как се поемат,нанасят и блокират удари,никаква физическа подготовка, и въпреки 15 годишните му занимания с различни бойни изкуства/според него/, момчето хабер си няма за какво става въпрос.С две думи-ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК!Трениращите бяха предупредени и го пазеха,реално в един здрав бой не би оцелял и две секунди :) Повод да пусна тази тема е разговор на Нейгун с няколко потребители на Даото,в който им е обяснявал как хората ми не били отворени към неща,различни от наученото от тях и как лесно им отклонявал ударите и те го гледали странно.Може наистина да са го гледали така,подобен екземпляр не се среща всеки ден!Нейгун,помолих модераторите да ти махнат бана,и те каня да подискутираме какво точно си искал да кажеш.В разговора може да споделят впечатления и други потребители на Даото,които присъстваха на въпросната тренировка.Понеже винаги съм бил умерено деликатен с теб,мисля ,че сега е момента да си кажем нещата право в очите! :)

Това мнение е редактирано от толерантния: 01 септември 2009 - 09:43


#2 North

North

  Злобар

 • Идващи Отвъд
 • 545 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Някъде в пространството
 • БИ:300 метра спринт.. ама напит!

Публикувано: 01 септември 2009 - 09:42

Малко се зачудих дали да си дам мнението след като никой не ми го е искал но.. Да видим какво ще излезе. Ако тази тема ми беше първото впечатление за теб - никога не бих дошъл да тренирам при теб. Причината е, че слизаш на ниво на което не би трябвало да си в очите на евентуалните ти ученици, клиенти или както предпочиташ да ги наричаш.
По-добре мъртъв пич отколкото жив педал!

#3 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 01 септември 2009 - 09:54

Пуснах темата за да говоря с Нейгун,наистина твоето мнение ни най-малко не ме интересува!В случая става дума за нещо различно,а не за впечатлението което създавам в теб или в някой друг.Понеже намекваш нещо за клиенти,хората които тренират при мен са ми предимно приятели,а дали съм ги научил на нещо,това не твоя работа,по-точно не си ти човека който ще ме оценява :)

#4 Мак Сим

Мак Сим

  ПРОГРЕСОР

 • Бабаит
 • 1528 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Гладбах на Нирс
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 01 септември 2009 - 10:25

...

Ами ся между двата поста :
Весо си е пич, Норт, тебе не те познавам, но предполагам, че не си "лош"....

...

Що въобще дискутираме "ЛудУмораНяма"?

Това мнение е редактирано от Мак Сим: 01 септември 2009 - 12:14


#5 North

North

  Злобар

 • Идващи Отвъд
 • 545 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Някъде в пространството
 • БИ:300 метра спринт.. ама напит!

Публикувано: 01 септември 2009 - 11:18

Респект :thank_you2:
По-добре мъртъв пич отколкото жив педал!

#6 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 01 септември 2009 - 13:34

Що въобще дискутираме "ЛудУмораНяма"?

Прав си! :) За съжаление лудия няма умора само когато дрънка врели -некипели,а иначе когато трябва да направи 10/десет/ лицеви опори се набира като глист на буца...както и да е ,като се замисля,в началото на учебната година имам по-важни дела от това да се занимавам с разни нещастници :) Поздрави!

#7 Станислав

Станислав
 • Дао
 • 1115 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Велико Търново
 • Предишен прякор: stanislav

Публикувано: 01 септември 2009 - 15:57

Повод да пусна тази тема е разговор на Нейгун с няколко потребители на Даото,в който им е обяснявал как хората ми не били отворени към неща,различни от наученото от тях и как лесно им отклонявал ударите и те го гледали странно.


Аз мисля следното - всеки, който би взел човек като Нейгун насериозно, си заслужава да бъде заблуден. И друго - трябвало е да се заснеме клипче и да се пусне тук. От това по-ясно - здраве :).

#8 Bersek_

Bersek_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 16:09

Аз мисля следното - всеки, който би взел човек като Нейгун насериозно, си заслужава да бъде заблуден. И друго - трябвало е да се заснеме клипче и да се пусне тук. От това по-ясно - здраве :).

Всъщност по време на гореспоменатия разговор с потребители от Даото, самият Нейгун предложи да се заснеме негов спаринг с един от присъстващите потребители и да се пусне във форума, за да се види всъщност за какво иде реч.
Въпросният потребител обещава, че ако такъв спаринг се документира - обезателно ще бъде видян от широката общественост на Даобг, за да бъде "реабилитиран" Нейгун (той точно така се изрази).

#9 Neigun_

Neigun_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 16:17

(във връзка с коментара на Норд - нивото на което се слиза с публикуването на тази тема (по начина по който е конструирана , изразни средства)... според мен ниско - поне под моето, единия вариант можеше да бъде пълен игнор.
Все пак реших да пиша.

Аз не смятам, че дойдох в залата на Веско да показвам постижения по енергийни практики, още повече вероятно бойно тяхно приложение. (не смятам, че съм споменавал дори косвено тук във форума претенции, че имам точно бойни енергийни умения за поразяване на цели от разстояние)това което твърдя и с което имам личен опит, е ефективното прилагане на енергийна техника срещу мен (от практикуващ санди мурти)

Това, че съм започнал да тренирам Джиит-Кун-До през 1990 (преди PV), не значи, че всичките тези повече от 19 години съм водил интензивни тренировки за състезания по 3-4 часа на ден. Това не ми е професия - не се бия за пари и не съм инструктор по бойни изкуства (въпреки, че вероятно можело вече да бъда в поне 1-2 стила, ако е представлявало приоритет за мен - така се случи, че някои приоритети се промениха преди години при мен, и са по важни от това дали някой ще взема на подбив моите "бойни умения" - или предполагаемото "отсъствие на такива")
Когато тренирах интензивно (случвало се е даже в 2 школи да ходя - по няколко пъти седмично), спаринга там се играеше без ръкавици и протектори и не помня някой да се е оплаквал от мене, че не го пазя достатъчно или че съм го "изт*шачил" - за което бяха тръгнали слухове. И когато тренирах спаринг, не си спомням да е бил ограничен от каквито и да е било правилници и ограничения, това, че някой изключва удари които "не са по правилник" може да означава че при реална ситуация могат...просто да влезат! Една от концепциите за боя (използвана във винг чун) е да се бие там където има пролука в защитата и да се използва всяка такава възможност(поне доколкото аз съм го разбрал) - това е по-различно от игра за точки.

моите впечатления от трениращи при Веско - затваряне в рамните на познатото - съответно всичко нетрадиционно може да СРИВА системата (или в немалка степен неутрализира) - примерно техники за разбиване на гарда - едната ръка блокира, втората убира гарда, и първата нанася удар в откритото пространтво - този ефект се търси съзнателно, а не че спаринг-парньора нещо веднъж леко се е разсеял и техника е влязла. Когато играех спаринг с трениращи при Веско - това нееднократно се случваше - даже ми стана малко забавно. Техники за разбиване на гарда и управление на противника може да се използват в различни стилове, примерно Винг-чун, Ба-гуа, Тай-чи - съответно има и специални упражнения за това - лепкави ръце, бутащи ръце , като и контролиращ крачен маньовър и стопиране с коляно и крак - блокове и удари с крак под кръста и коляното - Веско специално забрани използването им от мен в неговата зала - а това ми е един от често използваните подходи.
Друго нещо, което беше коментирано беше моя гард, нещо, от което не се притеснявам особено, че не е боксов или вдигнат високо както съм виждал в при спаринг на трениращи киокушинкай-карате.
В Айкидо, примерно, не смятам, че на гарда се разчита особено за неутрализиране на атаките чрез поемане (за поемането с глава да не говоря). Според мен концепцията за избягване от линията на атака е просто друго ниво и това може реално да се използва при спаринг, а не само при кихон. (както и при работа с оръжия)

Според мен нормално се справях в спаринга с кафяв колан трениращ при Веско, правил съм спаринг и с инструктор по шотокан, с подготовка за състезания - естествено по-подготвен от мен, но поне не смятам, че бях размазан за секунди, както дали не се правеше опит да се внуши, вероятно поради обида, от Веско.

Честно казано, не си се занимава да се обяснявам много в тази връзка и особено не ме вълнува( и да говоря за себе си). Но все пак става дума според мен и за някои принципни въпроси, които може да имат предвид трениращите карате, както и други стилове, където работата по правилник е по-разпространена според мен (обикновенно). Примерно верижни стрелящи пръсти във винг-чун смятам, че са много мощна техника, ако някой никога не е тренирал защита от нея - това е уязвимост. (или верижни Слънчеви удари)
Моля все пак ако някой ще участва в тази дискусия, да е по същество с конкретни и практически тези и идеи от опит, вместо "колко е смешен/забавен Нейгун" (това не ме вълнува особено) :chinese:

Поздрави!

п.п.
Искам да кажа също така че не смятам че се присмивам с гледната си точка на каратисти или на трениращи конкретно при Веско, не помня и да съм се присмивал или подигравал по техен адрес и на последната среща на форумци в Борисовата градина, на която се обсъждаха някои неща, смятам че човек трябва да си държи на думата и да може да застава зад думите си , а ако е сбъркал - да може да се коригира. Но все пак в различните стилове понякога има съществена разлика относно нещата, на които се акцентира и в това няма нищо лошо, има различни хора и многообразието от няколко стотин стила по бойни изкуства не е случайно. На мен за сегашния ми етап тренировки по айкидо и тай-чи-чуан по ми допадат, а там общата физическа подготовка, поне в България не е основен акцент. А има школи в които на това се обръща съществено значение, така беше и на тренировките по Джиит-кун-до в школата на Сифу Любомир Йорданов, при който тренирах във Плевен - много сериозен акцент на физическа подготовка.
Не смятам че това е най-съществения признак, по който трябва да се сравняват стиловете , а и практикуващите.

Това мнение е редактирано от Neigun: 01 септември 2009 - 18:14


#10 Мак Сим

Мак Сим

  ПРОГРЕСОР

 • Бабаит
 • 1528 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Гладбах на Нирс
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 01 септември 2009 - 17:09

това което твърдя и с което имам личен опит, е ефективното прилагане на енергийна техника срещу мен (от практикуващ санди мурти)

Дай и аз да го пробвам тоя :kuku:

И когато тренирах спаринг, не си спомням да е бил ограничен от каквито и да е било правилници и ограничения, това, че някой изключва удари които "не са по правилник" може да означава че при реална ситуация могат...просто да влезат! Една от концепциите за боя (използвана във винг чун) е да се бие там където има пролука в защитата и да се използва всяка такава възможност(поне доколкото аз съм го разбрал) - това е по-различно от игра за точки.

Ай де де, аз ти предложих спаринг без ограничения...Отказа...Защо?

Примерно верижни стрелящи пръсти във винг-чун смятам, че са много мощна техника, ако някой никога не е тренирал защита от нея - това е уязвимост. (или верижни Слънчеви удари)
Моля все пак ако някой ще участва в тази дискусия, да е по същество с конкретни и практически тези и идеи от опит, вместо "колко е смешен/забавен Нейгун" (това не ме вълнува особено) :chinese:

Поздрави!

Ами ако все пак решиш да докажеш обратното или тези техники - все още важи предложението ми :wink:

#11 милилотобоби_

милилотобоби_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 17:17

Когато тренирах интензивно (случвало се е даже в 2 школи да ходя - по няколко пъти седмично),Вероятно не е добър примера, но в момента тренирам по 6 дни в седмицата, по 1 път на ден и не смятам този режим за интензивен.

спаринга там се играеше без ръкавици и протектори и не помня някой да се е оплаквал от мене, че не го пазя достатъчно или че съм го "изт*шачил" - за което бяха тръгнали слухове. И когато тренирах спаринг, не си спомням да е бил ограничен от каквито и да е било правилници и ограничения, това, че някой изключва удари които "не са по правилник" може да означава че при реална ситуация могат...просто да влезат! Една от концепциите за боя (използвана във винг чун) е да се бие там където има пролука в защитата и да се използва всяка такава възможност(поне доколкото аз съм го разбрал) - това е по-различно от игра за точки.


Протекторите и правилата не се създават, за да пречат на участниците в спаринга, а за да ги предпазват от безсмислени травми. Моля те да ми обясниш как точно си представяш примерно аз да играя спаринг без протектори, да рискувам да ме обезобразят, при положение, че съм търговец и на сутринта трябва да се появя пред клиенти. Направи разлика между спаринг и реална ситуация. Спаринга е учебна ситуация, и като във всяка една учебна ситуация се поставя задача с определени условия, която има за цел да те накара да стигнеш до определени изводи. Съответно целта е по-скоро учене и затвърждаване на умения, т.е. самоусъвършенстване, а не състезание. Точно ти, като човек, който претендира да се занимава с нещо повече от бой и да търси духовното развитие чрез БИ, би трябвало да си наясно с това.

За гарда в Айкидо - не съм съгласна с това, което казваш. Ако искаш ще се обоснова.

#12 Neigun_

Neigun_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 17:33

Дай и аз да го пробвам тоя

не съм упълномощен. Но разбрах, че г-н Германов познава някои от тях, на мен би ми било интересно да наблюдавам, в случай че се организира подобна среща. Смятам, че общо взето в школи по киокушинкай карате сериозно се тренира, в това число и за състезания, и може много ясно да се види ефективността.


Моля те да ми обясниш как точно си представяш примерно аз да играя спаринг без протектори, да рискувам да ме обезобразят, при положение, че съм търговец и на сутринта трябва да се появя пред клиенти. Направи разлика между спаринг и реална ситуация.


Когато се тренира сериозно, в това число и със спаринг, според мен трябва да се полагат специални усилия да се избягват трами, които може да имат сериозни последствия за здравето и не само (и за бизнес визията:)
Поне аз тогава с боксови ръкавици се чувствах малко неудобно, но пък и нямах идея да ти бъркам в гърлото с пръсти :P
Може да пробвам с някои по-малки и по-удобни за работа с длан и захвати.

За гарда в Айкидо - не съм съгласна с това, което казваш. Ако искаш ще се обоснова.

Добре:)
Аз нямам предвид че той е излишен, по скоро "динамичната сфера" е акцента.

#13 Мак Сим

Мак Сим

  ПРОГРЕСОР

 • Бабаит
 • 1528 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Гладбах на Нирс
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 01 септември 2009 - 17:52

не съм упълномощен. Но разбрах, че г-н Германов познава някои от тях, на мен би ми било интересно да наблюдавам, в случай че се организира подобна среща. Смятам, че общо взето в школи по киокушинкай карате сериозно се тренира, в това число и за състезания, и може много ясно да се види ефективността.

Мхм...Ок, аз така или ианче ще ги пробвам без да съм киокушинкаец :D
резулата ще ти го кажат те :chinese:
а пък да не забравиш - като решиш да покажеш умения...помни за поканата :D

#14 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 01 септември 2009 - 18:26

(
моите впечатления от трениращи при Веско - затваряне в рамните на познатото ... Когато играех спаринг с трениращи при Веско - това нееднократно се случваше - даже ми стана малко забавно.

Според мен нормално се справях в спаринга с кафяв колан трениращ при Веско, правил съм спаринг и с инструктор по шотокан, с подготовка за състезания - естествено по-подготвен от мен, но поне не смятам, че бях размазан за секунди, както дали не се правеше опит да се внуши, вероятно поради обида, от Веско.

Бла-бла-бла...Излиза че разкрепостения,отворен към всичко Нейгунчо се е позабавлявал с дървените каратеки :) Още веднъж повтарям,че бях предупредил момчетата да го пазят,което сега отчитам като грешка.Имаше няколко човека,които му бяха чели глупостите в Даото и горяха от желание да го понаритат,но се съобразиха с изискванията ми.Тренировката ни беше съобразена с предстоящото участие на състезание и лагер по киокушин,затова се отиграваха комбинации с ръце и крака в тялото и главата,лоукик,както и свободен спаринг включващ тези техники.Достъпно за човек, който има елементарни познания,но не и за смотаняк като Нейгун.Нито можеше да удари като хората с ръка/китките му се кривяха,а заедно с тях и лицето му/,нито да нанесе удар с крак-успя да изрита трима души в слабините,вместо в корема.Опита някакви ритници в коленете,което категорично му забраних,тъй като от невежество току- виж счупил нечий крак и тогава щеше да се наложи да му потроша всички кокали по нежното телце...да не говорим че лапаше мавашитата без да може изобщо да реагира,само че хората ми го пазеха и ги спираха,за разлика от спаринга с Боби,която си му го вкара както си трябва.Тъй като имаше намеци,че се бием ограничено,в някакви тесни рамки,искам да попитам след като ти,Нейгун,не можеш да покриеш тези елементарни изисквания,смяташ ли че можеш да направиш нещо по-сложно?Май че Норд е прав,в разговора си с теб се поставям в ситуацията на този,който настъпва рядко л..но и рискувам да ме опръска.Защо не дойдеш пак на някоя тренировка?Този път не ти гарантирам приятелско и културно отношение :invalid:

#15 Neigun_

Neigun_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 19:03

Май че Норд е прав


прав поради друга причина - бил си обиден и си търсил начин да си го върнеш - дали това беше най-подходящия начин, нека отсъди Историята :yin-yang:

Личните чувства са пречка не само в бойните изкуства. Не си спомням да съм се заканвал публично на когото и да е тука във форума. Предполагам, че някои хора вече са си направили изводи за теб също. Освен да бъде професионалист, има значение какъв е характера на човека, и неговите отношения към другите.

Ако ми е било забавно, причината беше примерно че една и съща комбинация (конкретно касаеща неутрализирането на гарда и контратака) влезе неедин път. Това не значи че каратеките са дървени. Според мен, ако човек вижда, че нещо влиза е подходящо да се внесе корекция. Подобна техника има в Багуа - Доктора може би би дал повече подробности за това, може и в отделна тема. Но беше нещо, което конкретно забелязах и не смятам, че техниката е влизала, щото са ме пазeли да не "ми се случи нещо".
По времe на спaрингите на тренировката не помня някой да ми е вкарал маваши, мисля че имаше случаи дори на захват на крака, някои избягват използването на тази техника като донякъде рискова - избягване от линията на атака( плюс блокиране), захват и удар или хвърляне, Бобито смятам че културно съм я пускал в тези случаи, а след мавашито, което беше влезнало, крака беше хванат и удар уракен от близка дистанция беше маркиран без бойно изпълнение. (но срещата с Боряна нямам намерение отново да я обсъждам , смятам че и за двамата беше ценна.) Не изключвам да предаваш някои ситуации леко афектирано с цел да ме злепоставиш - което мисля че не ти прави чест.

Ако темата цели отмъщение за нещо, въобще не виждам смисъл да участвам, една от причините да участвам беше да се подходи прагматично и конкретно. Според мен е ценно да може човек като наблюдател обективно да изследва една или друга ситуация, абстрахирайки се от лични чувства и мнения.

Това мнение е редактирано от Neigun: 01 септември 2009 - 19:25


#16 Станислав

Станислав
 • Дао
 • 1115 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Велико Търново
 • Предишен прякор: stanislav

Публикувано: 01 септември 2009 - 19:41

Нейгун каква категория е?

#17 Neigun_

Neigun_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 19:46

Нейгун каква категория е?

около 70 кг съм

#18 Master

Master

  Dart Ruffian

 • Dark Side
 • 2566 мнения
 • Skype: masterkkvn :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Самоотбрана с интелект

Публикувано: 01 септември 2009 - 19:49

Нейгуня е тренирал JKD в Плевен. Сещам се за още един от там, дето вдигаше баба си и носеше шило. Има и други прилики :tooth:
НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАААЙ!!!

#19 фенка

фенка

  хищник от нов вид

 • Дао
 • 925 мнения
 • Пол:Женски
 • От:Пловдив
 • БИ:бой с пазарска чанта

Публикувано: 01 септември 2009 - 19:49

около 70 кг съм

На ръст?
Фенка на Ники!
И сме по-красиви и сме по-добри!

#20 Neigun_

Neigun_
 • Гости

Публикувано: 01 септември 2009 - 19:51

На ръст?

около 175 см. (скромен малък тип :chinese: )