Към съдържанието


- - - - -

Анавар/Anavar


 • Please log in to reply
В темата има 17 мнения

#1 manhoef_

manhoef_
 • Гости

Публикувано: 13 декември 2009 - 11:59

Анавар има слаби андрогенни свойства и за това обикновено се употребява в комбинация с друг препарат.
Този медикамент е в обръщение от 1964. Любим медикамент на жените. За повечето от консуматорите няма противопоказания, най-много леко окосмяване или промяна на тембъра на гласа при жените. Не ароматизира и не потиска присъщото на тялото хормонално производство. Не е токсичен. Сравнително безопасен медикамент, имащ добро влияние върху протеиновия анаболизъм. Много е популярен при пауърлифтърите, тъй като осигурява голям прираст на сила. Пауърлифтърите го предпочитат защото този препарат им позволява да останат в същата теглова категория с драстично увеличение на силата.
Във високи дози той е също и силно анаболен. Обаче при тези дозировки и противопоказанията се усилват. Предпочитан е от хиляди жени и мъже, използващи го просто защото работи добре и рядко дава някакви странични ефекти. Взема се за повишаване мускулната сила и повишаване твърдостта на мускулите. Не задържа вода и повишава теглото. Не ароматизира дори при високи дози. Това го прави идеален за използващите стероиди, които са капризни към андрогенните действия и гинекомастията. Поради тези си качества е предпочитан от много атлети в период на изчистване. Използва се също и при цикли за покачване на мускулната маса, но комбиниран със силни андрогени като Тестостерона и Метандростенолона. При мъже дозата е от 10-30 мг дневно, жените обикновенно започват с 2.5 мг като могат постепенно да увеличат до 10 мг.. Препарат се взима след хранене като дневната доза се разделя на няколко приема. Състезателите употребяват Анавар обикновено в последните два месеца преди състезанието.

Здравейте!
Искам да попитам някой взимал ли е Анавар или поне дали познава някой който е взимал. Искам да видя мненията на хора, които са употребявали този продукт. И най-вече искам да попитам дали ще действа при страйкъри.
Благодаря предварително, да сте живи и здрави :)

#2 shootfighter_

shootfighter_
 • Гости

Публикувано: 13 декември 2009 - 14:29

Анаварът е един от препаратите,от които съм най-доволен. Mалки количества xandrolone spa(2,5mg)значително подобриха качествата ми в борбата и бокса.Нещо интересно за Анавара е,че българския отбор по щанги са мислели,че взимат Анавар и са се чистели от Анавар,но ги хванаха с Метандростенолон или Дианабол,заради личните облаги на дилъра им,които за да спечели 5-6 хил.лева е давал Дианабол/Метандростенолон и го е представял като Анавар.

#3 manhoef_

manhoef_
 • Гости

Публикувано: 13 декември 2009 - 15:12

А можете ли да ми дадете информация за цените, фирми, които гарантират качество, или места, от където мога да си купя Анавар, места на които има малка вероятност да ми пробутат нещо друго или в по-лошия случай - менте
Със здраве :)

#4 Banner_

Banner_
 • Гости

Публикувано: 13 декември 2009 - 23:34

Ако може някой с опит да каже след спирането остава ли натрупаната мускулна маса?! Колко време се прави цикъла, след това чисти ли се с нещо след като е малко токсичен?

#5 puma_ss

puma_ss
 • Дао
 • 31 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:mma

Публикувано: 14 декември 2009 - 00:21

Анаварът е един от препаратите,от които съм най-доволен. Mалки количества xandrolone spa(2,5mg)значително подобриха качествата ми в борбата и бокса.Нещо интересно за Анавара е,че българския отбор по щанги са мислели,че взимат Анавар и са се чистели от Анавар,но ги хванаха с Метандростенолон или Дианабол,заради личните облаги на дилъра им,които за да спечели 5-6 хил.лева е давал Дианабол/Метандростенолон и го е представял като Анавар.

Колега с какво точно ти помогна анавара в бокса и борбата ,че не разбрах нещо надъхваш се повече или ? мисля че няма ефект ако си зимал само това и защо същност го зимаш бокс и борба се правят с много тренировки и много пот тогава има ефект анават ти препоръвам с соматотропин така може да докачиш нещо.

#6 AIRBORNE_

AIRBORNE_
 • Гости

Публикувано: 14 декември 2009 - 14:45

Не питаш мен, но ще ти кажа:
ако гониш категория, повишава силата, а в същото време не вдървява... същото може да се каже и за в-рола, въпреки че него го дават по-хард..
а че, без тренировки не става - това го знае всяко хлапе :)

#7 shootfighter_

shootfighter_
 • Гости

Публикувано: 14 декември 2009 - 16:55

Колега с какво точно ти помогна анавара в бокса и борбата ,че не разбрах нещо надъхваш се повече или ? мисля че няма ефект ако си зимал само това и защо същност го зимаш бокс и борба се правят с много тренировки и много пот тогава има ефект анават ти препоръвам с соматотропин така може да докачиш нещо.


Колега,това че анавара ми подобри психическото състояние,повиши агресията и самочувствствието беше по-малкото,което направи за мен.Силата беше,това което ми трябваше.Ти не се ли надъхваш преди тренировка или мислиш,че всички сме като Федор?Добре е че ми препоръчваш соматотропин ама 'што не ми станеш спонсор за един курс,знаеш че под определена доза е безполезен.Аа и инсулин да ми вземеш.Братле,аз ти казвам,че съм доволен ти като мислиш,че не съм вече имаме спор на тема доволен ли съм АЗ от анавара или не съм!

#8 spower_

spower_
 • Гости

Публикувано: 27 септември 2010 - 15:04

Преди 2 лета направих цикъл с анавар и стромба, в комбинация с диета и трениравка за релеф и мога да кажа, че ми задържа силата, доста добре се напомпвах и издържах на интензивните тренировки. Ако имаш въпроси относно този вид "добавки" може да питаш спокойно, пробвал съм почти всичко налично ;)
Успех!

#9 Мак Сим

Мак Сим

  ПРОГРЕСОР

 • Бабаит
 • 1528 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Гладбах на Нирс
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 28 септември 2010 - 11:00

Въпрос! "Анавар" е лекарство, за какви болежки го изписват? Разбира се че се използват страничните му ефекти, но какво е реалното му предназначение? И по повод горното изказване, според мен един от основните рискове е това че няма как да знаем към каква реакция и заболяване сме предразположени точно ние! Тоест, вярвам че едва ли има и два процента от непрофесионалистите(независимо от дисциплината) които да си правят медицински тестове и изследвания! По лесно е на някой разбирач с достатъчно убедителност, който знае по темата всичко ( но всъщност не повече от 60%)да се доверим, така ли? Точно липсващите 40% от това което се казва (не се казват или не се знаят) са рискови! Търговийката е важна все пак. :smashfreak:

Отговор - оксандролона е един от първите анаболни стериоиди.АС са производни на тестостерона, лабораторния им синтез е с бил с цел именно повишаване СПОРТНИ РЕЗУЛТАТИ, като се намали андрогенното им действие.
АС се предписват след тежки операции, кахексия след ракови зяаболявания, при проблеми в растежа...
Дано ти е станало ясно, че не се излпозват страничните му ефекти - те са пренебрежимо малко в нормална доза, а се изплозва ОСНОВНОТО МУ ДЕЙСТВИЕ !
Оксандролона е може би най-нетоксичния орален стероид, практически е нетоксичен за черния дроб.
В една доста сериозна таблица за действието на АС, в която се отчитат + и - от приема, е на второ място след оскиметолона(един от най-силните АС въобще) и то точно заради действието си в ниски дози и почти никакви странични ефекти и токсичност.

p.s.
Не е лошо следващия път преди да напишеш нещо, да се поосведомиш за материята - иначе ставаш като многото чули-недочули нещо или робуващи на повтаряни от лаици заблуди.

p.p.s.
Нека никой не разбира поста ми като пропаганда на стероидите - аз съм може би най-отявления им противник...Смятам, че са последното средство, което някой трениращ трябва да изплозва!
Но съм и на мнение, че непознаването на действието им, на страничните им ефекти, на начина им на прием, на съпътстващата и последстващата терапия за намаляване на негативите от приема, е също толко опасно колкото и неконтролируемия и необоснован прием!

Това мнение е редактирано от Мак Сим: 28 септември 2010 - 11:04


#10 katana_

katana_
 • Гости

Публикувано: 28 септември 2010 - 12:15

като цяло стероидите са лекарствени средства ,които сами по себе си не лекуват нищо-те се използват за възстановяване след операции,след тежки фрактури,за повишаване на белтъчния синтез,при недостатъчна секреция на тестостерон..има много случаи при които е нужно да бъдат използвани стероиди като лекарствени средства..
да,използвани неразумно,или в грешна комбинация,или в големи дози са опасни..затова не трябва да се взима нещо кото "якия пич от фитнеса ми каза"

#11 Мак Сим

Мак Сим

  ПРОГРЕСОР

 • Бабаит
 • 1528 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Гладбах на Нирс
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 29 септември 2010 - 12:24

анавар - видео

Уважавам знанията ти, благодяря че този път беше умерен в обръщението си към мен. Можеше и да е по лошо! :) А на опаковката пише ли че е за спортисти? Питам наистина, не е заяждане. А за това което си учил, свързано ли е с темата тук? И накрая, аз не съм искал да обясняваш тук или на мен нещо. По скоро се надявах чуството ти за отговорност да побутна. Поздрави!

На опаковките обикновено не пише нищо.Легално стероиди се призвеждат на много малко места в света и пазара им е силно специчифчен...На едновремешните български пишеше всичко в листовката, но понеже допинга е забранен пишеше медицинкси показания и дози и странични ефекти.
Това, което съм учил е свързано с доста теми :wink:
А чувство за отговорност нямам - пречи ми на заяжданията ;D

анавар - видео

Това мнение е редактирано от Мак Сим: 29 септември 2010 - 12:29


#12 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 29 септември 2010 - 12:32

А на Деката пишеше, че се прилага при бъбречна недостатъчност. Анаболите са лекарства, като всички други. Съответно дозите им са в листовката като за такива. Специално за Деката пише по една инжекция месечно. А всички знаят, че никой не слага така. :pleasantry:
Аз за това винаги давам за пример аспирина. Ако се пие според листовката, е ОК, но ако вземеш дози превишаващи 100 кратно предписаната, изхода може и да е летален. Защото със строидите се практикува основно така.
Анавар не съм пробвал, но имах познати, които го ползваха преди състезание, да не качват кила, а да държат силата.
По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)

#13 Dobrudzhanski_

Dobrudzhanski_
 • Гости

Публикувано: 29 септември 2010 - 12:57

Анаварът е предпочитан от бойците стероид - качва сила, а масата малко и най-хубавата за мен част - добре се отразява на всякакви хронични контузии. Седмица след началото на приема дори и дългогодишни травми по опорно-двигателния апарат поотшумяха. Говоря от личен опит! Още нещо - имам висше по Стокознание(ако това ме прави компетентен да се изказвам, не е медицинско образование, ама пак има хранене вътре :)).
Що се отнася до качване на сила без излишна маса фаворитът на запад е Болденон, не Анавар. Впечатленията ми са от тонове прочетена информация по въпроса, не съм ползвал Болденон.
А Мак Сим, който трябва го знае кой е, немалко съфорумци, включително и аз, са му благодарни за информацията и опита, който споделя.

#14 Мак Сим

Мак Сим

  ПРОГРЕСОР

 • Бабаит
 • 1528 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Гладбах на Нирс
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 29 септември 2010 - 13:17

Що се отнася до качване на сила без излишна маса фаворитът на запад е Болденон, не Анавар. Впечатленията ми са от тонове прочетена информация по въпроса, не съм ползвал Болденон.

Болденон в БГ има на Flour Medico Laboratories - те май са му от първите производители.
По мнение на употребили го - уникално многофункционален стероид, действаш в ниска доза, действащ във висока доза.Увеличава броя еритроцитите.

болденон -видео


Equipoise (Boldenone Undeclynate) was created as an attempt to produce an injectable version of Dianabol. To do this, scientists simply added an ester (the very slow releasing Undeclynate ester) to the same steran nucleus they created out of testosterone to create Dianabol. This means they simply added a double bond between carbon atoms 1 and 2, and in this case, estrified it. This 1-2 double bond dramatically slows the rate of conversion to estrogen.So what does this mean to us, in the real world? For starters, Eq, because of that simple modification is only going to convert to estrogen (aromatize) at about half the rate of Testosterone. (1) Although it rates as highly as Testosterone in terms of anabolic effects, but it’s only half as androgenic. However, in the real world, not too many users report the kind of weight gain on Eq as they do with testosterone, although strength gains seem to be very similar. This is probably why Eq has a well deserved reputation as a hardening agent, and a good cutting drug, but not really as a bulking drug. When it’s used in a bulking cycle, it’s primarily used to aid in appetite stimulation, which is a property of this drug that has been experienced by many athletes- myself included.

The aforementioned double bond is also responsible for Boldenone being somewhat resistant to the 5-Alpha-reductase enzyme. (2)(3) This enzyme is responsible for converting Testosterone into Dihydrotestosterone (DHT), and in this case only converts a small amount of Boldenone into Dihydroboldenone (DHB, I suppose?), which is actually a very potent androgen in it’s own right (7x as anabolic as testosterone)(4). However, to reiterate, only a small amount of Eq is converted to DHB, thus making it not much of a it’s really of no concern.

For some reason, Eq is usually compared with Deca Durabolin, and the only real comparison is that gains with the two are very similar, with perhaps the edge in strength going to Eq, and the edge in weight gain going to Deca Durabolin. In terms of actual action in the body, Eq doesn’t act much like Deca. In fact, Deca is a progestin and a 19-nor derived steroid whereas Eq is much more closely related to testosterone (being only one double bond different). Still, it’s very uncommon to see both of them in the same cycle, although there’s no real reason to avoid using the two together.

Most likely due to it’s long ester, most athletes and bodybuilders who have used Eq typically report something of a slow and constant buildup of quality muscle, rather than quick, watery gains. Typically, people use this compound for at least 10 weeks of a cycle, and 12 is often preferred as the weight and strength gains often come very slowly from EQ.

Lately, much shorter estered versions of Boldenone have become available from several underground labs. Since the ester takes up a good deal of “space” in actual oil, the real advantage to this is that there will be a more rapid build up of strength and weight, and less of a waiting period to see results. Boldenone Propionate and Boldenone without an ester (typically referred to as “BNE”) are both available, and I’ve experimented with the latter and found it to actually be very comparable to Masteron in the sense of gaining hardness and strength without much if any water or weight gain.

Equipoise is usually injected at a dose of between 400 and 600 mgs every week, but more than that would seem to not produce any additional benefits according to most experienced users.

Eq, just as with almost any anabolic steroids, will cause suppression of your endogenous hormones, such as endogenous LH, FSH, and testosterone. Typically, as exogenous androgen levels rise, endogenous (natural) levels fall. This is why Eq is almost never used alone, and some form of injectable testosterone is the most common addition to a cycle where Eq is being used.

For the last few decades, steroid users have enjoyed the fact that Eq is both widely available and relatively inexpensive. Most underground labs offer their own version of Equipoise for around $50-75 for a 10cc bottle dosed at 200-300mgs/ml.

A very cheap “starter cycle” of Eq and testosterone is currently very popular and I would wager that unless something severe happens to either the price or availability of EQ, it’s going to be a cornerstone of both beginners and advanced users for decades more.

#15 Dobrudzhanski_

Dobrudzhanski_
 • Гости

Публикувано: 29 септември 2010 - 13:22

По мнение на употребили го - уникално многофункционален стероид, действаш в ниска доза, действащ във висока доза.Увеличава броя еритроцитите.

Затова говоря като казах, че е предпочитан на Запад в ММА средите, но темата нали е за Анавар, та да не стане офтопик :)

#16 Dobrudzhanski_

Dobrudzhanski_
 • Гости

Публикувано: 30 септември 2010 - 11:24

Относно Анавара - аз съм "за" употребата му в сравнение с повечето останали! В България анаболните стероиди са изключително достъпни и въпросът за повечето "надъхани" момчета е не "дали", а "кога" и "какво" ще вземат. По-спокоен съм, ако знам, че някой трениращ "прохожда" с Анавар, отколкото с "един много добър цикъл, който ми даде Гошо - Културиста от кварталния фитнес", обикновено нещо с "тестостеронче и още нещо", а това "още нещо" е дълъг като ръката ми списък със стероиди. Не можеш да кажеш на някой "не ползвай стероиди" - няма да проработи, ще отиде ще пита някой друг и ТИ ще си отчасти виновен, защото те е считал за капацитет, допитал се е ПЪРВО до теб и си му обърнал гръб! Затова е по-добре да кажеш "ок, не ти препоръчвам да използваш стероиди, но ако все пак на твоя отговорност решиш да го правиш, по-добре би било да пробваш с нещо по-леко" или "ще те запозная с един човек, с който можете да си поговорите по темата и тогава да решиш"(аз съм лаик, имам познати, чиито познания в сферата са далеч по-обширни от моите и могат да дадат обосновано мнение). В този случай най-неработещото решение би било да му кажеш "прочети листовката и виж дали пише, че е за спортисти"...

* Подчертавам, че съм твърдо против употребата на стероиди от непрофесионалисти и хора без здравословни проблеми, на които са предписани от лекари-специалисти!

#17 ivailogenov19

ivailogenov19

  Нов участник

 • Изпитателен Срок
 • 1 мнения
 • БИ:Бушидо

Публикувано: 13 октомври 2014 - 19:12

Аз съм правил предсъстезателен цикъл с Анавар, но бях включил и други неща, като л-карнетин, аминокиселини и други хранителни добавки. Бях почнал да качвам обаче много мускулна маса и го спрях, за да не повлияе на подвижността ми. Треньора ми е давал анавар  и на други състезатели, но за кратко време. Чувал съм, че го използват повече в бодибилдинга и че е по-безобиден препарат от останалите стероиди.#18 skiman

skiman

  кибик

 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Стрелба с фунийки

Публикувано: 03 ноември 2014 - 17:01

Бе щом си почнал да качваш "много" мускулна маса, не ще да е само анавар вътре.secret.gif

В момента да намериш чист и оригинален Анавар на Бг пазар е равносилно да спечелиш от тото-то. Над 90% е фалшив. Обикновен метан, с надпис анавар отгоре, продаван на цена х4. 

И точно в бодибилдинга хич не е разпространен, точно защото от него не се качва маса. А там се гони предимно това. Анавар и Винстрол се взимат  преди състезание, за да се задържи силата и мускула при диетите, които правят. 

През другото време се пият и бият баш от ония "вредните" препарати. smile2.gif


По-добре як и тъп, отколкото само тъп:-)