Към съдържанието


Ани Салич - Тора, санди мурти


 • Please log in to reply
В темата има 556 мнения

#41 Давид_

Давид_
 • Гости

Публикувано: 15 януари 2010 - 16:21

Сега вече отиваш в друга материя.Можеби е време да се обърнем към комисията по вероизповеданията :D .
Мой близък човек вярваше в доброто в позитивното мислене и в това че ако вярва ще се излекува.Но не стана така.И той беше такъв духовит човек.Сега как искаш да вярвам във феи и духове.
И древните не са се лекували със зомбиране а със БИЛКИ.
До преди време имах познат който си мислеше че Фродо и Гандалф са съществували в миналото.Добре че баща му е човек със силна чакра оформена в коравата мистична философия на МВР.


дори билките понякога имат своя плесбо ефект, феномен който използват и съвременните лекари, т.е. лекарство основано на голата вяра и силата на лекарите да убеждават пациента. а древните лечители повече са използвали психотропни билки, защото те са им помагали да бъдат убедителни. тези практики съществуват и днес има доста филми посветени на това, освен този който обсъждаме. естествено това помага на 75%. другите 25 са кофти късмет...

Това мнение е редактирано от Давид: 15 януари 2010 - 16:24


#42 FiRE

FiRE
 • Дао
 • 182 мнения
 • Skype: dsparcob :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Монтана\Велико Търново
 • БИ:Киокушинкай

Публикувано: 15 януари 2010 - 17:22

За силата на мисълта, ума, подсъзнанието има много материал, книги и филми. Ако искате по подробно да се запознаете изгледайте Тайната, или прочетете "Подсъзнанието може всичко" Джон Кехоу или идете в някоя книжарница Пингвините там би трябвало да има много и най различни.Не съм сигурен дали тая сила има нещо общо с Чи-то, но би трябвало. Или се запознайте с практиката на М. Норбеков :)

#43 Владимир Николов_

Владимир Николов_
 • Гости

Публикувано: 15 януари 2010 - 17:38

За да си използваш умствената сила, за да пребиеш някого, явно трябва да се биеш с някой, който се бие по същия начин. С други думи трябва и двамата да са безконтактни бойци за да стане схватката !
Оприличавам ситуацията с тези индонезийци и насилствените, брутални и лоши спортове с тази - защо белите мечки не ядат пингвини. Просто няма как да попаднат на едно място, да се срещнат, ама ако се срещнат ... :sorry:

#44 Давид_

Давид_
 • Гости

Публикувано: 15 януари 2010 - 18:47

попитали дяволът какви оржия използва срещу хората, за да извършва злините си. той отговорил просто:
"аз имам само едно оръжие и това е съмнението. ако видя някой да върви по правилния път аз му изпращам съмнението в главата и той вианги крива по някоя пътека, по която не след дълго се пребива."

#45 pachkata

pachkata

  Преебан

 • Дао
 • 128 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Sofia
 • БИ:зидария

Публикувано: 15 януари 2010 - 18:52

дори билките понякога имат своя плесбо ефект, феномен който използват и съвременните лекари, т.е. лекарство основано на голата вяра и силата на лекарите да убеждават пациента. а древните лечители повече са използвали психотропни билки, защото те са им помагали да бъдат убедителни. тези практики съществуват и днес има доста филми посветени на това, освен този който обсъждаме. естествено това помага на 75%. другите 25 са кофти късмет...


Какви фимлми бе...?Какви проценти..?Какъв лош късмет...?Къде отиде силата на духа...,къде отиде феномена?
Сега започна да разчиташ на математика това само по себеси трябва да те обеди в това за което аз пиша.

Лоргус:"да чета анонимни миши говна"


#46 Banner_

Banner_
 • Гости

Публикувано: 15 януари 2010 - 20:50

За мен това е смешна работа! Поне на този етап. Ще повярвам когато ми застане някой такъв да видим дали няма да го уцеля :ninja:
Ще е хубаво това да е истина но дали...
Няма да е лошо да чуем мнението и на автора на филма като свидетел, надявам се обективен такъв.

#47 Hirisuto_

Hirisuto_
 • Гости

Публикувано: 16 януари 2010 - 01:02

Колко време обществото се смя на тезата, че има четвърдо измерение, достатъчно ни беше, че знаеме, че има само 3 Д, но се доказа, че четвъртото измерение е времето. Ехографът, видеозонът, дори те вече са 4 Д, а скоро и киното.


Ако си беше направила труда да попрочетеш повече какво са писали големите учени глави ( и то написано в днешни времена ), щеше да откриеш следното: Живеем в триизмерен свят! За четвърто измерение МОЖЕ да се приеме, че е времето.
Разтълкувай си думичката "може".
След това вземи един предмет, например кутия. Измери и височината, ширината и височината. Така. Айде след това се опитай да и измериш времето ... Надявам се след опита да проумееш за какво става дума. :)

По отношение на търговската измама "четириизмерен ехограф/видеозон" Качена снимка, която в днешно време успешно процъфтява благодарение на невежеството на масите, въпреки, че са учили физика в училище мога само да ги порицая, защото това вече е остаряла техника. От две години във Варна има"петизмерен видеозон" :sarcastic_hand: - просто хората са мноооого напред в еволюцията на тяхната си действителност. Качена снимка

Един пияница от махалата навремето в Бургас почти всяка вечер си изяждаше чашата. Правече го срещу една ракия бас хващам, че не е и чувал за остров Бали.А стъкло съм ял още 5 годишен, не е въпрос на психика, а на здрави зъби и нормално преглъщане.


Потвърждавам, аз също и то неведнъж. По едно време даже беше някаква своеобразна мода сред хлапетата в махалата, като начинаещите започваха със стъкла от счупени волфрамови крушки. Че стъклото се разтапя в стомаха е всеизвестен факт. :taunt:


По отношение на филма.
Както е казала една мъдра глава: " - Повече от китайците на този свят са само балъците*!!! "

* - да не се бърка с балийците. :tooth:

#48 WhiteBelt_

WhiteBelt_
 • Гости

Публикувано: 16 януари 2010 - 11:40

:chinese: Някой може ли да ми каже защо в имената на много БИ има ки, чи: айКИдо, тай ЧИ и тн да не изброявам. Реалността е енергия, независимо дали го осъзнавате : ) Дори във всяка читава книга за карате се говори за ки. Останалото е бездуховен мма.

Това мнение е редактирано от WhiteBelt: 16 януари 2010 - 11:49


#49 Горбачов

Горбачов

  Мистър Кондиция

 • Дао
 • 309 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Кызылорда
 • БИ:СУБАКС

Публикувано: 16 януари 2010 - 12:00

Прав си, има ки, чи - Муай КиТай! КИк Бокс, КИрате, КИокушин, класиЧИска борба...

Това мнение е редактирано от Горбачов: 16 януари 2010 - 12:03

In this world, there are only two kinds of dogs. There are stray dogs and tamed dogs. In exchange for freedom, stray dogs wander in the rain and eat the food called "insecurity". Or tamed dogs who are chained by a collar and eat the food called "slavery". Which one are you?

#50 Владимир Николов_

Владимир Николов_
 • Гости

Публикувано: 16 януари 2010 - 12:42

Работата с духовизма в бойните спортове, ми напомня на един случай в България. Не мога да се сетя за кое точно бойно изкуство беше айкидо или винг чун, но човека го е тренирал години наред(около 5), но прекъснал. И когато го попитали защо, той им отговарял "не се чувствам достатъчно духовно извисен за да практикувам айкидо(примерно). Духът ми не е готов". Този човек трябва да гледа документалния филм на Ани Салич, току виж намерил истината.

#51 aikizk

aikizk
 • Дао
 • 132 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:айкидо

Публикувано: 16 януари 2010 - 16:53

Здравейте приятели.
Занимавам се с айкидо от 1992г и мисля,че разбирам съвсем мъничко от Ки.Точно,за това преди една година ми беше много интересно да наблюдавам тренировка по санди-мурти в Асеновград.Там едно момиче и две момчета проведоха едночасово занимание по време на което показаха защита от атаки,така както ги видяхме във филма и различните клипове.След заниманието имахме възможността присъствуващите да им зададем въпроси.Тогава ги попитахме дали някой от другите в залата може да ги нападне и да почуства върху себе си техните умения.Отговора беше,че това е опасно за хора,които не се занимават със санди-мурти.Тъй като аз съм попадал много пъти в тяхната ситуация им обясних,че при мене,ако дойде човек и иска да се увери във възможностите на айкидо не бих го спрял.Разбира се всеки си носи риска от своите постъпки,поведение и желания.Въпреки това не можахме да ги убедим.Тогава разбрахме,че за да действат тези сили и енергия трябва нападението да е с истинско намерение да те нарани.И понеже стана въпрос,че такива намерения има при животните,то предложихме един приятел,който се занимава с обучение на кучета да дойде с едно от тях и да да го пусне да атакува.Отговора беше,че животното може да пострада сериозно.Тъй като в Япония съм участвувал в подобни практики,които не се определят като бойно изкуство ги попитах,дали това което видяхме е такова или е друга форма на дихателна практика или медитация.Получих много смесен отговор и за това моля,който се занимава със санди-мурти да ми обясни.
Бъдете здрави.

#52 Visokiq_

Visokiq_
 • Гости

Публикувано: 16 януари 2010 - 17:06

Отговора беше,че това е опасно за хора,които не се занимават със санди-мурти.


Мен ако питаш, е опасно за хората, които се занимават със санди мурти. Трябва да се пазят хората с крехко психическо здраве. :) То един средностатистически махленски бияч ще размаже безконтактните бойци, да не говорим за някой, който сериозно тренира БИ. Направо хората ме изумяват понякога, честно. :)

#53 PNM

PNM
 • Дао
 • 61 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Шинкиокушин

Публикувано: 16 януари 2010 - 18:18

Добре де,това като се явява БИ,нали освен защита,трябва да има и атака?Разбрахме за силната според тях защита,ама атаката в тези "неописуеми" движения с ръце,мятания и гърчене по земята и какво ли още не ли се изразява?

#54 Visokiq_

Visokiq_
 • Гости

Публикувано: 16 януари 2010 - 19:10

Добре де,това като се явява БИ,нали освен защита,трябва да има и атака?Разбрахме за силната според тях защита,ама атаката в тези "неописуеми" движения с ръце,мятания и гърчене по земята и какво ли още не ли се изразява?


Потенциалният опонент ще се отврати и ще се откаже. :)

Това мнение е редактирано от Visokiq: 16 януари 2010 - 19:11


#55 Invisible_kid_

Invisible_kid_
 • Гости

Публикувано: 16 януари 2010 - 23:42

Искам да призная нещо, но нали няма да ми се смеете?

В Коледната вечер на 24.12.09г. Дядо Коледа, докато ми подаряваше коледния подарък (чифт кънки и малка куийка със така жадуван зелен хайвер) ми сподели, че трябва да се преориентирам към занимания по Санди-Мурти, тъй като BJJ и Муай-тая вече са морално остарели и не отговарят на изискванията на съвременното общество, което трябва да бъде мирно, спокойно и най-вече Послушно !!!

#56 Давид_

Давид_
 • Гости

Публикувано: 17 януари 2010 - 11:02

Какви фимлми бе...?Какви проценти..?Какъв лош късмет...?Къде отиде силата на духа...,къде отиде феномена?
Сега започна да разчиташ на математика това само по себеси трябва да те обеди в това за което аз пиша.прав си. за да поеме човек, напълно съдбата си в свои ръце, трябва да престане да вярва в късмета и да изгони от себе си всяко съмнение

#57 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 17 януари 2010 - 12:58

:chinese: Някой може ли да ми каже защо в имената на много БИ има ки, чи: айКИдо, тай ЧИ и тн да не изброявам. Реалността е енергия, независимо дали го осъзнавате : ) Дори във всяка читава книга за карате се говори за ки. Останалото е бездуховен мма.


Пропуснал си Хап-Ки-До, Ци-Гун и Тай-Ки-Кен. Това за Тай-Дзи (Тай-Дзи-Цюан), което си дал е сгрешено като термин! Проблемът идва от неправилното транскрибиране на думата "Дзи" в английския като "Чи" или "Джи". Само че "Дзи" и "Чи" не са едно и също нещо и се пишат с различни йероглифи - в термина Тай-Дзи ("Великия Предел"; "Дзи" означава "Предел" или Тай-Дзи-Цюан е "Бокс на Великия Предел"), а от друга страна "Чи" означава "дихание", "вътрешна енергия" и т.н., свързано с вътрешната работа, медитациите и др., но това са съвсем различни понятия и често се бъркат от лаиците, както и термините "Дзин" и "Цзин" - първото е тренираната сила, а второто е същинска семенна енергия идваща от родителите (звучат по един и същ начин, но се пишат с различни йероглифи)! :chinese:

#58 pachkata

pachkata

  Преебан

 • Дао
 • 128 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Sofia
 • БИ:зидария

Публикувано: 17 януари 2010 - 20:20

прав си. за да поеме човек, напълно съдбата си в свои ръце, трябва да престане да вярва в късмета и да изгони от себе си всяко съмнение


:up:
Намерихме пресечна точица :)

Лоргус:"да чета анонимни миши говна"


#59 Логрус_

Логрус_
 • Гости

Публикувано: 18 януари 2010 - 11:18

попитали дяволът какви оръжия използва срещу хората, за да извършва злините си. той отговорил просто:
"аз имам само едно оръжие и това е съмнението. ако видя някой да върви по правилния път аз му изпращам съмнението в главата и той вианги крива по някоя пътека, по която не след дълго се пребива."

Аз пък хич не съм на това мнение. Съмнението е грях, който е оплюван от религиите, от диктаторите, от комунизма и консуматорската култура - всеки който иска да има власт и контрол над теб ти обяснява как НЕ ТРЯБВА да се съмняваш.
Освен това имам много ясна представа до къде води липсата на съмнение в собствените си постъпки, умения и знания.

Но не за това става въпрос в тази тема, нали?

#60 shootfighter_

shootfighter_
 • Гости

Публикувано: 18 януари 2010 - 15:17

Аз пък хич не съм на това мнение. Съмнението е грях, който е оплюван от религиите, от диктаторите, от комунизма и консуматорската култура - всеки който иска да има власт и контрол над теб ти обяснява как НЕ ТРЯБВА да се съмняваш.
Освен това имам много ясна представа до къде води липсата на съмнение в собствените си постъпки, умения и знания.

Но не за това става въпрос в тази тема, нали?


на Дявола оръжието е суетата!Всичко е суета.