Към съдържанието


Снимка
- - - - -

Мико Кунг Фу


 • Please log in to reply
В темата има 78 мнения

#21 адонис_

адонис_
 • Гости

Публикувано: 07 ноември 2011 - 20:28

важното е да има прогрес. Тъжно ми е да виждам как инструктори в залите за бойни изкуства повтарят едни и същи грешки години наред и тъпчат на едно място /нямам предвид конкретно Мико Кунг-Фу/. Както се казва: "СКЪП МИ Е ПЛАТОН, НО ПО-СКЪПА МИ Е ИСТИНАТА"! :shades: :shades:

Да много правилно! В тази връзка не си ли се замислял, че точно поради тези причини/да има прогрес и да не се тъпче на едно и също място- както се изразяваш/ се е стигнало до създаването на Мико Кунг- фу. Може да се позамислиш и в тази насока:)
Поздрави!

#22 kraigula

kraigula
 • Дао
 • 298 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Budo

Публикувано: 08 ноември 2011 - 12:02

Може ли да обясните каква е разликата, ако аз си направя примерно Радо Кунг- Фу, направя физическа подготовка със совалки на пистата и лицеви опори и се провъзглася за Гранд Майстор?

#23 Waldemar

Waldemar
 • Дао
 • 50 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София

Публикувано: 08 ноември 2011 - 14:05

Може ли да обясните каква е разликата, ако аз си направя примерно Радо Кунг- Фу, направя физическа подготовка със совалки на пистата и лицеви опори и се провъзглася за Гранд Майстор?


Разликата е, че Миленко Козлица е фактор в средите на БИ / ВЧ, а Радо... надали:)

#24 Teodor Totev_

Teodor Totev_
 • Гости

Публикувано: 08 ноември 2011 - 14:24

Може, защо да не може? Ако хората са доволни и за себе си чувстват, че правят нещо смислено - те ще продължат да ходят при Радо и да тренират неговото Радо Кунг Фу. Ако Радо е некадърен, то и хората му ще избягат от него, независимо какво тренира.
(Отделен въпрос е дали Радо иска да е гранд майстор. При нас например, не е възприет обичая да се покланяме, така че рискът от излишна церемониалност е намален значително.)

#25 jzlatkov_

jzlatkov_
 • Гости

Публикувано: 10 ноември 2011 - 10:45

Здравейте ! Информация за наше предстоящо мероприятие .

=======

"Зимен тренировъчен уикенд „Мико Кунг Фу и приятели"

Мико Кунг Фу клуб„Атлетик" кани всички членове наМико Кунг Фу клубове, Винг Чун клубове и симпатизанти да участват в тренировъчен уикенд на 3 и 4 декември 2011 г. в гр. Казанлък. Тренировките ще се водят от Жечко Жечков, ръководител на клуб „Атлетик" в гр. Казанлък.

Този тренировъчен уикенд ще отбележи 2 години оторганизирането на регулярни национални тренировъчни мероприятия. Поради проявения интерес към методиката на обучение и с цел популяризиране на МикоКунг Фу, мероприятието ще е под мотото „Мико Кунг Фу и приятели".

Тренировките ще са открити за всички желаещи иосвен членове на Мико Кунг Фу в тях могат да участват и всички Винг Чун практикуващи независимо от системата. Ще се постараем да не влизаме в излишниспорове.

Ще покажем нашето разбиране за провеждане на една структуриранатренировка с определени акценти в различните етапи от семинара.

Мероприятието е открито и за всички, които искатда израстнат кондиционно. Трениращи, приятели и симпатизанти на други бойниизкуства са добре дошли. Ще се радваме на техните мнения след провеждане намероприятието.

Повече информация и регистрация

покани са изпратени до:

Винг Чун Кунг Фу Клуб Казанлък НеделчоГеоргиев
Винг Чун Кунг Фу Клуб "БЕЙМО" София СтефанКунев
Винг Чун Кунг Фу Клуб Шампионите София Николай Печанов
Винг Чун Кунг Фу Клуб Плевен Емил Цветанов
Винг Чун Кунг Фу Клуб Плевен Юри Топчийски
Винг Чун Кунг Фу Клуб София Данчо Цолов
Винг Чун Кунг Фу Клуб София ПетърЖивков
Винг Чун Кунг Фу Клуб Стара Загора СтефанЕвтимов
Винг Чун Кунг Фу Клуб Велико Търново Светломир Калицов
Винг Чун Кунг Фу Клуб Ямбол Тончо Петров.

=============

Поздрави!

Това мнение е редактирано от jzlatkov: 10 ноември 2011 - 10:48


#26 kwasilev

kwasilev
 • Дао
 • 460 мнения

Публикувано: 10 ноември 2011 - 10:50

Докторе, за Платон и Истината добре, ама това си е неговата си, "Платоновата истина". Просто съществуват много и различни истини, както между другото, и много традиции. По тази причина и всеки който пише нещо ( включително и това, което аз пиша в момента), е отчасти вярно, и отчасти - не. Неизброим е броят на традициите в географски и исторически план. По тази причина и тоя текст, дето го написа в самото начало, за определена група хора може и да меродавен, и в същото време да не е ни най-малко авторитетен за много други общества.

Някъде преди година аз също питах за Мико Кунг фу, и Борил ми обясни с две думи. Лично моето мнение е, че всеки е свободен да изгражда и създава всякаква своя си система, и да и дава имена, каквито той реши. Дори и да не е някакъв именит експерт в определената област. А какво да говорим за Миленко Козлица, който безспорно е авторитет във Винг Чун. ( На прима виста спомени, съм чувал за Милан Просеница и Миленко Козлица поне в края на 80-те, като имате предвид, че аз не се занимавам с Винг Чун и не съм му някакъв запален изследовател...)

Същевременно, всеки е свободен да следва или не следва определена система. Свободен да мисли и взема решения, лично за себе си какво да предприеме. Свободен е да мисли, че прави нещо смислено, свободен е да се съмнява, че прави нещо смислено, свободен е да търси чужди мнения, че прави нещо смислено. Такава е човешката природа, двойнствена. :beer:

Teodor Totev пише, че ако хората са доволни и за себе си чувстват, че правят нещо смислено - те ще продължат да ходят при инструктора Х и да тренират неговото Х Кунг Фу. Ако Х е некадърен, то и хората му ще избягат от него, независимо какво тренира. ОК, въпрос. В една друга тема ( Без степени не тренирам), Толерантния разказа за едно детенце от детската градина със зелен пояс. Въпрос : родителите явно не са били доволни и не са чуствали, че правят нещо смислено. Затова и детето е престанало да посещава тренировките. Това прави ли Толерантния некадърен? Или как?
Поздрави,
Красимир Василев

#27 iordaniovkov_

iordaniovkov_
 • Гости

Публикувано: 10 ноември 2011 - 12:06

Teodor Totev пише, че ако хората са доволни и за себе си чувстват, че правят нещо смислено - те ще продължат да ходят при инструктора Х и да тренират неговото Х Кунг Фу. Ако Х е некадърен, то и хората му ще избягат от него, независимо какво тренира. ОК, въпрос. В една друга тема ( Без степени не тренирам), Толерантния разказа за едно детенце от детската градина със зелен пояс. Въпрос : родителите явно не са били доволни и не са чуствали, че правят нещо смислено. Затова и детето е престанало да посещава тренировките. Това прави ли Толерантния некадърен? Или как?

"хората му ще избягат от него" не е равносилно на "един или няколко души са избягали" :)
Всеки човек има различни очаквания от това, което тренира. Нещо повече, треньор, който един трениращ възприема като неподходящ(примерно прекалено леки/тежки тренировки), за друг може да е идеален и т.н. Трябва да разграничим три момента -

а) какъв е очакваният/обещаван резултат от тренировките при даден инструктор
б) резултатът получава ли се в действителност
в) трениращият има ли необходимите качества, за да получи нещо от тренировките

При Толерантния проблемът е бил по точка в): детето и родителите не са били подходящи за тренировки при него. Теодор, струва ми се, под "некадърен треньор" разбираше най-вече такъв, който не изпълнява условие б)- обещаният резултат не се получава при много на брой трениращи с адекватни качества и възможности.

Сега остава да изясним и защо беше зададен въпросът :pardon:

Това мнение е редактирано от iordaniovkov: 10 ноември 2011 - 12:08


#28 kwasilev

kwasilev
 • Дао
 • 460 мнения

Публикувано: 10 ноември 2011 - 14:05

Ами то и "очаквания резултат" и "обещания резултат" не са равносилни. Както и "резултатът получава ли се в действителност" не е равносилно, че при всички резултатът не се получава в действителност. Сам го казваш в третата точка, не коментирам дали има противоречие. :w000t:

При Толерантния дали е било проблем, дали не е било, негов ли е бил проблема, на детето или на родителите - също не коментирам. Дадох го просто като пример за паралакс. Че едно и също нещо от различни гледни точки може да изглежда различно. Вие прочетохте ли целия ми поустинг?

А колкото до изясняването защо беше зададен въпросът, Вие как мислите, защо беше зададен? :fishing:
Поздрави,
Красимир Василев

#29 iordaniovkov_

iordaniovkov_
 • Гости

Публикувано: 10 ноември 2011 - 14:52

Вие прочетохте ли целия ми поустинг?

Прочетох, но явно от един път не съм вдянал - не обърнах внимание на връзката между въпроса и "че едно и също нещо от различни гледни точки може да изглежда различно" :innoncent:

#30 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 11 ноември 2011 - 10:33

Въпрос : родителите явно не са били доволни и не са чуствали, че правят нещо смислено. Затова и детето е престанало да посещава тренировките. Това прави ли Толерантния некадърен? Или как?

Разбирам дълбокия философски смисъл на въпроса :),но предходната част ми прилича по-скоро на констатация,затова нека изясня-родителите не биха могли да са недоволни от работата ми или да знаят дали се прави нещо смислено,по простата причина,че детето им е идвало няколко пъти при мен и не са виждали нито как го тренирам,нито какъв е резултатът от това.Те просто бяха недоволни,че не признах "уменията" на сина им.Това е.Оттеглям се от дискусията :)

Това мнение е редактирано от толерантния: 11 ноември 2011 - 10:34


#31 kwasilev

kwasilev
 • Дао
 • 460 мнения

Публикувано: 11 ноември 2011 - 19:35

Вие наистина не четете обаче! :tooth: И си добавяте думички, и си мените смисъла сами, и си разбирате каквото ви се ще... Разбира се, че не биха били доволни, и чустващи, че правят нещо смислено, ако детето им не е оценено според техните виждания. Какъв е смисълът да го водят на тренировка, като нито то, нито те са доволни. Никъде обаче не съм писал за работата ти, нито пък, че родителите са виждали тренировките. И на тебе май лично трябва ти обяснявам, че съм на твоя страна в случая...

Въобще, по причина, че изключително много оспамихме темата, предлагам да се върнем на "Зимен тренировъчен уикенд „Мико Кунг Фу и приятели", 3 и 4 декември 2011 г. в гр. Казанлък. И да насочим разговора вече към Мико Кунг фу и текущите мероприятия. Примерно мене за ей така обща култура ме интересува, поддържат ли контакти практикуващите по Вонг Шун Люнг и Мико Кунг фу, другите направления Винг Чун които се развиват в България, те комуникират ли с Мико Кунг фу? Идват ли на ваши мероприятия, канят ли на техни?

Аз щото си падам по обмяната на опит и съм привърженик на периодичното общуване с хора, дето са "на едни вълни", та затова и питам. Каква е хавата в тая посока? :beer:
Поздрави,
Красимир Василев

#32 lyudmil32_

lyudmil32_
 • Гости

Публикувано: 12 ноември 2011 - 23:58

Вие наистина не четете обаче! :tooth: И си добавяте думички, и си мените смисъла сами, и си разбирате каквото ви се ще... Разбира се, че не биха били доволни, и чустващи, че правят нещо смислено, ако детето им не е оценено според техните виждания. Какъв е смисълът да го водят на тренировка, като нито то, нито те са доволни. Никъде обаче не съм писал за работата ти, нито пък, че родителите са виждали тренировките. И на тебе май лично трябва ти обяснявам, че съм на твоя страна в случая...

Въобще, по причина, че изключително много оспамихме темата, предлагам да се върнем на "Зимен тренировъчен уикенд „Мико Кунг Фу и приятели", 3 и 4 декември 2011 г. в гр. Казанлък. И да насочим разговора вече към Мико Кунг фу и текущите мероприятия. Примерно мене за ей така обща култура ме интересува, поддържат ли контакти практикуващите по Вонг Шун Люнг и Мико Кунг фу, другите направления Винг Чун които се развиват в България, те комуникират ли с Мико Кунг фу? Идват ли на ваши мероприятия, канят ли на техни?

Аз щото си падам по обмяната на опит и съм привърженик на периодичното общуване с хора, дето са "на едни вълни", та затова и питам. Каква е хавата в тая посока? :beer:


Не. Никой не комуникира с нас. Ние сме секта. Но дето се казва, когато станем повече, ще видим кои са обратните.
Сега, ако трябва да съм по-сериозен, отворени сме към всички и всеки. Комуникираме с всеки изявил желание да комуникира с нас, никой не сме отхвърлили. Обратно. Нас се опитват да ни отхвърлят и не желаят да ни признаят (ние пък като сме се затъжили от този факт). А от друга страна не търсим и признание от никой освен от треньорите си. Със здраве за всички и весело посрещане рожденият ден на Брус Лий този месец :birthday:

#33 адонис_

адонис_
 • Гости

Публикувано: 13 ноември 2011 - 14:26

предлагам да се върнем на "Зимен тренировъчен уикенд „Мико Кунг Фу и приятели", 3 и 4 декември 2011 г. в гр. Казанлък. И да насочим разговора вече към Мико Кунг фу и текущите мероприятия. Примерно мене за ей така обща култура ме интересува, поддържат ли контакти практикуващите по Вонг Шун Люнг и Мико Кунг фу, другите направления Винг Чун които се развиват в България, те комуникират ли с Мико Кунг фу? Идват ли на ваши мероприятия, канят ли на техни?

Аз щото си падам по обмяната на опит и съм привърженик на периодичното общуване с хора, дето са "на едни вълни", та затова и питам. Каква е хавата в тая посока? :beer:

Не веднъж сме пращали покани за мероприятията си на практикуващи от различни клубове и организации. За предстоящото мероприятие също са изпратени множество покани. Аз лично в частност, често съм канил много хора на наши мероприятия, който тренират на различни места и по различни направления но досега не са откликвали особено...а и на техни мероприятия не си спомням да са ме канили...чудя им се защо ли? :confused: ... явно и толкова са и заинтересовани и от това, което правят...или пък може би си крият разните им измислени тайни техники там- та да не им ги види някой и да им ги открадне :hysterical: ... или пък може би някакви сектсански истории там има при тях знам ли ги :sorry: В интерес на истината, който се занимава сериозно и има интерес да се развива ще откликне и ще дойде да потренираме и обменим опит, а за останалите...то си е за тях:) Та в общи линии за това което питаш- разбира се, че хора, котйо си падат по обмяната на опит и са привърженици на периодичното общуване с други трениращи са добре дошли :Bulgaria: Ще се радвам да потренираме заедно и да обменим опит :friends:
Поздрави!

#34 jzlatkov_

jzlatkov_
 • Гости

Публикувано: 13 ноември 2011 - 16:48

Въобще, по причина, че изключително много оспамихме темата, предлагам да се върнем на "Зимен тренировъчен уикенд „Мико Кунг Фу и приятели", 3 и 4 декември 2011 г. в гр. Казанлък. И да насочим разговора вече към Мико Кунг фу и текущите мероприятия. Примерно мене за ей така обща култура ме интересува, поддържат ли контакти практикуващите по Вонг Шун Люнг и Мико Кунг фу, другите направления Винг Чун които се развиват в България, те комуникират ли с Мико Кунг фу? Идват ли на ваши мероприятия, канят ли на техни?

Аз щото си падам по обмяната на опит и съм привърженик на периодичното общуване с хора, дето са "на едни вълни", та затова и питам. Каква е хавата в тая посока? :beer:Краси здрасти !


То това е тема за десертация , и е валидна за всички БИ ! Винаги си има разногласия в едно и също направление. Като цяло в ВЧ се комуникира на ниво познати и стари приятели . За общи мероприятия трудно .

Аз лично се радвам на всички които имат различни разбирания и е добре всяко направляние да има сериозни представители в БГ .Хората са различни и имат различна нужда .

Определено в МКФ искаме хора спортисти , имаме сериозен акцент на физическо минимално ниво. Опитваме се да работим методично - няма как хората да израстнат бързо .

/постоянно се стремим да израстнем в насока методика и експериментираме .Затова са и мероприятията с гостуваши треньори - да се види начин на мислене и трениране различен от нашия. /

Някои да не си помисли, че ей така сме се събрали и решили да правим ново БИ.

Просто нивото което Миленко постави като методическо израстване и преподаване на ВЧ + връзка с китайската традиция и физическо кондиционна съвременна методика е и причина начисто това да се казва МИКО КУНГ ФУ .

Едни упрекваха че това не е Винг Чун преди това решение . После същите ама защо няма Винг Чун в името .

Нека всички го преживеят и разберат че при нас умението е по важно от името на системата , от годините отделено време и човека е винаги пред системата ,тои е важния , а не на кое име се кланяме.Поздрави!

#35 адонис_

адонис_
 • Гости

Публикувано: 15 ноември 2011 - 14:39

Не. Никой не комуникира с нас. Ние сме секта. Но дето се казва, когато станем повече, ще видим кои са обратните.

Хех тук добре се пошегувал Людмил :sarcastic_hand: . Tова за сектите може и някъде другате но определено не и при нас. Разбира се, че сме отворено общество и сме открити за всички и всеки е добре дошъл при нас. Нямя скрито- покрито, само желание за тренировки и знания да има човек. Лично аз ще се радвам да потренираме и да се запознаем с нови хора. Та не се чудете :scratch_one-s_head: а правете регистрациите и се пускайте на тренировките. :sport_boxing2:
Поздрави!

#36 kwasilev

kwasilev
 • Дао
 • 460 мнения

Публикувано: 05 декември 2011 - 20:31

...Затова са и мероприятията с гостуваши треньори - да се види начин на мислене и трениране различен от нашия...


Безспорно, моженето да се слуша (и чува) чуждото мнение, да се анализира без преднамереност - това е показател за развитие. А обменът на опит и създаването на нови приятелства, винаги способства за разчупване на стереотипите и дава плодотворни резултати. Спор няма. :friends:

Как мина мероприятието в Казанлък, някакви коментари, фотки ?
Поздрави,
Красимир Василев

#37 jzlatkov_

jzlatkov_
 • Гости

Публикувано: 07 декември 2011 - 08:53

Здравейте ,
малко информация за проведеното мероприятие в гр.Казанлък , "Мико Кунг Фу и приятели" 3-4.12.2011 г. , с кратко видео .

http://www.miko-kung...011/12/3-4.html

Който даде обратна връзка за събитието ще съм му благодарен .

Поздрави !

#38 адонис_

адонис_
 • Гости

Публикувано: 10 декември 2011 - 22:20

Семинара беше страхотен. С нетърпение чакаме следващия.
Поздрави!

#39 Teodor Totev_

Teodor Totev_
 • Гости

Публикувано: 27 декември 2011 - 18:09

Ето един хубав клип:


#40 адонис_

адонис_
 • Гости

Публикувано: 10 януари 2012 - 12:02

Miko Kung Fu - Private lesson