Към съдържанието


- - - - -

Пенчак Силат - Setia Hati Terate


 • Please log in to reply
В темата има 10 мнения

#1 Ceco_sf_

Ceco_sf_
 • Гости

Публикувано: 02 ноември 2011 - 19:51

Скоро се очаква да стартират тренировки по Пенчак Силат - Setia Hati Terate с висококвалифициран и уважаван майстор от Белгия.

#2 Sinat

Sinat

  Гнусотник беснеещ

 • Дао
 • 275 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано: 03 ноември 2011 - 14:54

Здравей,

Ще можеш ли да дадеш повече подробности?

Поздрави!
"Смъртта понякога е милостиня,
Лелеян спътник, просена пощада..."

#3 Ceco_sf_

Ceco_sf_
 • Гости

Публикувано: 07 ноември 2011 - 22:06

Пенчак Силат

Пенчак Силат е бойна система, използваща различни части от тялото, за атака в комбинация с оръжие – най-често нож. Силат води началото си от Индонезия и Малайзия, където има повече от 200 различни стила, всеки един характерен с мястото си на възникване (гора, джунгла, крайбрежна местност) и влияние (китайско, индийско, арабско). Пенчак идва от джунглата и подготвя боеца за всяка възможна ситуация и противник. В пенчак Силат съществуват различни бойни позиции – от ниска до висока, наподобявайки различни животни като тигър, змия, орел, някой видове растения като лотус, както и местни божества. Позициите се наричат Куда, а съвкупността им – Лангка (подобно на Ката в Карате). Силат е различен от другите бойни изкуства заради големия арсенал подсечки и защити, комбинирани с контра-атака. Пенчак Силат има основна защитна позиция наречена „пасан”, която е доста отворена и кани атакуващия в своята изненадваща контра-атака. Гъвкавост и бързина контрират нападателя в най-уязвимите части от човешкото тяло. Боецът се подготвя първо да действа без оръжие и впоследствие да завърши атаката с нож, мачете, пръчка или гурки.
Самозащита

Стилът “Setia Hatti Terrate” на Силат е прктикуван от Silingwali партизаните в битките им срещу колонизаторите. Това ги е принудило да развият една ефикасна бойна система, базираща се само на бой с голи ръце и някои хладни оръжия, която да е достатъчно бърза и изненадваща, за да обори по-добре въоръжения с огнестрелни оръжия противник.
„La Mante Belge” усъвършенства бойната школа и доближава тренировъчната обстановка максимално близо до реалността. Това е голям фактор, защото, когато сме нападнати на улицата, трябва да се справим с първоначалния стрес, неудобни дрехи, хлъзгав терен и др. За това ние подготвяме нашите ученици да се справят в дори най-неблагоприятната ситуация.
Можете да придобиете бегла представа за бойната система: Като начало боецът трябва да се научи да повтаря инстинктивно и без мисъл ( по рефлекс) техниките на Силат. Точно такава е целта на Лангка, която учи на основните движения и техники – първоначално по-бавно, а впоследствие с голяма точност и бързина.
Следва отиграване на симулации на реално възможни и често случващи се ситуации и атаки на улицата. Разбира се, няма рецепта за реакция в дадена ситуация, тъй като на бойците влияят множество фактори, които е невъзномжно да се предвидят, но чрез това разиграване на варианти, боецът разширява своите очаквания и намалява шанса от изненада на улицата. В системата на Силат избягваме да отстъпваме назад и така не позволяваме на опонента да развие бойната си сила. Рядко използваме ритници над кръста, тъй като тогава излагаме на опастност от контра-атака слабините.
След като боецът усвои тази най-основна част от Бойната система, започва усъвършенстване на скорост на реакция, скорост на удар, точност и поразяване на най-чувствителните части от човешкото тяло, както и нервната система.
Основателят на академията има школи в много държави... скоро и България ще е една от тях!

Това мнение е редактирано от Ceco_sf: 07 ноември 2011 - 22:51


#4 Soulofwar_

Soulofwar_
 • Гости

Публикувано: 08 ноември 2011 - 11:17

Здравей ще те помоля да напишеш в темата когато има повече яснота кога точно и къде ще се првеждат тренировките

Благодаря предварително и лек ден#5 Ceco_sf_

Ceco_sf_
 • Гости

Публикувано: 23 февруари 2012 - 15:26

Заповядайте на уникалната демонстрация на индонезийското бойно изкуство "Пенсак Силат" с участието на известния майстор Жозе Мание от Белгия и Тай-чи с майстор Нело Мауро!
3 Март - събота
Начало: 14:30 ч.
Край: 16:30 ч.
16.30 ч. – коктейл
Вход - свободен
Място: BEST WESTERN PLUS City Hotel Sofia
6 Stara Planina Str., Sofia 1000, Bulgaria,
Всеки присъствал ще получи ПОДАРЪК – безплатна тренировка от именития майстор Жозе Мание!


#6 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 03 март 2012 - 22:27

Как мина демонстрацията?

#7 Ceco_sf_

Ceco_sf_
 • Гости

Публикувано: 06 март 2012 - 17:17

Много добре по мое мнение и мнение на познати и приятели! Ще се радвам и на посетилите от този сайт да споделят мнение. За момента нямаме интернет страница и затова ползваме услугите на Фейсбук, където е страницата на Pencak Silat Bulgaria, там можете да намерите повече инфо, събития и снимки:)

#8 shadowseeker_

shadowseeker_
 • Гости

Публикувано: 07 март 2012 - 15:09

Видео?

#9 Доктора_

Доктора_
 • Гости

Публикувано: 09 март 2012 - 10:18

Поздрави за премиерата на Пенчак-Силат в България! Крайно време беше тези стилове от Индонезия и Малайзия да се развиват и у нас; желая успех на начинанието! Качена снимка

#10 Ceco_sf_

Ceco_sf_
 • Гости

Публикувано: 22 март 2012 - 16:59

Благодаря на всички, които ни подкрепят! Ето и кратко видео от демонстрацията:

http://daobg.com/ind...&do=view&id=268

#11 bobygeorgiev

bobygeorgiev

  Нов участник

 • Изпитателен Срок
 • 2 мнения
 • БИ:karate

Публикувано: 24 февруари 2017 - 11:20

сега след няколко години-къде се тренира ???