Към съдържанието


- - - - -

Какво можете да ми кажете за чая


  • Please log in to reply
В темата има 4 мнения

#1 IvanZhechev_

IvanZhechev_
  • Гости

Публикувано: 30 ноември 2011 - 23:11

Сигурно повечето от нас са чували за невероятното действие на чая и какво прави той - да но се оказва проблем да намеря някаква информация за него ? Видове - действие всичко Моля обяснете ако някой знае или да ми даде източник да попрочета малко

#2 BatGojko_

BatGojko_
  • Гости

Публикувано: 01 декември 2011 - 11:10

Напиши "the benefits of tea" в google и ще получиш доста странички с информация. Не съм ги чел, но сигурно все някъде ще има нещо полезно. Ето първия пик от там: http://www.teamuse.c...cle_030501.html

#3 plamena_ivanova_

plamena_ivanova_
  • Гости

Публикувано: 03 ноември 2012 - 12:02

Има голямо значение в това какъв чай ще пиеш.
Аз пия само зелен чай и билков чай, помагат на организма ми и ми действат много добре. Препоръчвам ти вместо кафе да пиеш зелен или черен чай .

#4 Bloodwish

Bloodwish

    Howling Wolf

  • Дао
  • 300 мнения

Публикувано: 06 ноември 2012 - 12:23

ами при мен зеленият и черният чай не са в състояние да заместят кафето, общо взето само кафето е в състояние да ме събуди :) иначе, редовно пия чай от мента, едно на ръка, че ми харесва като вкус, действа добре на стомаха. освен това при кашлица пия един специфичен чай (не знам дали няма да се изтълкува като реклама ако му кажа името в темата?), който доста ми помага и ми облекчава мъките :)

#5 iordaniovkov_

iordaniovkov_
  • Гости

Публикувано: 06 ноември 2012 - 15:12

Изключвам билковите чайове, защото са най-различни. Чаят е растение, което расте в тропически климат. Растението е едно, но мястото на отглеждане и начинът на сушене са различни.

1. Видове чай:

а) според обработката:
- зелен - суши се по-бързо, заради това повечето вещества се запазват и се счита за по-полезен. Съдържа антиоксиданти, лекарите го предписват при някои здравословни проблеми, например с бъбреците. На мен лично вкусът му не ми харесва.
- черен - суши се повече и преминава през ферментация. Има по-силен тонизиращ ефект. Също е полезен, но не се препоръчва при проблеми със сърцето. Все пак е относително по-слаб от кафето.

б) според това къде са отгледани: Асам (Assam), Даржелинг (Darjeeling), Цейлон (Ceylon) и т.н.

в) има различни смеси (блендове) на чай с други растения. Най-известните са Ърл грей (Earl Grey) - черен чай с бергамот и други аромати, английска закуска (English Breakfast) и т.н.

2. Начини на приготвяне на чая

Зеленият чай често го пият чист, без нищо. На мен не ми харесва без захар, а и по принцип предпочитам черен чай. Някои хора използват мед за подсладител, но медът осезаемо променя вкуса на чая, и то не към хубаво. Аз лично не използвам и не препоръчвам. Към черния чай може да се добави мляко или лимон. Има някакви правила как и с какво се пият различните видове чай, но не съм запознат. На мен Ърл грей ми харесва чист или с лимон, английската закуска - всякак, чистият черен чай също всякак.

Има и по-засукани начини на приготвяне, с какви ли не билки и подправки. Примерно ако видиш в някое заведение хималайски чай - това е чай с джинджифил, канела, индийско орехче, канела, дафинов лист, карамфил и мляко - става просто чудесен.

Едит - за здравословните ефекти от чая:

Линдзи Лоън (кокаин) - около 7 години разлика:
http://www.bestviral.../images/627.jpg

Патрик Стюарт (чай) - 21 години разлика:
http://24.media.tumb...l77s1o1_500.jpg


Това мнение е редактирано от iordaniovkov: 06 ноември 2012 - 15:28