Към съдържанието


Дискусия за мечки


 • Please log in to reply
В темата има 51 мнения

#41 Bloodwish

Bloodwish

  Howling Wolf

 • Дао
 • 300 мнения

Публикувано: 11 януари 2012 - 09:51

Вярно е, че спрея не е най-сигурното решение на проблема, но със сигурност е най-евтиното :) И до колкото съм гледал по тв, като срещнеш мечка трябва да крещиш и ръкомахаш, за да изглеждаш по-голям и да се стресне.

#42 Логрус_

Логрус_
 • Гости

Публикувано: 11 януари 2012 - 17:28

Качена снимка
 • old_moon харесва това

#43 Енсифер

Енсифер
 • Дао
 • 177 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Кенджутсу, Средновековна Фехтовка

Публикувано: 12 март 2012 - 14:23

Моите уважения към тези ти достойнства,но при нападение от мечка едва ли ще ти свършат работа...Първо,мечката е много по-силна от всеки трениран човек-веднъж един цигански мечок ме докосна с лапата си на плажа в Дюни и усетих огромна тежест и сила,въпреки ,че според циганина той просто се закачал :)Второ,ако те нападне мечка,това ще е изненадващо,неочаквано нападение и едва ли ще имаш време да размахваш мечове...В книгата "Кръстоносци" на Сенкевич е описан лов на мечка с двуостра вила и тежка бойна брадва,но това е художествено описание,не се знае дали е възможно да се случи в действителност,макар че със сигурност е имало начини за убиване на мечки преди епохата на огнестрелните оръжия.


Ако юомня правилно, този разказ е базиран на исторически източници. Наистина е било практика да се подпира мечката с вила и да се сече с брадва. Аз ли,но бих предпочел меч, мо пък бих предпочел и да не се налага.... Но пък аз мога да си служа с меч. Определено не цвайхендер - това е ренесансово оръжие, не средновековно, пъро, и е за съвсем други цели, ловните мечове пък се отличават със специфична дръжка и по-широко при върха острие, и съответно различна употреба. Но вилата е добър вариант, първо, защото лесно можеш да се сдобиеш с такава, пък и евтино, в дадената ситуация е по-добър вариант от копието.

#44 Dobrudzhanski_

Dobrudzhanski_
 • Гости

Публикувано: 12 март 2012 - 18:31

3facepalm.jpg
 • harmonika харесва това

#45 Логрус_

Логрус_
 • Гости

Публикувано: 21 март 2012 - 13:13

Напоследък забелязвам, че потребителите на Даото са много напред с материала относно интернет жаргона и меметата :D
Което ми се струва много забавно :P

#46 Самбо

Самбо
 • Дао
 • 24 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:самбо, джудо

Публикувано: 21 март 2012 - 15:35

Ама ти сериозно ли си мислиш да тръгнеш с деца и копие?

Най-малкото ако не срешнещ мечка, може някое от хлапетата да се пореже на копието , ако реши че става за играчка, има спрейове за мечки по - големи са от човешките не стават за хора (т.е. стават но понеже активното вещество е в голяма концентрация може да причиниш средна телесна повреда), купи си два опаши ги на кръста и пей сърце.

Повечето нормални мечки изобщо няма да те закачат, ако вдигате достатъчно шум и не се приближавате към майка с малки.

Ето една дискусия относно избора на спрей

http://www.offroad-b...t=141328&page=2

#47 Teodor Totev_

Teodor Totev_
 • Гости

Публикувано: 21 март 2012 - 23:55

Чел съм, че лютивият спрей действа срещу мечки. Мечките имат обоняние, което е в пъти по-силно от това на кучетата, и спреят ги кара буквално да реват. Има специални спрейове срещу мечки. Вече колко действат, ще кажат оцелелите.

#48 hunt_

hunt_
 • Гости

Публикувано: 01 май 2012 - 15:27

Този Нож Самурайски меч Катана Toledo Imperial Albainox 31575 освен естетическа функция може да бъде полезен при самозащита от мечки, а и не само ...

#49 natureschild_

natureschild_
 • Гости

Публикувано: 08 юни 2012 - 21:08

Тъй като нямам в момента достатъчно време да прочета останалите мнения, ще ти дам аз един съвет набързо.

Мечката е изключително силно животно, предполагам това ти е пределно ясно. Колкото е силна, толкова е и бърза.
Ако си твърдо решен при краен случай да се защитаваш от мечка с хладно оръжие (наистина не те съветвам да го правиш) - прави опити без децата си. Не че ти препоръчвам и сам. Искам да ти кажа - не се занимавай с глупости. Ако преди някой друг век хората са успявали с копие и дузина ловни кучета, аз не мисля, че един излет с децата ти е подходящ момент за проба дали и ти ще успееш.

За да си сигурен, че ще оживееш, и най-вече - ще опазиш децата СИ ако попаднете в опасна ситуация с мечка, едно гладкоцевно ловно оръжие ще ти свърши работа. Аз ти препоръчвам ИЖ-27, руска надцевка. Нови са 400-600 лв., а може и много по-евтина да намериш. Човек може да се натъкне и на такива с рязани цеви, т.е на половина по-къси, което е добре при близка изненада (и лошо ако ти трябва за лов на мечки, което е незаконно). В едната цев трябва да имаш винаги едно бренеке - това ще я свали. Но зависи от бренекето. Виждал съм бренеке как се е смачкало като оловно топче от череп на глиган, а и такова, което е отваряло буквално кратери в тялото на 400 кг. глиган и е правело черепа му на пастет. Ако си навит на сигурно, т.е оръжие - има ловни форуми за това. Там биха могли да ти кажат кое бренеке е подходящо, т.е би свалило мечка при евентуална изненада.
Може да потърсиш и револвер от 40-ти калибър нагоре - също ще свали мечка.
Ловен полу-автомат с 8-10 куршума в пълнител, с болтов затвор от по-големите калибри също е прекрасна алтернатива.

А иначе няма и лоши да си се упражняваш и с мечове, копия и пр.

Успех и умната :))

#50 katana_

katana_
 • Гости

Публикувано: 10 юни 2012 - 18:01

ае вие сериозно ли ги пишете тия глупости или се забавлявате..нещо не мога да схвана-явно остарявам...пушки,полуавтомати,катани,револвери-алооооу...кви мечки ,кви пет лева ве...за убийство на мечка се лежи повече от убийство на човек,да не говорим за тва че мечка обикновения човек няма къде да срещне..а тук яко се дават съвети от трапери и нинджи..бааааси и рейнджърите майна
 • Bloodwish харесва това

#51 natureschild_

natureschild_
 • Гости

Публикувано: 11 юни 2012 - 18:13

алооооу...кви мечки ,кви пет лева ве...за убийство на мечка се лежи повече от убийство на човек

За убийство на мечка не се лежи повече от убийство на човек, междо другото. Няма да го пратят в панделата ако убие мечка, може да бутне някоя хилядарка глоба, ама ще е жив. Да, убиването на мечки е незаконно, още по-малко целенасоченият им лов. Но да речем се видиш на тясно с мечка....това, което първо ще си помислиш е, че ще лежиш в пандела ако е стреляш? :)

да не говорим за тва че мечка обикновения човек няма къде да срещне

Що да няма? Много хора срещат...и аз един път съм виждал на един къмпинг в Рила :). Не е толкоз трудно, зависи човек къде ходи, а и баба меца къде ходи също.

Препоръките за оръжие са ако човека е сигурен, че може да се натъкне на мечка /ако ходи по на високо/, че с катана и копие да се пробва...малко несериозна работа.

#52 katana_

katana_
 • Гости

Публикувано: 13 юни 2012 - 19:39

да бе и аз съм виждал,доста пъти но не ходя препасан с катана,копие ,44 калибър револвер ,двуцевка и ловен автомат..е излъгах де,ходя с пищов .45 но не заради мечките .'
а глобата не е голяма,един от собствениците на известен БГ винпром гръмна мечка,и глобата му беше само 70 000 лева,кво му плащаш ...да не говорим на колко хора би им стискало да направят каквото и да е срещу баба меца..така че ,който го е страх от мечки -не ходи в гората,или си купува спрей :)