Към съдържанието


Kaiser Soze

привет

  • Please log in to reply
В темата има 3 мнения

#1 Kaiser Soze_

Kaiser Soze_
  • Гости

Публикувано: 22 април 2012 - 01:20

Винаги съм уважавал източните БИ и съм искал да ги практикувам, но по една или друга причина това така и не стана. Така стана, че след като гледах Ip man наново се зароди тази идея в мен. За мен бойното изкуство учи на дисциплина и на първо място служи за самозащита в реални условия. Няма други причини по които бих искал да го практикувам. Спорт не съм практикувал по-сериозно освен махаленски футбол и фитнес през последните 3-4 години, но той е просто за поддържане на тонус според мен (културист никога не съм си поставял за цел да стана, че да се напомпам неконтролируемо) . Може би съм малко дърт (25) за БИ тепърва да почвам, но имам желанието да понауча поне основите и малко от малко да придобия гъвкавост на мускулите и ставите която отсъства при фитнеса.

Все още съм процес на търсене на подходящото за мен БИ, като напоследък изчитам много неща които до скоро не разбирах грам. Основното което искам е самозащита без оръжие срещу въоръжен или невъоръжен противник в реална ситуация или представители на различни бойни изкуства. Да има удари, да няма борба и прекалено дълго боричкане и граплинг. Тоест нещо широкоспектърно и универсално, което да не блести с кой знае какви акробатични изпълнения, но и да не бъде монотонно като бокса и вариациите му, които въпреки това изискват много заучаване, но са ми някак си еднообразни. Засега основните ми фаворити са някои видове карате, кунгфу и по-специално винг чун, разбира се, както и JKD. Ще се радвам ако някой ме насочи допълнително, защото нямам никаква представа кое е най-подходящо и най-вече към най-способите учители в София.

#2 FiRE

FiRE
  • Дао
  • 182 мнения
  • Skype: dsparcob :: чат
  • Пол:Мъжки
  • От:Монтана\Велико Търново
  • БИ:Киокушинкай

Публикувано: 22 април 2012 - 13:29

Аз мога да ти предложа да се запишеш на Киокушин мисля че отговаря на изискванията ти. А за възрастта не един ще ти каже че не си дърт.

#3 Kaiser Soze_

Kaiser Soze_
  • Гости

Публикувано: 22 април 2012 - 23:37

И аз гравитирам около това изкуство, но по-скоро ми е втори избор. На 90% първо ще пробвам някаква разновидност на винг чун първо. Не проечи обаче да пробвам и това карате по-натам, ако не остана доволен.

#4 MXM_

MXM_
  • Гости

Публикувано: 13 юли 2012 - 16:44

Аз в твоята ситуация преди години избрах винг чун, втори избор ми беше кик/тай бокс. Специално тай боксът според мен е много добър реален вариант.
За защита срещу въоръжен противник - тук съм много скептичен - не мисля, че някое от гореизброените ще те подготви.
Освен това - зависи от оръжието, а тук вариантите са безброй - от бутилка, тухла, камък или ключодържател до развити специализирани системи като Ескрима, Кали, фехтовка, стрелба. Просто няма шанс за универсална подготовка според мен....