Към съдържанието


Религиозни щуротии


 • Заключена тема Темата е заключена
В темата има 289 мнения

#281 Shamancho

Shamancho

  Кавалер

 • Дао
 • 275 мнения
 • Skype: shamancho :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Историческа Европейска Фехтовка

Публикувано: 25 октомври 2012 - 21:42

Ей, много зли започвате да ставате.

Мишок, аз не ти се сърдя, няма за какво. В правото си си да вярваш на нещо и да не вярваш на друго. Въпросът е защо вярваш на евангелията, а на мен не, след като аз ти говоря с факти и логика, а евангелията са, в най-добрия случай, фантастични детски приказки на историческа тематика.
Die vor red der zedel. Jungk ritter, lere got lieb haben fröwen ia ere, so wöchse dein ere. Vebe ritterschaft und lere kunst, die dich ziert, jn kriegen zuo ern hoffiert.

Omnia Meo Nocet

#282 gentleman_

gentleman_
 • Гости

Публикувано: 26 октомври 2012 - 08:01

Валдемар ми Ботев не е бил четник. Освен това си влизания, няма други.
Толерантен влезнал е един път , защото преди това не е влизал. Трябвало е да влезне пре август , като четник, ама не е успял. Вероятно е могъл и преди това да се запише в някоя чета, ама не е !!!

Абе Мишок, ти осъзнаваш ли какво пишеш? Ти имаш ли поне бегла представа от история на България? Вече за не знам кой път ти пиша да вземеш да прочетеш някоя книга. По този начин няма да пишеш глупости и да ти се смеят хората.
Преди да стане четник, Ботев е бил даскал. Учил е децата на родолюбие, на вяра и на любов към знанието, все неща които на теб ти липсват. Може би заради тази му дейност не го харесваш?
Ти си нямаш и идея нито за историята на нашата държава, нито за православието, така че ако искаш да си родолюбец, патриот и благочестив християнин, вземи малко да се образоваш!
 • толерантния харесва това

#283 толерантния

толерантния
 • Дао
 • 854 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:карате

Публикувано: 26 октомври 2012 - 09:23

Ти не си Бог. Мери си приказките.

Трябва ли да съм бог, за не си меря приказките? В такъв случай ти какъв си, след като издрънка безброй глупости за отрицателно време ? Ако искаш да не те обиждам,прекрати простотиите и внимавай с тона!

#284 MISHOK_

MISHOK_
 • Гости

Публикувано: 26 октомври 2012 - 10:46

Шаманчо чел съм евангелията няколко пъти и им вярвам. На тебе не вярвам по много причини: например си малко зъл, а в евангелията Бог е любов и т.н.
Освен това учението , което иде от еванглелието не може и не е създадено от човек, такава мъдрост няма у хората. Много хора и преди това и след това са се опитвали да напишат мъдри неща, но са много-много далеко от евангелията. Мъдроста идеща от тях е Божествена.
Джентелман даже не разбирам, какво си ми написал. Темата не е за Ботев и за това няма да го коментирам. Специално нещата около него и Левски и други национални герои ги знам наистина, много добре. Друго не, ама това ме е интересувало и го знам.
Толерантен то си такъв, какъвто си : защото не си Бог и си далеко от Него.
С кой тон да внимавам? Казах ти : няма да ти се подмазвам. Сбъркал си човека и не си мисли че точно ти можеш да ме уплашиш. Не си Бог, пак ти напомням.

#285 valsodar

valsodar

  Скучаещ Дразнител

 • Дао
 • 1140 мнения
 • Skype: Dao_Valsodar :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:село София
 • БИ:Ай Чао, Джит-Кам-Го, MMS, SMS и ... SOS

Публикувано: 26 октомври 2012 - 11:55

Мишка, ти си просто Уникален!

Все бях виждал промити мозъци, но ти биеш всякакви рекорди.
Как успя за толкова кратко време във форума да изпишеш толкова много простотии, ей това не разбрах?
Дали е от фазите на луната, дали това ти предават от кораба Майка, или просто си си такъв по рождение... няма отговор по въпроса.

Иди се похвали пред попчето, как си осрал поредният форум с наглостта и простотията си и спи спокойно, като наистина праведно зомби!
Чела Маца книжки, как да трепе безконтактно мишки !

#286 MISHOK_

MISHOK_
 • Гости

Публикувано: 26 октомври 2012 - 12:06

Мишка, ти си просто Уникален!

Все бях виждал промити мозъци, но ти биеш всякакви рекорди.
Как успя за толкова кратко време във форума да изпишеш толкова много простотии, ей това не разбрах?
Дали е от фазите на луната, дали това ти предават от кораба Майка, или просто си си такъв по рождение... няма отговор по въпроса.

Иди се похвали пред попчето, как си осрал поредният форум с наглостта и простотията си и спи спокойно, като наистина праведно зомби!

Посочи кое точно е простотия ???Какви са тези фази на луната: нещо от филмите ли е това. Какъв е този кораб майка, няма извънземни и такива кораби в реалноста. Защо да му се хваля? Един пич от форума му е докладвал вече и е искал да ме накажат, за дето не отсъпвам от верата. Аз харесвам и народните поговорки. Една от тях гласи: род и вера не се дават.
Извинявай но ти не си по-нависоко от народа. Съжалявам.

#287 Master

Master

  Dart Ruffian

 • Dark Side
 • 2566 мнения
 • Skype: masterkkvn :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Самоотбрана с интелект

Публикувано: 26 октомври 2012 - 12:19

Йес, само мъченик си нямахме досега! Keep trolling...
 • valsodar and Bloodwish харесват това
НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАААЙ!!!

#288 gentleman_

gentleman_
 • Гости

Публикувано: 26 октомври 2012 - 13:01

Джентелман даже не разбирам, какво си ми написал.

Браво, бе Мишок! Що се мъчих да пиша тогава...
Но от друга страна - толкова са ти възможностите на ума.....
Ще ти дам един съвет. Недей да четеш само избрани моменти от историята. Чети всичко което намериш. Тогава ще бъдеш истински патриот, а не ...............
Пиша многоточие, защото съм още в режим на одобрение.
P.S.
Същото се отнася и за християнството.

#289 Борил Караиванов

Борил Караиванов
 • Дао
 • 154 мнения

Публикувано: 26 октомври 2012 - 13:11

И така имаме интересно събитие. Някой написал на сайта на нашата църква в Милано оплакване срещу мене и писанията ми във форума. Предполагам че това е бил Борил Караиванов.
Вчера се обадих на отеца по друг въпрос и той ми каза- абе някакъв каратист се е оплакал от тебе !!! Оплакалият се е посочил и мои постове. От написаните от мене неща попа остана доволен, ама вика няма смисъл да се занимаваш излишно. Та Благодаря на Борил за услугата, която ми е направил.
Бориле ако може изпрати мои писания с цел оплакване и на Света Гора Атон в нашият манастир. Предполагам и те ще останат доволни и ще знаят че все още има хора държащи на вярата.


Един пич от форума му е докладвал вече и е искал да ме накажат, за дето не отсъпвам от верата.


Мишок или какъвто там добитък си… За да не изгаряш излишно от любопитство и като следствие на това, да се поставяш в ролята на мъченик или друг верски герой, нека те осветля по въпроса за оплакването срещу тебе.

Аз писах до отец Ивалин. Писмото ми далеч не целеше наказание както ще видиш от съдържанието му по-долу. В най-добрия случай очаквах, че отец Ивалин би ти разяснил, че поведението ти се явява нещо като обобщен образ на вярващия православен. Очевидно съдейки по твоите думи този образ се харесва на отчето…

Отделно исках да те проверя за да знам реално съществуващ човек ли си или просто поредната интернет фея. А ми беше и любопитно каква позиция би заел представител на църквата (в лицето на отец Ивалин) по отношение на подобно поведение.

Здравейте, отче Ивалине!
Пиша ви по повод интернет изявите на човек, който се представя като настоятел на вашата църква в Милано. Под името Мишо, Мишок и Стратег, в различни форуми той открито прокламира православния си мироглед по начин, който компрометира църквата и вярата като цяло.
Ето няколко примера, за да добиете представа:
http://daobg.com/ind...opic=49519&st=0
http://www.forum.bg-...p?topic=15698.0
http://forums.pravos....php?f=13&t=765
Като христянин аз съм възмутен от поведението на този човек, но по страшното е, че с публичните си изяви той злепоставя всички вярващи.
Надявам се, Вие като негов духовен опекун, да вземете отношение, като му повлиятете благотворно.
С уважение!
Борил Караиванов | 088 756 49 51 | www.borilkaraivanov.com


Отговор на писмото ми нямаше, а аз за пореден път останах озадачен от ролята на църквата, която в моите наивни представи би трябвало да бъде морален коректив в обществото. За теб не говоря, тъй като отдавна приех факта, че всеки има право да вярва и изповядва каквото си ще. С една важна уговорка — да не пречи на останалите да правят същото.

За себе си ще кажа, че плитките ти опити за размисли на религиозна и всякакви други теми, вече доста ме отегчиха и като цяло загубих интерес да ти се връзвам на монолозите. Ако аз бях модератор досега отдавна да си блокиран. Това, което мога да направя като прост потребител е да те предложа за отстраняване от форума. Така ще ти дам и конкретен повод, да докажеш думите си следващия път, като се прибереш в родината. Зад клавиатурата вече не си ми интересен…

Това мнение е редактирано от Борил Караиванов: 26 октомври 2012 - 13:30

 • valsodar харесва това
Знанието е сила!

#290 Bloodwish

Bloodwish

  Howling Wolf

 • Дао
 • 300 мнения

Публикувано: 26 октомври 2012 - 13:39

Дали е от фазите на луната, дали това ти предават от кораба Майка, или просто си си такъв по рождение... няма отговор по въпроса.


Еххх как не разбрахте още, от тестовете за здравина на вратЪТ е, от пердашене по клоните дървесни, падане на врат (което ми напомня на един тв образ, чийто любим лаф беше "яз най-обичам като се накъркам, да си паднем на врато и да ми се вейнат крачолете") и др.под. ... падане от люлката в ранна детска възраст вероятно е довело до форма на пристрастяване към удрянето на главата във всякакви предмети. Мишуе, спри да си биеш главата по дървета, стени и прочие... абстиненцията е трудна, но ние сме с теб морално, а мутрите, дето си ги задоволявал - зад теб, буквално.редакция: Щуротиите прерастнаха в простотии -тъй че ...аре, у лево! Който го сърбии.... да си дискусира с папата , патриарха, равина, аятолаха, гуруто.... и който му е подръка, тук е само за земни дискусии!
 • valsodar харесва това