Към съдържанието


Как да се справя?


 • Please log in to reply
В темата има 19 мнения

#1 fril_

fril_
 • Гости

Публикувано: 10 септември 2012 - 21:31

Здравейте. Реших да пиша тук, защото не мога да взема сам решение как да се справя с един проблем - циганите. Този проблем е почти в цяла България. Всичко започна вчера, когато реших да изляза навън с едни приятели и останахме по тъмно, смеехме се, забавлявахме се и всичко беше супер. Преди да се появи "глутница" от ужасните твари. Живея в град, в който почти навсякъде има цигани и тук те винаги се движат на групи и просто сякаш градът е едно голямо ГЕТО! Те бяха шестима на брой и ние решихме да се разкарваме от мястото, където бяхме седнали, защото забелязахме, че идват към нас. Аз и още един приятел тръгнахме към неговият блок, а другите се разбягаха нанякъде. Докато погледна напред видях как двама от циганите идват към нас, от ляво и от дясно дойдоха още двама и зад гърба ни имаше още един. Повечето бяха доста по - високи от мен, а в средата точно пред мен дойде една ниска ПУТКА, която познавам от училище и принципно нямам никакви проблеми с него. Приятелчетата му ни заобградиха и разбрах, че ще си имаме проблеми. Всички бяха вперили злобни погледи в мен и имаха боксови ръкавици, а аз попринцип не обичам да налитам на бой, особено на големи групи мангали. Дребният супер нагло ми каза, че съм искал да го бия и разбрал от един от останалите цигани, на който съм бил казал. Съвсем случайно обаче, тоя дето "съм му казал" изобщо не го бях виждал през живота си. Аз казах, че няма нищо такова, а той ми зашлеви шамар. Бях готов да го ударя, но смелостта ми просто изчезна, а и знаех че ще загазя още повече ако го ударя, защото и другите ще ми скочат, а ние бяхме само двама. Той каза, че повече не иска да чува такива неща и аз само кимнах и понечих да си тръгна, а той ми заби още един шамар. Днес отново излязох със същата групичка и те ми казаха, че същата путка и някакъв негов приятел питали къде съм и твърдели, че е без причина. Малко по - късно ги видях, но не бяха двама. Помислих си - да бягам ли или да се изправя очи в очи с тях? Щом ме видяха тръгнаха към мен - реших да се скрия и побегнах, а цялата група тръгна след мен - повечето са момичета, а сме само 3 момчета, като се има впредвид, че не исках да меся и другите. Прибрах се, като не спирах да се оглеждам на всички страни, за да видя дали не ме следят. Знам, че съм ви отекчил, но искам да попитам - как да се справя с този проблем? Не мога да бягам от тях, но не знам и как да се справя. Реших да си поръчам метален бокс, но не съм сигурен дали ще ми свърши работа за самоотбрана. Моля ви помогнете ми, не мога цял живот да бягам щом ги видя. Как бихте постъпили вие на мое място?

#2 MISHOK_

MISHOK_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 12:10

Еми аз на твое место бих си сложил в джоба един нож, и като дойдат, ако не успея да избягам ще ги намушкам по ръцете. Гаранция ще им мине мерака да тормозят веднага. Ако те е страх вземи си два ножа, та ако останеш без единият да имаш втори. Няма значение какви са ножовете, важното е да нямаш страх да ги намушкаш.

#3 shodan

shodan

  Немска овчарка

 • Кик-бокс
 • 711 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Kick Boxing, Kyokushinkai Karate

Публикувано: 11 септември 2012 - 12:37

Еми аз на твое место бих си сложил в джоба един нож, и като дойдат, ако не успея да избягам ще ги намушкам по ръцете. Гаранция ще им мине мерака да тормозят веднага. Ако те е страх вземи си два ножа, та ако останеш без единият да имаш втори. Няма значение какви са ножовете, важното е да нямаш страх да ги намушкаш.

А ако не го пореже по ръката, а го забие в тялото, какво правим тогава? А ако колор събратята също извадят ножове, тогава какво правим?
Моя съвет - отиди в местното полицейско управление и подай жалба срещу въпросното лице. След като и приятелите ти знаят за какво става въпрос, спокойно можеш да ги вземеш и тях, за да дадът обяснения.
Аз лично бих ти препоръчал лютив спрей, но с подобни индивиди саморазправата е сложна работа - ще нашамариш двама-трима,а след това ще дойде цялата рода и накрая не се знае до какво усложнения може да се стигне.

Това мнение е редактирано от shodan: 11 септември 2012 - 12:40

 • Visokiq харесва това
След години
ще стане скалата дребен чакъл,
без да прекъсва
вечните метаморфози
на този променлив свят

#4 iordaniovkov_

iordaniovkov_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 12:38

Група мангали с БОКСОВИ РЪКАВИЦИ?!

Господи, това трябва да се види! Качена снимка

Ако тръгнем от леко оптимистичната презумпция, че детайлите са точни, тоя бокс ако им го извадиш сам, най-много да те бият после с него. Съветът за ножа даже не искам да го коментирам. Те са много и са нагли => потърси ПОМОЩ от по-хладнокръвните и можещите в града. Със сигурност ще се намери кой да помогне, ако се държиш що-годе адекватно. Имаш името поне на един от групичката. В Тетевен съм имал подобен проблем, който много бързо се реши, като се появих с точно един по-големичък мъж от града (и аз бях ученик тогава). Ако беше машина, може би и сам щеше да се справиш, но ако съдим по поста ти, по-скоро не си.

едит: гледам, че и Шодан писал. Неговият съвет е по-стабилен от оня с ножа и коленето. В краен случай наистина може да прибегнеш и до полиция.

Това мнение е редактирано от iordaniovkov: 11 септември 2012 - 12:40


#5 whiteyB_

whiteyB_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 12:54

Здравей,

искам първо да те попитам от къде си ? И тука при нас в Кърджали проблема с черните братя е голям и често стават спречквания, но е много просто решението ... на колко години си ? Имаш ли по-големи приятели ? Прави ли полицията нещо по принцип с циганите там - става въпрос дали помагат при проблеми или си затварят очите ?

Както казах решението е просто, но няма да пиша за него докато не дадеш повече информация ... в противен случай най.много да те метна в престрелката с ножче :S :P Не се притеснявай, страхът е най-лошото нещо което могат да ти направят тези дришльовци, малко бой минава пък и учи на много ... "Страхът реже по-дълбоко и от нож!"

#6 conko_

conko_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 15:38

циганите са като индиянците пребиеш ли лидера бягат всички ако ще и да са 30 на брой---но моя съвет е ако има възможност просто да избягваш срещите с тях----най дбрата битка е избягнатата битка
иначе срещу бруталното циганско поведение универсална рецепта няма--цяла европа ги гони и не ги иска
неприятното в ситоацията е че те бързо се организират и тръват да отмъщават а тогава и до клане се стига щот приказка и добра дума се не разбират особенно когато численно превъзхождат
просто се опитай да се държиш далеч от тях

#7 YN`_

YN`_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 17:28

Съвета за жалба в полицията е добър, въпреки че това може да ги настърви и пак да отнесеш някои шамарКачена снимка. Ножа може да те вкара в мнооого неприятна ситуация (в най-добрия случай -> да предположим че си го извадил и те са се разбягали... не ти се иска да се разправяш с цялата фамилия послеКачена снимка ), бокса, бухалка или друг "изравнител на силите" най-много да те бият с негоКачена снимка щото със сигурност ще го изпуснеш в суматохата да не говорим, че дори и да не го изпуснеш може да се контузиш сам . Естественно винаги може да му пръснеш носа и да бягаш бързо ама... ако те стигнат пак Качена снимка

#8 MISHOK_

MISHOK_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 18:37

Абе съвета с ножа си е много добър. Ама нека първо опита да бяга, ако не успее тогава да ръга наред, ръце, крака, лица , каквото му попадне.
Е може да го вкарат в затвора, ама такъв е живота. Циганите, ако се озверят могат да го убият и ще стане част от статистиката. От затвора се излиза, от гроба не. Аз лично, като съм в България винаги нося нож. Ако ме нападне тълпа цигани направо влизам сред тях и камата ми ще ги изпозаколя преди да са разбрали, какво става. И да ме вкарат в затвора ,пка ще съм доволен. Ама това съм аз, а той е друга работа.

#9 Твоят Гуру_

Твоят Гуру_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 20:10

Абе съвета с ножа си е много добър....
Е може да го вкарат в затвора, ама такъв е живота.

Наистина чудесен съвет!Момчето най-вероятно е 15-16 годишно, ако наръга някого с ножа,ще го вкарат в ТВУ , където ще е на "почит" сред основния контингент, т. е.,малолетните роми :) Е,може да го пребиват редовно, или току-виж са го изнасилили, но...такъв е живота,трябва да се възмъжава!
 • iordaniovkov харесва това

#10 MISHOK_

MISHOK_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 20:56

Е ако го вкарат в ТВУ за наръгване с нож, другите ще му се боят. Там може да си направи острие от подръчни материали и да мушне още някой. Накрая просто ще стане хайдутин.Качена снимка

#11 iordaniovkov_

iordaniovkov_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 22:20

То каквото и да пишем, младежът ще си избере сам. Ако историята е достоверна.

вариант а): съзнавайки, че не е чак такава машина (you have to be realistic), момчето търси помощ от по-стабилните люде в града, което си е съвсем в реда на нещата. Нивото в бойните изкуства "един срещу петима - животното" се достига трудно, по-добре да викне подкрепления.

вариант б): запасва командо ножа в гащите, като внимава да не резне някой важен орган, след това прави геноцид на циганите в града, последван от интересни времена в близкото ТВУ, където битките продължават (Рамбо: Първа кръв - втора част). Има и алтернативно тълкуване на "първа кръв", но по-добре да не задълбаваме в това.
 • милилотобоби харесва това

#12 gboy

gboy
 • Дао
 • 243 мнения

Публикувано: 11 септември 2012 - 22:32

Абе какви ножове и боксове!? Ще си изкараш младините по затворите и ще си съсипеш живота за няма никой ... някой път как ги говорите (пишете) тия работи, направо ме убива Качена снимка . Ега ти нинджите сме станали всички. Отиваш си в РПУ-то и подаваш жалба, нанесъл ти е и удари, така че си в пълно право.

С тоя бокс какво - ще ги газиш пет - шест човека ли? Най-много да изядеш сериозен бой и накрая ти да излезеш виновен, щото ти си бил тоя с оръжието.

Не знам в кой град си, за съжаление така стоят нещата, че доста често ченгетата не правт нищо и просто отбелязват в статистиката, а всякакви келешчета си остават ненаказани (особено ако са от малцинство, заото тогава проблемите са по-големи и на никой не му се занимава), но въпреки това РПУ-то и жалбата си остават единствените адекватни мерки.

Другото, което е - отиди си при тоя циганин, дето ти е набрал, и си говори с него да се помирите - по добър вариант от тоя няма.
 • shodan харесва това

#13 shodan

shodan

  Немска овчарка

 • Кик-бокс
 • 711 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Kick Boxing, Kyokushinkai Karate

Публикувано: 11 септември 2012 - 22:36

То каквото и да пишем, младежът ще си избере сам. Ако историята е достоверна.

вариант а): съзнавайки, че не е чак такава машина (you have to be realistic), момчето търси помощ от по-стабилните люде в града, което си е съвсем в реда на нещата. Нивото в бойните изкуства "един срещу петима - животното" се достига трудно, по-добре да викне подкрепления.

вариант б): запасва командо ножа в гащите, като внимава да не резне някой важен орган, след това прави геноцид на циганите в града, последван от интересни времена в близкото ТВУ, където битките продължават (Рамбо: Първа кръв - втора част). Има и алтернативно тълкуване на "първа кръв", но по-добре да не задълбаваме в това.


Качена снимка Аз пък си мислех, че единствените такива са в Бойчиновци (момчета) и Сливен (момичета).
След години
ще стане скалата дребен чакъл,
без да прекъсва
вечните метаморфози
на този променлив свят

#14 iordaniovkov_

iordaniovkov_
 • Гости

Публикувано: 11 септември 2012 - 22:56

Качена снимка Аз пък си мислех, че единствените такива са в Бойчиновци (момчета) и Сливен (момичета).


http://izpravitelni-...ss='bbc_img' />

освен да въоръжим младежа с гол в ръката нож и да го пратим на екскурзия из ТВУ-тата, да каже къде как стоят нещата Качена снимка

#15 shodan

shodan

  Немска овчарка

 • Кик-бокс
 • 711 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Kick Boxing, Kyokushinkai Karate

Публикувано: 11 септември 2012 - 23:34

Поправителният дом в Бойчиновци е единственото място за лишаване от свобода на непълнолетни младежи в страната. В него се настаняват младежи на възраст от на възраст от 14 до 18 години, изтърпяващи наказание лишаване от свобода и непълнолетни обвиняеми и подсъдими, задържани с наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

http://www.gdin.bg/P...px?evntid=25715

В Република България е разкрит само един затвор за жени и елин поправителен дом за непълнолетни девойки. Те се намират в гр. Сливен.

http://www.gdin.bg/Pages/Prisons/Default.aspx?evntid=25710

Това мнение е редактирано от shodan: 11 септември 2012 - 23:39

След години
ще стане скалата дребен чакъл,
без да прекъсва
вечните метаморфози
на този променлив свят

#16 Bloodwish

Bloodwish

  Howling Wolf

 • Дао
 • 300 мнения

Публикувано: 12 септември 2012 - 15:24

Моят скромен съвет вероятно ще изглежда като комбинация от някои от по-горните:

1. вземи си една телескопична палка, има цяла тема във форума за нея; или спрей; варианта с ножа - по-добре не, лесно е да осмъртиш някого с нож (или поне по-лесно отколкото с палка/спрей), а това може да доведе до кофти проблеми впоследствие, без значение, че си се защитавал.
2. движи се в група от 5-6 човека, по възможност по-едрички пичове
3. подай сигнал в полицията, все пак може и да направят нещо по въпроса

ПП: верно ли всички мангали са били с боксови ръкавици?

Това мнение е редактирано от Bloodwish: 12 септември 2012 - 15:24


#17 MISHOK_

MISHOK_
 • Гости

Публикувано: 12 септември 2012 - 18:11

Интересно от къде циганите са имали такива ръкавици - нещо не се връзва. В залите в които тренират не им ги дават да ги изнасят, а да си ги купят нямат пари.

#18 iordaniovkov_

iordaniovkov_
 • Гости

Публикувано: 12 септември 2012 - 18:56

На мен затова ми стана смешно, припомних си вица "група скинари виждат някакви кльощави мангали и решават да ги набият, а то било кубинския национален по бокс" Качена снимка Качена снимка Качена снимка
 • Master and милилотобоби харесват това

#19 katana_

katana_
 • Гости

Публикувано: 12 септември 2012 - 21:01

бах му мамата ,какво ли не правят филмите ,клиповете в тубата и бокса,и видео игрите-ножове,боксове,телескопични палки,затвори...а един спрей струва само 5-6 лева,технически пипер,и всичко е наред,или руска "черьомуха" за 30-тина лева-без сериозно пострадали ,освен ако след като ги понапръска не вземе най близкия кол,да ги сурвака,електрошока също е вариант( досега не съм срещал случай в който след "електрифициране" на индивид с висок волтаж,останалите от компанията да изявят желание за саморазправа,защо ли ) а комбинацията от електрошок+ спрей в дръжката ( чешки "скорпион" за около 70 лв. да речем) си е направо приказка..
ама какво ти разбирам аз от улични схватки,палки и ножове..еле пък от боксове и бойни изкуства...
 • crowbituarity харесва това

#20 Bloodwish

Bloodwish

  Howling Wolf

 • Дао
 • 300 мнения

Публикувано: 13 септември 2012 - 09:31

ми да, и електрошока е добра идея :) а fril няма ли да се включи най-накрая?