Към съдържанието


Снимка
- - - - -

Инструкторски курс по бойни изкуства с ГМ Любомир Йорданов 20-21.02.20


 • Please log in to reply
В темата има 2 мнения

#1 Bobby

Bobby
 • Дао
 • 55 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София

Публикувано: 14 януари 2016 - 12:30

Инструкторски курс по бойни изкуства

с ГМ Любомир Йорданов

20-21.02.2016г, София

 

Уважаеми приятели,

 

ИМАСТИ и Кунфу Център „Сюангуей” с удоволствие Ви канят да вземете участие в зимния инструкторски  курс по бойни изкуства в гр. София.

 

123.jpg

 

 

Преподавател ще бъде Гранд  майстор Любомир Йорданов*

 

Теми**:

 • FMA /Doce Pares Eskrima, Eskrido & Filipino Kali/
 • Boxing, Thai & Kick boxing, Savate
 • Grappling & Stick grappling
 • Trapping

 

**съобразно философията и стратегията на Джийт Кун До /JKD/ и Джун Фан Гунфу /изкуството на Брус Лий/

Могат да вземат участие практикуващи с ученически степени, желаещи да се развиват като инструктори, както и настоящи инструктори и помощник-инструктори от различни стилови направления.

Семинарът ще бъде с обща продължителност 10 астрономически часа - разделен по 5 часа на ден, като е предвидена почивка за деня.

 

Препоръчително е носенето на чифт боксови или уредни ръкавици, лапи, палки и лични предпазни средства (слабини, подбедрици, уста).

 

Дати на провеждане: 20.02.2016г /събота/   от  12,00ч.

21.02.2016г /неделя/  от  12,00ч.

 

Място на провеждане: София, кв. Иван Вазов

 

За записване и допълнителна информация: Божидар Станчев: 0898 761 809,

e-mail:          bostex@abv.bg

                   www.xuangui.com

 

 * ГМ Любомир Йорданов има повече от 10 години оперативен стаж в Министреството на Вътрешните Работи (капитан от резерва). Работил е като инспектор в сферата на националната сигурност. Бил е командир на първа група за тактически действия в РДВР - Плевен. Отговарял е за бойно-приложната, стрелкова и тактическа подготовка. Завършил е Академията на МВР, специалност "Национална сигурност и опазване на обществения ред" - магистърска степен; СУ "Климент Охридски" - специалност "Право" - Магистърска степен; курс за ръководни кадри в Академията на МВР.
Директорът на IMASTI е главен инструктор в сферата на: Невъоръжена тактическа подготовка, Тактическа стрелкова подготовка, Тактическа подготовка за полицейски и специални подразделения, Персонална сигурност и защита, Банкова и фирмена сигурност и охрана. Работил е по защита на отбранителната промишленост и защита на класифицирана информация. Специализирал в САЩ и Израел, организатор на конференции и курсове с американски, израелски и английски експерти по антитероризъм.
Член на Американското Общество по полицейско обучение, на Международната Асоциация на полицейските инструктори по стрелба. Представител е на Ес Ти Ти Ю /специализирана тактическа учебно-тренировъчна група/ - Лос Анджелис, САЩ. Член на АСИС (Американско Общество за Промишлена Сигурност). Член на IACSP (Международна асоциация на специалистите по сигурност и антитероризъм).

ГМ Любомир Йорданов е главен инструктор на IMASTI (Международен Институт по Бойни Изкуства и Специални Тактики) и има повече от 45 години стаж в бойните изкуства. Той започва с Шото-кан карате първите 5 години, след това 1 година в Йоши-мон карате , получава черен колан в карате през 1980г. През следващите 35 години усилено практикува Джун Фан Джийт-Кун-До (ДКД) и има над 35 години стаж във Филипинските бойни изкуства.

Любомир Йорданов е Гранд майстор в Джийт Кун До и 8 дан черен колан по Досе Парес Ескрима/Ескридо.  Представител е на IMB (International Martial Arts & Boxing) Академия в САЩ с президент Гранд майстор Ричард Бустило, на Досе Парес Федерация на Филипините, с президент Сюприм грандмастер Какой Канйете и на Хаястан Събмишън Граплинг Доджо, с директор майстор Гокор Чивичиян. Любомир Йорданов е регионален представител на Образователната Фондация на Брус Лий.      

 

www.imasti.org


Това мнение е редактирано от Bobby: 14 януари 2016 - 12:32


#2 Bobby

Bobby
 • Дао
 • 55 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София

Публикувано: 10 февруари 2016 - 11:50

За участниците, които не успеят да си донесат палки и учебни ножове, ще бъдат осигурени допълнителни такива.#3 Bobby

Bobby
 • Дао
 • 55 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София

Публикувано: 27 март 2016 - 00:15

На 20-21.02.2016г. в гр. София се проведе инструкторски семинар по Джийт Кун До под ръководството на грандмайстор Любомир Йорданов.

На форума взеха участие 30 практикуващи от групите от: Белград, София, Плевен, Русе, Казанлък и Пловдив.

Двата дена участиците усилено работиха в диапазоните:

 • FMA /Doce Pares Eskrima, Eskrido & Filipino Kali/
 • Boxing, Thai & Kick boxing, Savate
 • Grappling & Stick grappling
 • Trapping

 

Семинарът започна с минута мълчание в памет на сюприм грандмайстор Какой Канете /1919-2016г./, който е личен учител на ГМ Любомир Йорданов и легенда в света на бойните изкуства.

Методът на ГМ Йорданов при градиране в процеса на обучение протича с висока физическа интензивност и съревнователно-игрови характер, което дава възможност техниките да бъдат първо научени и постепенно приложени в динамична среда. Стратегическите принципи на двубоя, умело съчетани и облечени в тактическите ходове на конкретните техники, илюстрираха целия процес на водене на битка и методологията за преподаването й.

Участниците откриваха постоянно нови области за развиване от пълноценния образ на съвършения боец, разкрити от ГМ Йорданов по време на семинара.

Двата дена минаха под мотото, че не съществува грешно и правилно, а работещо и не работещо за конкретния човек. Този начин на реалистично подхождане към практиката е стимул да не подражаваме сляпо в практиката на големите учители, защото не притежаваме техния опит, а да се придържаме към работещите в момента за нас тактики и конкретните им техники. Това, което можем да се стремим да вземем, са принципите на битка, стратегическото мислене и подходи и светогледа, като адаптираме техниките за нашата физика и възможности. Казано просто - да направим каквото ни е по възможностите, придържайки се към водещите идеали.

В края на семинара се проведоха тестове в системата на 5-те рунда в Джийт Кун До, въведена от ГМ Ричард Бустило:

- първи рунд се прави по правилата на класическия бокс;

- вторият рунд се играе по правилника на тай бокса;

- трети рунд се провежда с фул контакт с палки;

- четвърти рунд е граплинг в диапазона на борбата

- и петият последен рунд е микс от останалите четири;

Семинарът завърши с разбор на двата дена и връчване на сертификати за участие.

 

https://www.facebook...39671944&type=3

 

галерия:

http://xuangui.com/g...p?SID=6&gid=485