Към съдържанието


Снимка

С какво ви промениха БИ


 • Please log in to reply
В темата има 118 мнения

#21 Master

Master

  Dart Ruffian

 • Dark Side
 • 2566 мнения
 • Skype: masterkkvn :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Варна
 • БИ:Самоотбрана с интелект

Публикувано: 26 август 2003 - 10:28

Дали ме променят бойните изкуства? Не чак толкова. Човек се променя от заобикалящия го свят. Бойните изкуства ми дадоха нова гледна точка, някои нови умения, подобриха физическата и психическата ми форма. Може би са ме направили по-устойчив на житейските изпитания, не знам. Губил съм много важни за мен неща, печелил съм други. Имаше една приказка, че каквото не те убие, те прави по-силен. Сега може би губя по-малко време след поредния неуспех и продължавам напред. Всеки неуспех те учи как да го избягваш. С времето човек става по-сбособен да се справя с тези неща. Бойните изкуства ти помагат да се мобилизираш, за да направиш личните победи повече от загубите. При това нямам предвид глупавото физическо надмощие - то е много относително и нетрайно понятие - все ще се намери някой, който да е по-добър от теб по някакъв начин. По-скоро духът на боеца е в трупането на умения и в смирението. Който си търси белята да не се сърди, когато си я намери. Бойните изкуства те каляват и те правят по-борбен, така че да не се предаваш когато има дори и минимален шанс да успееш да направиш нещо. Но истинският двигател на човека си остава вярата. Едни вярват в бог, други в парите, трети в силата, четвърти в любовта и така до безкрай. И всеки се стреми към това в което вярва.
Мисля, че успях да постигна повечето важни неща, които исках от живота. Но не само чрез бойните изкуства. Те са само едно от средствата за самоусъвършенстване и понякога за справяне с опасни ситуации.
НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАААЙ!!!

#22 red dragon_

red dragon_
 • Гости

Публикувано: 27 август 2003 - 07:46

Не точно промениха, по-скоро избистриха нещата в мен. Като разбирания бях готов, затова и почнах да тренирам, но естествено с навлизането започнах да разбирам някои неща по-издълбоко. За увереността, първоначално нарастна много, но сега, след като почнах да виждам по-надалеч и вече знам със сигурност, че нищо не знам :D , ми остана само увереността , че пътя който следвам е верен, че нищо не е от значение, освен да продължиш да вървиш. So, keep going :jockey:
За здравето, всеки спорт, с който не се прекалява спомага за по-доброто здраве, особено в днешно време с тоя застоял живот. А към вредните факторр бих добавил и мръсният въздух, много е вредно да тренираш интензивно при висока концентрация на мръсен въздух.

#23 MeTaLoN_

MeTaLoN_
 • Гости

Публикувано: 15 март 2004 - 16:34

"The destiny of a warrior is balance of all things" Този израз винаги ме е кефел. Та значи с какво се промених? Ами да ви кажа преди бях доста неуверен в себе си (не че сега съм доста просто повече от преди). Разбрах че баланса в нещата е важен. Светът е като опънат лък, отнема от многото и прибавя към малкото. :wink: . За близо 2 години минах през много работи, школи, личности, стилове. научих много неща за себе си, за другите. Доста се промених от тогава. Но като си помисля че имам поне 300 пъти повече неща за научаване нямам търпение да ги науча. може би станах по сдържан, по напорист понякога но само когато има смисъл. започнах да мисля дали е нужно еди си какво да се прави. започнах да мисля повече. решителността ми нарастна. надявам се да не стане прекалено голяма. разбира се опитвам се да установя баланс между нещата, съзнанието, тялото. наблюдавам преценявам, изпробвам. и най важното станах по искрен. мога да контролирам чувствата си донякъде. разбира се още съм млад но това е нещо което след време ще ми липсва. опитвам се да не съжалявам за нещата зад мен. да се уча от грешките си (които са доста :ade: ). не се страхувам да погледна назад. и винаги е имало нещо ново пред мен. мисля че без БИ не мога да живея. :sneak:


А за здравето. ами аз по принцип не боледувам но се срещат болести. рядко лягам в легло заради болест сигурно веднъж на една, две години. живея в бургас така че това е някакво постижение. Винаги съм казал че БИ само помагат ако си искрен към себеси (не се самозалъгваш).

хехе :up: , ами ето едно нещо което сам изобретих незнам дали е полезно. Значи къпеш се в банята. Усилваш постепенно топлата вода до колкото можеш да издържиш след това сменяш постепенно на студена като гледаш да поддържаш дишането си с коремните мускули (иначе се получава едно инстинктивно разширение на белите дробове) и така няколко пъти като завършваш със студена вода (отначало можеш и само с крайниците да започнеш). Като изляза от банята вместо да ми е студено защото съм се къпал с вряла вода ми е топличко. :whistling:

по-здрави!

Това мнение е редактирано от MeTaLoN: 15 март 2004 - 16:48


#24 Bersek_

Bersek_
 • Гости

Публикувано: 21 май 2004 - 21:25

С нищо не са ме променили БИ. Те ми помогнаха и ми помагат да изградя себе си такъв какъвто искам да бъда (другото което ми помогна в тази насока е Тери Пратчет). БИ са част от мен и аз не мога да си представя живота си без тренировки, една седмица ако не тренирам просто "лудвам".

#25 Sue

Sue
 • Дао
 • 709 мнения
 • Пол:Женски
 • От:Ниските земи
 • БИ:... и йога

Публикувано: 07 август 2004 - 00:09

Освен физическата кондиция, получих спокойствие.
Промени се начина ми на общуване със заобикалящия ме свят. Сега съм много повече easy going , отколкото преди... Не става въпрос само за самочувствие, а за "игра" със ситуацията в добрия смисъл на израза.
Май не съм се замисляла какво толкова се промени. С БИ , без БИ винаги се променят нещата. Но да кажем, че откакто имам БИ съм
от :kuku: на :sunny: .

АХЕ!
Нищо не разбирам, но го правя добре...

#26 a_panov

a_panov
 • Дао
 • 95 мнения
 • От:Sofia
 • БИ:карате

Публикувано: 20 януари 2005 - 12:36

Доста ме промениха Бойните Изкуства, вече търся как да се променя самия себе си така че да превъзмогна някой мои физически и психически недостатъци. И докато физическите някак си по явно го контролирам или има явен израз на контрол върху моето тяло, то в психическа насока все още не чувствам че мога да управлявам някакъв контрол върху себе си. Но това е на думи на практика хората с които контактувам ми казват че съм образец за подражание но аз не мисля така.

Хайде... И най-важното да не спирате.

#27 Li mao_

Li mao_
 • Гости

Публикувано: 25 януари 2005 - 11:51

с какво ме промениха БИ? Ами и аз разбрах, както някой вече каза, че "морето не е до колене". С едно ново нещо, което науча, разбиран, че има 10 други, които не знам. От друга страна обаче това ми помага да имам винаги някаква цел и да се движа напред. Така че това е най-хубавото нещо, на което те ме научиха - никога да не стоя на едно място. :chinese:

#28 Tedex

Tedex

  Нов участник

 • Изпитателен Срок
 • 3 мнения

Публикувано: 15 май 2005 - 13:21

Бойните изкуства ме изградиха!
Не са ме "променяли", понеже започнах да се интересувам от малък и нямаше какво да се променя :) .
На бял лист може да пишеш без да триеш :wink: .
Опакото крепи Лицето
Българска народна поговорка

#29 volk

volk
 • Дао
 • 232 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:Varna... samo ponqkoga, sega mai sofia
 • БИ:TaeKwonDo

Публикувано: 22 юли 2005 - 05:41

само да кажа за това, което каза ПАКС- много е готино. За снега ставаше въпрос. Аз изкарах студентските си години в място, където зимата продължава 5-6 месеца, от които снега е 3-4, а малко след нова година започва период от около месец и половина, когато не става по-топло от -10 Целзии. Нормално стои -10  до -20, а понякога и -30. Естествено, нормално е да ти изстиват краката :)
Най мързеливото нещо, което човек може да направи и отнема само 1 минута е да си събуе чорапите и да стъпи в снега и да стои. След около 30 сек от студеното започва да боли, така че не може много да се стои. не съм пробвал да бягам бос, но не съм и намирал смисъл. След тези 30-40 сек в снега краката ми са горещи за около 2-3 часа и е наистина приятно усещането.
А тази зима направихме и нещо друго- ходихме на руска баня- яко сауна и после скачаш в басейна във студената вода. Хората с ниско кръвно ще се почувстват доста замаяни :) обаче е голяма мания. По едно време решихме че и водата е малко и се оваргаляхме в снега- само по шорти и веднага след сауната.
Не знам това колко е добре или зле, и дали изобщо има някакъв ефект върху сърцето- горещо, студено, горещо, студено, и така 2-3 часа, но беше наистина готино а накрая бях наистина разбит. После спах като нов.
учим се да вървим...

#30 Huno-Bulgarian

Huno-Bulgarian

  Под модераторски контрол:)

 • Дао
 • 107 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Киокушин

Публикувано: 23 септември 2005 - 13:37

Ами какво да кажа... тренирал съм няколко месеца БИ , като от 2 месеца съм спрял засега.Немога да кажа , че това ме промени особенно , може би защото още съм много неопитен и немога да влезна в ритъм.Обаче определено след като влизам в залата съм плах и боязлив , а като излизам с много много хъс и се чувствам в отлична форма. За съжаление това е само няколко часа след тренировка  :P . Надявамс е за напред това да е за постояяно :up:

#31 ChosenOne

ChosenOne
 • Дао
 • 39 мнения

Публикувано: 23 септември 2005 - 18:39

Станах по-красив :wooow:
"От техника и сила на тялото в началото,до изящна интуиция и реализация на духа в края."

#32 Bersek_

Bersek_
 • Гости

Публикувано: 23 септември 2005 - 19:40

Станах по-красив :wooow:

<{POST_SNAPBACK}>

Това е, защото си се научил и на скромност, а както всички знаем - скромността краси човека...  :wink:

#33 lionelsa

lionelsa
 • Кик-бокс
 • 38 мнения
 • Пол:Женски
 • От:Варна
 • БИ:кик бокс

Публикувано: 26 септември 2005 - 12:18

БИ ме направиха много по-спокойна. Тренировките са източникът ми на енергия. Ако се случи така, че да не тренирам известно време и направо се побърквам. Всеки си има някакъв порок. Аз определям БИ като моя :D

#34 Bersek_

Bersek_
 • Гости

Публикувано: 26 септември 2005 - 13:43

Всеки си има някакъв порок. Аз определям БИ като моя :D

<{POST_SNAPBACK}>

Те по-скоро са обект на пристрастяване...  :wink:

#35 Carmela Biscuit

Carmela Biscuit

  куцо пиле

 • Дао
 • 40 мнения
 • Пол:Женски
 • От:домашния офис, пред компютъра
 • БИ:шотокан, джу джуцу

Публикувано: 28 ноември 2005 - 08:39

Сега съм по-жизнена, весела и усмихната :D. Сигурно защото понякога изглеждам толкова комично с неумението си в очите на можещите в групата - та чак да ти е драго да доставиш малко смях и радост на ближните си  :wink:
The limits of my language are the limits of my world.

#36 CRO COP

CRO COP

  Шугаво шиле на ринга

 • Кик-бокс
 • 40 мнения
 • Пол:Мъжки
 • БИ:Кикбокс ,Бокс, Джудо
 • Предишен прякор: Arani

Публикувано: 03 декември 2005 - 22:41

Отскоро се занимавам ,но вече се чувствам по-жизнен и енергичен... :chinese:
HIT HARDER

#37 Мъгълче

Мъгълче

  Нов участник

 • Дао
 • 15 мнения
 • От:София

Публикувано: 04 декември 2005 - 09:09

Мда, и аз съвсем отскоро. За по-енергична не знам, ама малко по-пластична - със сигурност :D

#38 kPa4yH

kPa4yH
 • Дао
 • 20 мнения
 • Пол:Мъжки
 • От:София
 • БИ:Тае Куон До

Публикувано: 04 декември 2005 - 15:30

Научих се на спокойствие, уравновесеност и концентрация. Злия тип които бях, този който псуваше учителките си, постепенно се научи да уважава всеки ( защото абсолютно ВСЕКИ има за какво да буде уважаван) и да се отнася с добро кум света.

Освен това и отслабнах 3 кила  :wooow:
Всичко с мярка.

#39 Coloss

Coloss

  TROJAN...fighter

 • Кик-бокс
 • 477 мнения
 • Skype: coloss3070 :: чат
 • Пол:Мъжки
 • От:Bourgas
 • БИ: Thai/Kick-Boxing

Публикувано: 05 декември 2005 - 01:58

Това е, защото си се научил и на скромност, а както всички знаем - скромността краси човека...

Берсек ,тук за 2342345 път ни се разминават мненията. Според мен скромността не краси човека, а просто помага на глупака да не издаде простата си... човек трябва да не се срамува да казва "какво"е и"колко"е . Много често скромните са скромни точно поради невзрачност и поради това ,че нямат какво толкова да кажат!
Иначе по-темата:
Би ме научи на отговорност, прави ме по-силен (във всяко едно отношение), а дори мога да кажа и ,че попромени характера ми.
Гриша написа:
"Дръпнах го назад..и така го влачих за главата извън дискотеката..и отвън го засилих в една голяма каменна саксия и тоя сам си разби главата, без да го удрям ама хич..." ГРИША RULEZ!

#40 Smoki

Smoki

  Нов участник

 • Изпитателен Срок
 • 14 мнения
 • БИ:karate

Публикувано: 17 декември 2005 - 18:53

Направи ме по-силна психически,по-концентрирана и по-жизнерадостна :)